• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukta insülin direnci

sinehas

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
2.468
14
358
40
İstanbul
merhabalar
benim 27 aylık bir kızım var
doğumunda kilosu 3.170 gr. dı,ilerleyen dönemlerde de gayet normaldi
sonra bi anda kilo almaya başladı emeklemediği için yürüyünce hareketlenince geçer diye bekledim bi süre
ve 2 yaşına girince çocuk endokrine götürmeye karar verdim
2 ay uğraştım randevu almak için
sonuçlarda insülin ve glukozu yüksek çıktı kilo alma sebebi bundanmış
fakat bu kadar bu çocuk şeker hastası diyip gönderdiler herhangi bi tedavi uygulanmadı
immünoloji hocamla görüştüm çocuğu şeker hastası diyip göndermeleri git komaya girince gel demek olmuş biraz dedi
endişelendim ama konusunda uzman bi dr bulamadım
bana bikaç tavsiye verdi ancak onlarda erişkin bakıyor
çocuk için bi prof arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
şimdiden teşekkürler..

merhabalar
benim 27 aylık bir kızım var
doğumunda kilosu 3.170 gr. dı,ilerleyen dönemlerde de gayet normaldi
sonra bi anda kilo almaya başladı emeklemediği için yürüyünce hareketlenince geçer diye bekledim bi süre
ve 2 yaşına girince çocuk endokrine götürmeye karar verdim
2 ay uğraştım randevu almak için
sonuçlarda insülin ve glukozu yüksek çıktı kilo alma sebebi bundanmış
fakat bu kadar bu çocuk şeker hastası diyip gönderdiler herhangi bi tedavi uygulanmadı
immünoloji hocamla görüştüm çocuğu şeker hastası diyip göndermeleri git komaya girince gel demek olmuş biraz dedi
endişelendim ama konusunda uzman bi dr bulamadım
bana bikaç tavsiye verdi ancak onlarda erişkin bakıyor
çocuk için bi prof arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
şimdiden teşekkürler..
merhabalar..bilmiyorum doktor buldunuzmu :)
benim oğlumun ve eltimin kızının endokrin doktorları prof.dr.Firdevs baş.. hanımefendidir....çok memnunuz acaipilgili bir doktor muayeneleri 1-1.5 saat sürüyor...benim oğlumu götürme sebebim hipotroid..eltimin kızıda aynı sizin gibi insülin direncinden ve fazla kilodan gidiyor...doktorumuz hem kilo vermesini kolaylaştırsın hemde şekeri düzene girsin die şeker hapı verdi..9 yaşında daha çocuk...ve doktordan duyduğum kadarıyla insülin direnci kiloverdikçe düşer kilo aldıkça yükselir ve ilerde şeker hastası olma riski çok yüksek olurmuş...ve ayrıca fazla kiloda erken ergenlik falan filan yaptığı için srekli takip ediyor doktorumuz...şuan hizmet hastanesinde özel bakıyor...çapada tanınmış bir doktor...isterseniz cebini falan verebilirim kendisinin ama cebinede bakmıyor anca mesaj çekebiliyorsunuz...size bu doktoru şiddetle tavsiye ediyorum...benim oğlumun troidini araştırdı ve sorunu buldu şimdi genetik testi yapıcaz ve bu testi kendisi hazırlıyor...

teşekkür ederim uzun süre cevap alamayınca bakmamıştım ilgilendiğiniz için gerçekten sağolun
bana bilgi verebilirseniz sevinirim.
2 dr a götürdüm ama memnun kalmadım
nerede muayene ettiğini,iletişim bilgilerini ve ücretinide yazabilirseniz memnun olurum

Hangi ilde yaşadıgınızı yazarsanız daha güzel önerilerde bulunabiliriz ama

Bursada şevket yılmaz hastanesinde Metin Güçlü'yü önerebilirim gerçekten çok iyi bir doktor.

Back