Çocuk Hastalıkları çocukta kıllanma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ERGULUS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
17
0
50
herkese merhaba

benim çocuğum yok ancak çok sevdiğim bir kız yiğenim var. şu an 7 yaşında. dudak üstündebıyık gibi bir kıllanma var.Bu sene okula başladı ve sınıfında "bıyıklı" veya "bıyıkların çıkmış" gibi sözler söylenmiş. Bu da kendisini oldukça üzdü.Başlarda bizimle konuşuyordu biz de onu rahatlatmaya çalışıyorduk ancak son zamanlarda bu konuda iyice hassaslaşmaya başladı. Öğretmeni ile konuştuk ancak sınıfının dışında da söylenebilir ve kızımız bundan etkilenir diye çok korkuyoruz. Daha kuzu bunlar. Ciltleri de çok hassas. Ancak psikolojisini de düşünmek lazım.
Sizden ricam; bu dudak üstü kıllanma konusunda ne gibi bir yöntem kullanmalıyız?

Bu konuda bana yardımcı olacak önerilerinizi bekliyorum.

Erguluş bu durumda doktora götürmelisiniz...çocuk gelişimi uzmanları yani endokrin bununla ilgili test ve tahlil yapıp size yardımcı olacaktır...bana göre hormanal bir durum gibi geldi...ama size tavsiyem doktora baş vurmalısınız...erkeklik hormonu fazla çalışan kız çocuklarında bazen görüldüğü söylenmişti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…