çoğul gebelikte yüksek tansiyon

shewalll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
39
2
36
Kütahya
mrb arkdaşlar ben 31 haftalık 3 çüz bebeklere hamileyim. İki gün önce doktora gittiğimde tansiyonum yüksek çıktı.doktor 24 saatlik idrar tahlili istedi idrardaki proteine bakmak için protein değeri 1450 çıktı doktorum olmadığı için gösteremedim.Böyle bir durumla karşılaşan var mı?Nasıl geçer ne olur lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

canım ben gebelikten önce yaşadım tansiyonum sürekli yüksekti holter takıldı ne zamanlar çıkıyor diye o zaman doktor tuzu, hamurişlerini azaltmamı söyledi. uyguladığımda tansiyon problemim azaldı. sonra hamile kaldım şükür şimdilik problem yok. ama bu doktorumda tuzu, hamurişlerini, pirinci, ceviz dışındaki çerezleri hiç yememem gerektiğini tansiyon problemi yaşamamamız için bunun gerekli olduğunu söyledi. sende hemen uygulamaya başla bence sinir stres yasak biliyorsun, yorulmak yasak. bunalrın hepsi tansiyonu etkileyen faktörler zaten. bizler çok çok dikkat etmeliyiz ki bebişlerimzide sağlıklı olsunlar.

canım ben gebelikten önce yaşadım tansiyonum sürekli yüksekti holter takıldı ne zamanlar çıkıyor diye o zaman doktor tuzu, hamurişlerini azaltmamı söyledi. uyguladığımda tansiyon problemim azaldı. sonra hamile kaldım şükür şimdilik problem yok. ama bu doktorumda tuzu, hamurişlerini, pirinci, ceviz dışındaki çerezleri hiç yememem gerektiğini tansiyon problemi yaşamamamız için bunun gerekli olduğunu söyledi. sende hemen uygulamaya başla bence sinir stres yasak biliyorsun, yorulmak yasak. bunalrın hepsi tansiyonu etkileyen faktörler zaten. bizler çok çok dikkat etmeliyiz ki bebişlerimzide sağlıklı olsunlar.

evet canım haklısın ama bugün doktorumla görüştüm. gebelik zehirlenmesi çıktı bu durum yeme içmeden kanaklanmıyormuş.bebekler anneyi zehirliyormuş ve kendilerine zarar veriyormuş.Bakalım pazartesi hastaneye yatıp doğuma kadar gzetim altında olucam. bakalım dua edin benim için bebeklerimi sağlıkla kucağıma alırım inşallah

evet canım haklısın ama bugün doktorumla görüştüm. gebelik zehirlenmesi çıktı bu durum yeme içmeden kanaklanmıyormuş.bebekler anneyi zehirliyormuş ve kendilerine zarar veriyormuş.Bakalım pazartesi hastaneye yatıp doğuma kadar gzetim altında olucam. bakalım dua edin benim için bebeklerimi sağlıkla kucağıma alırım inşallah

ah canım inşallah herşey yolunda gider ve bebişlerini kucağına alırsın. dr gözetiminde olman şart zaten bu durumda allahım hepinizi korusun.

Bnimde idrardaki protein yüksek çıkmıştı yani tansiyon var diyip
Bana ozel Tuzsuz yemek verirlerdi ama bn onları yemezdim, tamam birkeere tansiyonum anormal çıksa amenna menuye uyacagim.. ama heeep normaldi ki!
Ucuzlerının 31, hafta cok güzel iyi bı haftadasin.
Ne güzel haberin olarak kendiini hazırlayarak yatacaksın.
Beni birden yatırdılar. Yattığımda 25. Haftamdaydim tokoliz tedavisi gördüm. O nidilatlari leblebi gibi yutarım oyy oyy ne kötü günlerdi heran dogacak gözüyle tetikteydik.
Allahım sabırlar versin ins iyi günler geçirir sonrasında Rabbim yüzünü güldürür ins ne mutlu sana 3uz annesi olmak. Hayırlısiyla kucağına almayı nasip etsin.
Şimdi preklamsiden dolayımı yatacaksın?
Cinsiyetleri nedir merak ettim.?

canım benim de tansiyon sorunum çıktı iki hafta önce doktorum geblik zehirlenmesi olmaması için düzenli ölç dedi ben balımnur un dediği gibi tüm tuzu kestim şimdi 14 e 9 15 e 9 olan tansiyonum genelde 12 ye 8 de devam ediyor bazen 11 e de iniyor 13 e de çıkıyor ama dikkat etmek lağzım senin bir de üçüz olunca elbetteki kan daha hızlı pompalanıyor bebişlere ama hayırlısıyla 31 haftandasın zaten doktor kontrolünde 2-3 hafta daha dayanır sonra meleklerini alırsın kucağına inşAllah...

Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.. Bir ay önce preklemsi sebebiyle 26 haftalık kızlarım dünyaya geldiler şuan kuvezdeler.. Benim idrarda protein 3598 çıkmıştı 5 gün hastanede yattım anca 5 gün tutabildiler. tansiyonum kontrol altına alındı fakat kızlarımın birinin gelişimi durduğu için daha fazla bekletemediler. Çok şükür kızlarımın durumu iyi ama önümüzde daha uzun bir yol var. Çok sabırlı olun stres yapmayın ve bol bol dua edin. Allah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla ve zamanında evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip etsin..

Merhaba arkadaşlar ben 19+3 günlük üçüzlere hamileyim 4 gündür tansiyonum 14e 9 çıkıyor arada düştüğü oluyor ama bu aralar genelde yüksek seyrediyor. Doktorlar gebelik zehirlenmesinden şüphelendi sürekli takip altında olmalıymışım. Tahlillerimde çok şükür herhangi bir sıkıntı yok ama merak rdiyorum ne yaptınız ?

Back