• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocukta yaptım karıyerde halada yukselmek için okuyorum /mutlumuyum?

LADYNUR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
3
0
36
Sakarya
ben idaalist veya inatçı denen kadınlardanım istediğim şeye ulaşmadan bırakmam hayatımda ters giden hiç bir şey yok.güzel bir evliliğim çok seker bir oğlum iyi bir işim ve kariyer yolunda durmadan ilerlemek için çalışan ve bunun için eşimden tam destek alan biriyim.ama kendimi mutlu hissetmiyorum neden???

Mevsim geçişinden kaynaklanan depresif semptomlar yaşıyor olabilirsiniz.

Bir de ne yazık ki mutluluk tek başına kariyere, paraya, çocuğa, eşe vs. gibi durumlara bağlı değildir...

Hayatın getirdiklerini kendi zevkimize,hedefimize ve tercihlerimize göre dengede oturtabilmektir.

Neden mutsuz olduğunuzun cevabı aslında sizde.

Tek başınıza oturup hayatınızın kısa bir analizini kendi kendinize sorgulayarak yapmanızı önerebilirim...

Neler sizi tatmin etmiyor? Şu an neyi değiştirmek/ne yapmak/nerede olmak isterdiniz?

Hangi durumunlarınızdan hoşnut değilsiniz? Onların yerine ne olsaydı daha kendinizi iyi hissederdiniz?

Eksiklikleriniz/üzüntüleriniz nedir, bunu nasıl iyileştirebilirsiniz...gibi...:34:

Belki herşeyi dörtdörtlük düzgün ve mükemmel yapmaya çalışmak seni yormuşdur.Bazen herşey yolunda gibi görünsede insan mutlu değilse yanlış yolunda olmayan birşeyler var demekdir bence kendi içine sormalısın ama yinede şunu söylemeden geçemeyeceğim çocuğu eşi kendisi ailesi sağlıklı olan bir insan aslında mutlu olmak için çok önemli bir sebebe sahipdir bence

bununla ilgili bir yazı okumuştum, bir ifade vardı "hayat çarkı" diye. bazen aslında bizim için çok önemli olan ve diğer insanlar tarafından çok önemsiz gibi görünen birşeye sahip değilsek ve biz o şeyi herkesin görmediği gibi görmezden gelip çoğunluğa uyup, ona değer vermiyorsak işte çarklarımızdan biri eksik sayılır ve hayatımızın çarkı o ufacık şey yüzünden durur... diyordu. örneğin çocuk da, kariyer de, iyi bir eş de, iyi bir iş de herkesşn sahip olmak isteyeceği çark dişlerinden. ama belki sizin için önemli olan, size özel şeyleri yapmak için vakit ayıramayıp onları gözardı ediyorsanız belki de bu yüzden mutsuz hissediyorsunuz.

ben idaalist veya inatçı denen kadınlardanım istediğim şeye ulaşmadan bırakmam hayatımda ters giden hiç bir şey yok.güzel bir evliliğim çok seker bir oğlum iyi bir işim ve kariyer yolunda durmadan ilerlemek için çalışan ve bunun için eşimden tam destek alan biriyim.ama kendimi mutlu hissetmiyorum neden???

Belki de gerçekte istediğin bu değildir, belki sırf imrenilen bir durumu yaşamış olmak için yaptın bunları, öyle olması gerektiği için yaptın, iç sesini dinlemedin belkide, kendini sorgulamalısın gerçekten istediğin hayat bu muydu diye, cevabın evetse tüm bunları isteyerek yaptıysan şu an için mutsuzluk hissediyorsan geçici bir durumdur, yorulmuşsundur, yorgunluk da mutsuz hissettirebiliyor...

Back