Gebeliğe Hazırlık Çocuktan korkmalı mıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Meraklikizzzzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2020
15
5
1
27
Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim. 23 yaşındayım bebek istiyorum fakat korkuyorum. Sizce hayatımı çok değiştirir mi sosyal hayatımı kısıtlar mı? Pişman olur muyum?

Cocuktan korkma, neden korkuorsunki ? Cocuk bence evin neşesi. . Ayrica 2 insan evlendiginde sadece eş olabilir ama cocuk olunca aile Elbet ki zorluklari vardir elbette ki hayatinizi etkileyecek az ya da cok..
Fakat bura da bence asil konusmaniz gereken,erken mi degil mi olmali:)
Henuz yeni evlisiniz tabiri caizse cicegi burnunda:) ve yasiniz da oldukca genc .. neden 1-2 yil evliliginizi yasayip, birlikte kaliteli zaman geçirip seyahat dusunmuyorsunuz? Gercekten henüz daha erken degil mi ? Bizim 4 sene oldu daha yeni dusunmeye basladik:) hayatımızı yasadik, evliligimizin tadini çıkardık, evliligi rayina oturttuk ve borclarimizi kapattik. Artik haziriz:)

Korkmayın, ama bu kadar acele de etmeyin..henuz 4 ay olmus :)

Daha yaşın çok küçük çalışmıyorsan gerçi o değişir evliliğinde 1 sene şans ver..

Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim. 23 yaşındayım bebek istiyorum fakat korkuyorum. Sizce hayatımı çok değiştirir mi sosyal hayatımı kısıtlar mı? Pişman olur muyum?
tabi ki korkma ama daha çok yeni evlisin kuzum ve tam gençliğinizi doyasıya yaşayacağınız yıllar birazcık daha birbirinize doyun derim :) bebek çok harika bi hediye bir evlilik için...

Benm sosyal hayatımı bebeğim değil de korona kısıtladı Ben hamileliğimde ble tura katlmştm

Bence seninle alakalı birçok kişi tanıyorum, çocuğu olunca hayatını kısıtlayan evet mutlaka büyük bir etkisi ama bende bazen o yaşlarda olsaydı çocuğum yine gezerdim istediğim yere giderdim onu bir engel olarak değil bir arkadaş olarak kabul ederdim diye düşünüyorum, tabi bu düşünceler o zamn yoktu bende çok erteledim, şimdi ise olması için uğraşıyoruz aylardır en azından erteleyeceksen de bir sorun olup olmadığını öğrenin tedavi süreçleri çok uzun :/

Çok teşekkür ederim cevap için gerçekten sadece erken mi değil mi diye düşünmeliyim sanırım

tabi ki korkma ama daha çok yeni evlisin kuzum ve tam gençliğinizi doyasıya yaşayacağınız yıllar birazcık daha birbirinize doyun derim :) bebek çok harika bi hediye bir evlilik için...
Evet eşimle 4 yıl sevgili olup evlendik çok yeniyiz şuan ben çalışmıyorum şuan atama bekliyorum şu süreçte bebek olsa mı diyorum ama çok gencim daha birkaç gün önce 23 yaşıma yeni girdim

İki evli insan sadece bir çiftten ibaret değildir bi ailedir çocukta aileyi güzelleştirir..ne yani çocuğu olmayan insanlar aile değil mi sence???

Evet eşimle 4 yıl sevgili olup evlendik çok yeniyiz şuan ben çalışmıyorum şuan atama bekliyorum şu süreçte bebek olsa mı diyorum ama çok gencim daha birkaç gün önce 23 yaşıma yeni girdim
acele etme evliliğin ilk seneleri çok güzel olur tadını çıkar birazcık daha çoook gençsin :)

İki evli insan sadece bir çiftten ibaret değildir bi ailedir çocukta aileyi güzelleştirir..ne yani çocuğu olmayan insanlar aile değil mi sence???
Anlatmak istedigim bu degil, hesap sorar gibi 3 soru isaretli yorumlari, sorulari sevmem:)
Bu benim dusuncem, sizinle ayni düşüncede olmak zorunda degilim, keza sizde oyle:)

Bana gore cocuk bir evi yuva yapan demirbaslardan. En onemli kavramlardan biri.Evet ben boyle dusunuyorum, sevgiler

Bu forumda çocuğu olmayan sayısız kadın var sizin bu yorumunuz bi kadının kendini eksik hissetmesine sebep olabilir.Benden size tavsiye çocuğu olmayan bi kadının yanında çocuğu olmayan insanlar bi aile değil bi çift değil demeyin farkında olmadan derin yaralar açabilirsiniz..Umarım tez vakitte çocuğunuz olurda bu psikolojiyi anlamak zorunda kalmazsanız

Duyar kasmayalim lutfen.
4 yillik evliyim,cocugum yok 8-10aydir ugrasiyoruz ama henuz olmuyor ona rağmen bunu ben soyleyebiliyorum. Cunki cocuk olan bir ev ile, olmayan bir ev ayni değil. Bunda kırıcı, incitici, kadının ve ya ailenin kendisini yetersiz hissetmesine sebebiyet veren bir yorum görmüyorum cunku benim de yok:) ve henuz olmuyor.ama ben bnu soyluyorim, cunki bana gore oyle ( bana göre )

Sizin yorumunuzda tek hatalı yer çocuğu olmayan kişiler aile değil çifttir demeniz geri kalan yorumunuzda hiç bişi yok..Ayrıca takmayın 1 senenin sonunda olmazsa gidersiniz doktora tahlillerinizi yaptırırsınız ..Ben 5 senedir korunmuyorum ilaçlar iğneler yinede olmadı..Ama eşimle ben çocuğumuz yok die bi çift değil bir AİLEYİZ...çocuğumuz olursada bi gün onunla ailemiz güzelleşicek..

Bende 23 yaşındayım canım 2 yıllık evliyim. Bence biraz daha bazı şeylere doyun, gezin, eğlenin. 4 yıllık sevgililik geçmişiniz olabilir ama evlilik daha başka en azından 1 yıl bekle süpriz yapıp gelirse başınız üstüne tabiki ama bekle. Birbirinizi daha iyi tanıyın demek istediğim evlilik başka sevgiliyken küsüp ayrı evlere gitmek gibi olmuyor biliyorsundur:) Bende bazen diyorum 2 yıl oldu anne olsam mı erken yaşta olmasam mı ya da hemen olucak mı ne olacak ama sorumluluktan kaçıyorum biraz açıkçası. İşe girmek kendimi geliştirmek istiyorum. Allah hayırlı zamanda nasip etsin aratmasın kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

Bende sorumluluklarından korkuyorum açıkçası bende akademik kariyer istiyorum bakacaz artık neler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…