• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

enigma_33

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
714
26
623
İçel Mersin
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu çünkü çok mağdur hissediyorum kendimi...

Bu sabah tartıldım ve 96,5 kg mım
Hamileliğime 90 kilo ile başladım 171cm boyum var.
Gebeliğimin 13+5 haftasındayım yani 14.haftada 6,5 kilo aldım,sinir krizi geçiriyordum az daha...
Ben 120 kiloda 87 kiloya düştüm 3 ünü geri aldım 4-5 ay sonrada doğal yolla ikiz gebe kaldım...
Çok sinirim bozuldu.Bir de mide bulantılarım öylesine kötüydü ki cumartesi gününe kadar hep hazır yiyecekler
veya makarna falan yaptık yedik bir de abur cuburu üstüne koyarsak çükolatası dondurması kolası falan
kendine güvenen çok kilo almam ben diyen şimdiden 6,5 kilo aldım ve çok tehlikeli benim ve bebeklerim için...
Bu günden itibaren ipleri yeniden elime alacağım çikolata kola abur cubura son diyerek hamileliğimi keyifle sağlıkla yaşamak istiyorum
Bana destek verin arkadaşlar ben mi abartıyorum
Ama yok abartmıyorum değilmi?
Günde ortalama 3 litre su içiyorum,yarım litre süt içiyorum bir kase yoğurt yiyorum 2-3 ceviz yiyorum yumutra yiyorum
parça et yemediğim için sadece kıyma et yiyorum tavukta sevmediğim için tavuk göğsü yemeye çalışıyorum
balıktan nefret ederim ama yiyeceğim dr umda omega takviyesi verdi diğer vitaminlerimi de içiyorum
Yani bol bol sebze yiyeceğim zaten sevdiğim şey sebze
bu ilk üç ayımda mide bulantısı yüzünden çok hamburger pizza lahmacun yedim ve hamur yoğunluklu yedim sanırım...

İşte böyle kızlar sizler kaç kilo aldınız
Şu an kaçıncı haftadasınız ve kaç kilo iken kaç kilo aldınız
Doğum yapan arkadaşlarımız siz kaçıncı haftada kaç kilo ile meleklerinizi dünyaya getirdiniz kaç kilonuz kaldı geriye?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum bundan sonrada her hafta burada sizlerle de paylaşacağım kaç kilo olduğumu...

ben 37. haftadayım. muhtemelen bu hafta -doktorum izne çıkacağı için - doğum olacak. 48 ile hamile kalmıştım 22 kilo aldım. ilk 4 ay ayda 1 kilo, 4. ayda ayda 4 kilo birden aldım.sonra ayda 3 kilo ile devam ettim. hep protein ağırlıklı beslendim ve beslenmeme çok dikkat ettim. ama ikiz hamilelikte kilo alımı hızlı olabiliyor. özellikle başlama kilosu düşükse. daha çok başındasın enigma. doktorun kilo konusunda seni yönlendirecektir. Sağlıklı ve kolay bir hamilelik diliyorum

ben 37. haftadayım. muhtemelen bu hafta -doktorum izne çıkacağı için - doğum olacak. 48 ile hamile kalmıştım 22 kilo aldım. ilk 4 ay ayda 1 kilo, 4. ayda ayda 4 kilo birden aldım.sonra ayda 3 kilo ile devam ettim. hep protein ağırlıklı beslendim ve beslenmeme çok dikkat ettim. ama ikiz hamilelikte kilo alımı hızlı olabiliyor. özellikle başlama kilosu düşükse. daha çok başındasın enigma. doktorun kilo konusunda seni yönlendirecektir. Sağlıklı ve kolay bir hamilelik diliyorum

Canım darısı başımıza bizde inşAllah senin gibi 37.haftamızı görürüz...
ben 22 kilo güzel bir kilo sanırım sağlıklı olmak tek derdim inanki...
Şimdiden meleklerini kucağına alacağın için tebrik ediyorum seni...

:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu çünkü çok mağdur hissediyorum kendimi...

Bu sabah tartıldım ve 96,5 kg mım
Hamileliğime 90 kilo ile başladım 171cm boyum var.
Gebeliğimin 13+5 haftasındayım yani 14.haftada 6,5 kilo aldım,sinir krizi geçiriyordum az daha...
Ben 120 kiloda 87 kiloya düştüm 3 ünü geri aldım 4-5 ay sonrada doğal yolla ikiz gebe kaldım...
Çok sinirim bozuldu.Bir de mide bulantılarım öylesine kötüydü ki cumartesi gününe kadar hep hazır yiyecekler
veya makarna falan yaptık yedik bir de abur cuburu üstüne koyarsak çükolatası dondurması kolası falan
kendine güvenen çok kilo almam ben diyen şimdiden 6,5 kilo aldım ve çok tehlikeli benim ve bebeklerim için...
Bu günden itibaren ipleri yeniden elime alacağım çikolata kola abur cubura son diyerek hamileliğimi keyifle sağlıkla yaşamak istiyorum
Bana destek verin arkadaşlar ben mi abartıyorum
Ama yok abartmıyorum değilmi?
Günde ortalama 3 litre su içiyorum,yarım litre süt içiyorum bir kase yoğurt yiyorum 2-3 ceviz yiyorum yumutra yiyorum
parça et yemediğim için sadece kıyma et yiyorum tavukta sevmediğim için tavuk göğsü yemeye çalışıyorum
balıktan nefret ederim ama yiyeceğim dr umda omega takviyesi verdi diğer vitaminlerimi de içiyorum
Yani bol bol sebze yiyeceğim zaten sevdiğim şey sebze
bu ilk üç ayımda mide bulantısı yüzünden çok hamburger pizza lahmacun yedim ve hamur yoğunluklu yedim sanırım...

İşte böyle kızlar sizler kaç kilo aldınız
Şu an kaçıncı haftadasınız ve kaç kilo iken kaç kilo aldınız
Doğum yapan arkadaşlarımız siz kaçıncı haftada kaç kilo ile meleklerinizi dünyaya getirdiniz kaç kilonuz kaldı geriye?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum bundan sonrada her hafta burada sizlerle de paylaşacağım kaç kilo olduğumu...

Merhaba,

Ben üçüz bebek bekliyorum ve şu an 8. haftamdayım.
Sanırım 59 kiloda hamile kaldım.
Hamile kaldığımdan bu yana iştahım çok açıldı ve yaklaşık 2 kilo aldım.
Ama ben bebek haberini alınca abur cubur ve kolayı bıraktım. Zaten eskisi gibi canım çok çekmiyor, çektiğinde de az bir şey tüketiyorum. Canım daha çok yemek ve hamur işi çekiyor.
Bence senin de en başta çikolata, kola gibi bırakman gerekir ki hem kendi kilo alımın hem de bebeğin sağlığı için doğru değil biliyorsun.
Ama su içmene imrendim, ben su içmeyi hiç sevmem ve içmezdim de. (Allah yokluğunu göstermesin!) Günde 1-1,5 litreyi bile zorla içiyorum şu an.
Normal hamileliklerde en fazla 15 kilo alınması gerekirmiş, bunun üstü tehlikeliymiş ama doktorum bana rahat 20 kilo alırsın dedi üçüz olduğu için.
3. aydan itibaren de diyetisyene göndermeyi düşünüyor düzenli beslenmem açısından.
Boyum zaten uzun değil, top olup yuvarlanacağım sanırım bu gidişle. :)
Allah yardımcımız olsun..

Canım darısı başımıza bizde inşAllah senin gibi 37.haftamızı görürüz...
ben 22 kilo güzel bir kilo sanırım sağlıklı olmak tek derdim inanki...
Şimdiden meleklerini kucağına alacağın için tebrik ediyorum seni...

:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

inş. canım en az 37-38 leri herkes görür. aklına takılan şeylerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. o kadar çok araştırdım ki ikiz gebeliği, doktorum bile kızıyordu bana araştırma diye:)

12. haftamdayım şu ana kadar kilo almadım bende kilolu olduğum için korkuyorum. öyle abur cubura saldırmadım hiç hatta yemeklerimi bile zor yer oldum bundan sonra ne olur bilmiyorum ama fazla kilo almamaya çalışacağım. fast foot yememeye çalış senin içinde zararlı zaten. tatlı ihtiyacınıda meyvelerle karşılamaya çalış şimdi çok çeşitli meyve var. rabbim hepimize sağlık sıhhat versinde sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alalım inş.

Merhaba,

Ben üçüz bebek bekliyorum ve şu an 8. haftamdayım.
Sanırım 59 kiloda hamile kaldım.
Hamile kaldığımdan bu yana iştahım çok açıldı ve yaklaşık 2 kilo aldım.
Ama ben bebek haberini alınca abur cubur ve kolayı bıraktım. Zaten eskisi gibi canım çok çekmiyor, çektiğinde de az bir şey tüketiyorum. Canım daha çok yemek ve hamur işi çekiyor.
Bence senin de en başta çikolata, kola gibi bırakman gerekir ki hem kendi kilo alımın hem de bebeğin sağlığı için doğru değil biliyorsun.
Ama su içmene imrendim, ben su içmeyi hiç sevmem ve içmezdim de. (Allah yokluğunu göstermesin!) Günde 1-1,5 litreyi bile zorla içiyorum şu an.
Normal hamileliklerde en fazla 15 kilo alınması gerekirmiş, bunun üstü tehlikeliymiş ama doktorum bana rahat 20 kilo alırsın dedi üçüz olduğu için.
3. aydan itibaren de diyetisyene göndermeyi düşünüyor düzenli beslenmem açısından.
Boyum zaten uzun değil, top olup yuvarlanacağım sanırım bu gidişle. :)
Allah yardımcımız olsun..

Yaradan Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin meleklerimizi inşAllah...
bende haziranın 20 sinde gideceğim zaten dediğin gibi belki bende diyetisyen ilee görüşürüm olmazsa...
bu sabah 3 dilim ekmek ile salatalık-domates-zeytin-yumurta-peynir ve sütümü içtim
11 gibi yyarım simit yedim
öğlende bir kase yoğurt ile bir büyük tabak salata yedim
bu öğlenki sebze yemeğinden çok az aldım çünkü kabağı hiç sevmem bebekler için vitamin olsun diye 2-3 yemek kaşığı yedim
yani artık bir düzene sokmam lağzım beslenme işini artık midemde iyi kendimde iyiyim...

Yaradan Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin meleklerimizi inşAllah...
bende haziranın 20 sinde gideceğim zaten dediğin gibi belki bende diyetisyen ilee görüşürüm olmazsa...
bu sabah 3 dilim ekmek ile salatalık-domates-zeytin-yumurta-peynir ve sütümü içtim
11 gibi yyarım simit yedim
öğlende bir kase yoğurt ile bir büyük tabak salata yedim
bu öğlenki sebze yemeğinden çok az aldım çünkü kabağı hiç sevmem bebekler için vitamin olsun diye 2-3 yemek kaşığı yedim
yani artık bir düzene sokmam lağzım beslenme işini artık midemde iyi kendimde iyiyim...

Amin, inşallah!

Bir de bu mevsime denk geldiğimiz için de şanslıyız bence.
Yaz sebze ve meyveleri daha çeşitli oluyor.
Domates salatalık falan sera değil bahçe oluyor.
Yemekten bahsettikçe karnım acıkıyor benim de. :)

inş. canım en az 37-38 leri herkes görür. aklına takılan şeylerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. o kadar çok araştırdım ki ikiz gebeliği, doktorum bile kızıyordu bana araştırma diye:)

canım çok iyi olur vAllahi...
inşAllah dediğin gibi 38.haftalarımı görürüm...
hiç hayatımda 48 kilo olduğumu hatırlamıyorum belki ilk okuldayken :1:
en son 120 kilo olmuştum diyetisyen spor salonu ile 33 kilo verdim ama birde bana sor :14:
şimdi 90 kiloda hamile kalınca ki ben bir 10 kilo daha vermek istiyordum erken yakalandım gebeliğe tam planlı değildi gebeliğim
birde ikiz olunca sevinçle hayretlik birbirine karıştı...

bende 51 le hamile kaldım suan 52.5 kiloyum o kadar yememe ragmen kilo almadım
ben fastfood hiç yemiyorum daha agzıma koymadım hele abur cubur cok nadir
onun dısında günlük yasantımda ne yiyorsam ona devam ediyorum

bende 51 le hamile kaldım suan 52.5 kiloyum o kadar yememe ragmen kilo almadım
ben fastfood hiç yemiyorum daha agzıma koymadım hele abur cubur cok nadir
onun dısında günlük yasantımda ne yiyorsam ona devam ediyorum

:nazar:harikaymış seninki yaa:nazar:

Allah nazarlardan saklasın seni...

inşAllah hep böyle gidersin darısıda başımıza...

ben 55 ile hamile kaldım ikizlerime abur cubur asla yemedim içmedim, hamur işini çok canım isterse biraz ucundan alarak geçiştirdim, ekmek bile çok fazla yemedim bol bol sebze ve meyve tükettim, yogurt kase kase yedim, hergün mutlaka yumurtamı aksatmadan yedim, günde 5 lt.su içtim, haftada bir balığımı ve etli yemek yedim, 73 ilede 38. haftada doğum yaptım toplamda 18 kilo almış oldum, bebişlerim 4.aylarına girecekler ve bende kilodan eser kalmadı eski kıyafetlerimin içine rahatlıkla girebiliyorum,
bence sen abur cubur işini bırak ,fastfood kesinlikle yeme zaten,bol bol su iç ve meyve tüket dr. danış seni en azından diyetisyene yönlendirir yeme alışkanlıklarnı değiştirebilir sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin Rabbim...

ben 55 ile hamile kaldım ikizlerime abur cubur asla yemedim içmedim, hamur işini çok canım isterse biraz ucundan alarak geçiştirdim, ekmek bile çok fazla yemedim bol bol sebze ve meyve tükettim, yogurt kase kase yedim, hergün mutlaka yumurtamı aksatmadan yedim, günde 5 lt.su içtim, haftada bir balığımı ve etli yemek yedim, 73 ilede 38. haftada doğum yaptım toplamda 18 kilo almış oldum, bebişlerim 4.aylarına girecekler ve bende kilodan eser kalmadı eski kıyafetlerimin içine rahatlıkla girebiliyorum,
bence sen abur cubur işini bırak ,fastfood kesinlikle yeme zaten,bol bol su iç ve meyve tüket dr. danış seni en azından diyetisyene yönlendirir yeme alışkanlıklarnı değiştirebilir sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin Rabbim...

uhde cim çok teşekkür ederim hayatım ben dün başladım dediğin gibi abur cubur yemedim yemiyeceğim de artık zaten sütümü suyumu eksik etmiyorum çok dikkat edicem birde dr um egzersizi yasakladıya o canımı sıkıyor sadece yürüyüş serbst dedi.Ama ayın 20 sinde gittiğimde söyleyeceğim yazlığımız var hafta sonları denizde havuzda yüzmek istiyorum hareket etmeliyim vücudum sürekli oturmaya alışkın değilken ben ilk 3 ay hep yattım...

uhde cim çok teşekkür ederim hayatım ben dün başladım dediğin gibi abur cubur yemedim yemiyeceğim de artık zaten sütümü suyumu eksik etmiyorum çok dikkat edicem birde dr um egzersizi yasakladıya o canımı sıkıyor sadece yürüyüş serbst dedi.Ama ayın 20 sinde gittiğimde söyleyeceğim yazlığımız var hafta sonları denizde havuzda yüzmek istiyorum hareket etmeliyim vücudum sürekli oturmaya alışkın değilken ben ilk 3 ay hep yattım...

ikiz gebelikte egzersiz yasak bana yürüyüşü bile yasaklamıştı doktorum, hamilelik dönemi özellikle ikiz gebelikte zor oluyor, üçüz ve dördüzlere allahım güç kuvvet versin inş.sende rahat bir şekilde geçirirsin bu dönemi canım

arkadaşım yaa ikiz gebelikte egzersiz yasak demişsin yaa herkes için mi geçerli. benim de ikiz bebişlerim olacak
inşallah. düşük tehlikesini atlattıktan sonra yaklaşık bi 3 haftadır öğlenleri yemek yemek için eve gidip geliyorum
iş yerine evim yakın ama bi 15 dk sürüyor gene de.. şimdi kafama takıldı. haftaya doktor kontrolüm var sorarım ama
haftaya kadar eve gidip gelmeye devam mı etsem öğlenleri..

arkadaşım yaa ikiz gebelikte egzersiz yasak demişsin yaa herkes için mi geçerli. benim de ikiz bebişlerim olacak
inşallah. düşük tehlikesini atlattıktan sonra yaklaşık bi 3 haftadır öğlenleri yemek yemek için eve gidip geliyorum
iş yerine evim yakın ama bi 15 dk sürüyor gene de.. şimdi kafama takıldı. haftaya doktor kontrolüm var sorarım ama
haftaya kadar eve gidip gelmeye devam mı etsem öğlenleri..

Canım yürüyüş değil yasak olan egzersiz oda dr un yasaklarsa,plates aerobik gibisinden düşün egzersiz dediğimiz o örneğin mekik çekme veya salon sporları gibi...

Enigmacım hayat ne kadar garip ben kilo almaya çalışıyorum canım çıkıyor yemek yerken sen kilo vermeye çalışıyorsun inan hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana hiç karnım acıkmadı ve öyle aman aman aşerme olayı yaşamadım eşim ağzımın içine bakıyor acaba canı ne isteyecek diye ama nafile 2 - 2.5 kilo ancak zar zor aldım şu an 13. haftadayız ikimizde. Normalde ben ne meyve ne de sebze yiyen bir insanım halimi bir düşün zorla hiç alışık olmadığım şeyleri az da olsa yiyorum. Yemek yiyebildiğin için ayrıca sebze meyve sevdiğin için şükret bence. Bak ben günde 2 büyük bardak süt - 2 - 2.5 lt su içiyorum ceviz fındık- 1 kase yoğurt - 1 yumurta- 1 muz- biraz meyve sebzeli veya etli yemek falan yiyorum. Asla kola içmedim cips çikolata hamur işi kek pasta yemedim zaten yiyemiyorum birde biliyorum ki bunlar zarar uzak duruyorum.
Madem yemek yemek zorundayım bari çocuklara yararlı şeyler yiyeyim diye düşünüyorum kendim için yemeyi unuttum.
Bana da doktorum en fazla 15 dk yürümelisin dedi egzersiz yapmak falan yasak.
Şu an biliyormusun kafamıza hiç birşey takmamalıyız yok kilo aldım yok verdim doktorumuz bebekler sağlıklı gelişiyor dediği müddetçe no problem. Bol bol dinlen ve mutlu olduğun şeyleri yap gerisini boşver düşünme :34::34::34:

Back