- 8 Mart 2019
- 2.509
- 3.297
- 133
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hamileyim yakında benzer bir durumda olacağım ama yine de size hak veremedim yanında oturan birini istiyor diyorsunuz en uslu çocuk bile yanına birini oturtup o başkalarıyla konuşunca anne bak anne anne oluyor ya da bir başkası ilgilensin istiyor ve siz ben utulerimi yaparım çocuğumla zaman geçirin diyorsunuz. Açıkçası ben kendi aileme bile bakar mısınız biraz oyalayın nasıl derim bilmiyorum çünkü cocuk bakmak isteyen oynamak isteyen çocuk yapardı zaten buluşmalar için ya bakıcı ya da baba ile konuşmalısınız çocuğunuz usluysa ki uslu olmasa bile babası da onun ebeveyni zorlanmadan bakacaktir sizde keyifli vakit geçirebilirsiniz ya da ütü yapabilirsinizAranmamak aslında beni düşündüren dediğiniz gibi cidden hoş değil. Uslu bir cocuk çocuğum eline boya defter ver resim çizsin oyuncaklarıyla oynasın öyle oyalanıyor telefon bağımlılığıda yok çok şükür. Sadece yanında oturan birini istiyor birlikte yapmal için bazen.Ben Hem aranmıyorum hemde bir araya gelsek diyorlar hiç gelmiyorsun ziyarete gel arayı açma hani hep geliyordun biye gelmiyorsun diyorlar 1 aydır gitmiyorum. Ondan evvel bebem doğdu doğalı sokaktayız zaten sosyal bi bebe. Bi sefer yine toplanmışlar bi kaç gün üst üste yan bloğumdalar bide bende takıldom 1 haftadır hergğn birliktesiniz bana gelin bi gün bizim evde oturun çay kahveye gelin bebemlede durursunuz 1 saat sadece bende iki ütülerimi yaparım evi toparlarım dedim ayy yok yok gelemeyiz yoruluyoruz bitiyoruz dediler ama cidden diğer yorumlarıda gördüm hepsinin cocuklanıp perişan oldukları hallerini görmek istiyorum.
Misafirliğe ayda yılda bir gidiyorum zaten. Onun dışında ayrıca sadece cocuğumla takılıyorum bazen( 2 ayda bir en sık gittiğim) çocuk oyun parklı yer tercih ediyorum kendi kendine diğer çocuklarla oynuyor orda. Yine aynı sıklıkla max 1 saatlik ziyaretler yapıyoruz bazen onuda uyku saatine denk getiriyorum uyuyor. Ben hiç böyle biri olmadım hep çocukları sevdim hatta anneleri sadece emzirmek için alırdı hep ben ilgilenirdim ve severek yapardım. Kendi ailem ve akrabalarımda benim gibiler ondan bana anormal geldi sanırım.Diğer yorumları okuyunca anladım demek ki aynı zihniyette onlarda. Köşe yastığı gibi oturup sesi çıkmayan çocuğa bile katlanamıyorsa insanlar demek ki insan onları hayatından tamamen çıkarmalı. Sadece cocuğa değil bizede zarar olduklarını düşünüyorum.Normal benim 7 aylik bebegim var oncesinde cocuklu olan kimseyle gorusmek istemezdim bu sorundu cunku simdi de benim cocugum var cocuksuz insanlar benle gorusmek istemezse anlarim 7 aylik olmasina ragmen bende 40 yilda 1 cikarsam emzirip ihtiyacini giderip kisa sureli babasina birakip gidiyorum sozun ozu cocukla olmuyor heryere cocukla gidiyorsaniz normal yaptiklari
yaaa bunlar çok normal şeyler. herkes aynı statüdeki insanlarla görüşmek ister. şimdi onların çocuğu olmadığı için normal olarak anlayamazlar. ve haklılar. illa görüşmek istiyorsanız çocuğu birine bırakıp gidin. 3-5 sene sonra onlarda çoluk çocuğa
yakınının cocuğunu sevip bakmak oyun oynamak nornal şeyler yani bunun beklentisine girmedim hiç girseydim paralı birini tutardım. Bu tarz düşğnceler bana ters ben her zaman arkadaşlarımın cocuklarını kendi çocuğum gibi görüp sevdim bezlerine kadar isteyerek değiştirip ilgilendim çocuk seven insan seven herkes yapar. Kimse benden beklentiyede girmedi ben insanın doğasından gelen davranışı sergilediğimi düşünüyorum kendi ailem ve akrabalarımda benim gibiler hep. Ondan bana anormal geldi muhtemel. Bu düşüncede olanlar hayatımdan bence ömür boyu çıkmalılar insanlar kendini böyle şeylerde belli eder insan zaten hastalıkta, doğumda, sıkıntı zamanında vb artı bide cocukluykeni eklemek lazımTamam da hiç kimse başkasının bebeğini eğlendirmek zorunda değil ki.
Çocuk oyalamak hele ki yanında annesi olmadan çocuğu oyalamak öyle kolay değil ki.
Görüşmek istememekle haklılar bence.
Yani tabiki sizin takdiriniz gorusup, gorusmemek ama cocugunuz size cok cazip cok akilli cok ui vs gelebilir ama herkes cocuk sevmek zorunda degil cocukla ilgilenmek zorunda degil yani hicbir sey yapmasa bile lafinin surekli “ annee “ diye kesilmesi var sonucta insanlar da misafirlige yada disari gezmeye kafa dagitmaya gidiyorlar yani bazen cocukla bi yere gitmek zorunda kaliyorum ve o kadar ihtiyatlaniyorum ki ben kendim bile keyif almiyorum bu bizi kotu yada gorusulmeyecek bi insan yapar mi bilmiyorum ama siz kendiniz gibi cocuk seven ve ilgilenmekten keyif alan yeni bi cevre olusturmalisiniz belki deMisafirliğe ayda yılda bir gidiyorum zaten. Onun dışında ayrıca sadece cocuğumla takılıyorum bazen( 2 ayda bir en sık gittiğim) çocuk oyun parklı yer tercih ediyorum kendi kendine diğer çocuklarla oynuyor orda. Yine aynı sıklıkla max 1 saatlik ziyaretler yapıyoruz bazen onuda uyku saatine denk getiriyorum uyuyor. Ben hiç böyle biri olmadım hep çocukları sevdim hatta anneleri sadece emzirmek için alırdı hep ben ilgilenirdim ve severek yapardım. Kendi ailem ve akrabalarımda benim gibiler ondan bana anormal geldi sanırım.Diğer yorumları okuyunca anladım demek ki aynı zihniyette onlarda. Köşe yastığı gibi oturup sesi çıkmayan çocuğa bile katlanamıyorsa insanlar demek ki insan onları hayatından tamamen çıkarmalı. Sadece cocuğa değil bizede zarar olduklarını düşünüyorum.
Herkesin cocugu kendine guzeldir. Kimse kose yastigi gibi oturan cocugunuzu eglendirmek zorunda da degil. Amac oysa zaten cocuk sevmeye gelirlerdi. Bizde kizlarla bulusuyoruz arkadasim 2 yasinda kizini annesine birakiyor. Rahat rahat oturuyoruz. Birde siz cocuga bakin ben utu yapip evi toplayayim demissiniz. IlgincMisafirliğe ayda yılda bir gidiyorum zaten. Onun dışında ayrıca sadece cocuğumla takılıyorum bazen( 2 ayda bir en sık gittiğim) çocuk oyun parklı yer tercih ediyorum kendi kendine diğer çocuklarla oynuyor orda. Yine aynı sıklıkla max 1 saatlik ziyaretler yapıyoruz bazen onuda uyku saatine denk getiriyorum uyuyor. Ben hiç böyle biri olmadım hep çocukları sevdim hatta anneleri sadece emzirmek için alırdı hep ben ilgilenirdim ve severek yapardım. Kendi ailem ve akrabalarımda benim gibiler ondan bana anormal geldi sanırım.Diğer yorumları okuyunca anladım demek ki aynı zihniyette onlarda. Köşe yastığı gibi oturup sesi çıkmayan çocuğa bile katlanamıyorsa insanlar demek ki insan onları hayatından tamamen çıkarmalı. Sadece cocuğa değil bizede zarar olduklarını düşünüyorum.
Bu çok rahatsız edici bir durum gerçekten. Başıma geldi ve çocuksuz görüşüyoruz artık oda bu durumdan rahatsız oldu çünkü. Tek bir konunun sonu gelmedi, hep yarıda kaldı zaten ne dediğini unutuyorsun. Elini ayağına dolaştırıyor. Oturup muhabbet etmekten ziyade sanki acele bi şekilde işleri yetiştirmeye çalışıyormuşum gibi hissediyordum hep bi telaş, hızlı konuşma durumu vardı :) Çocuk annesini sürekli ağlatıyor zaten. Gerçekten çok zor bana göre. Hayır erkekler arkadaşlarıyla buluşurken anneler nasıl çocuğa bakıyorsa aynı şekilde babalık görevini de yerine getirmesi gerekir aslında ama kaçıyorlar sanırım.Kendi hayatımdan örnek vericem, eşimle çift görüştüğümüz birileri vardı. 2 çocuklu. Çok sık plan yapardık bir ara. Aman Allah’ım ne gittiğimiz piknikten, ne yemekten, ne de gezmeden bir şey anlıyordum. Size belki rutin geldiği için çok rahatsız edici gelmiyordur ama çocuksuz insanlar için korkunç oluyor. Bir şey anlatıyorsun, anne veya babaya; birden çocuğa ‘dur,yapma’ vs diyor. Hopp konu dağıldı gitti gibi gibi. Sebep bu şekilde olabilir sizin de. Çocuklu arkadaşlar edinmek mantıklı olabilir.
Kesinlikle baba da görevini yapmalı ama maalesef. Maalesef büyük sıkıntı çocuklu buluşmalar. Ben konu sahibinin arkadaşlarına kızamadım o sebeple.Bu çok rahatsız edici bir durum gerçekten. Başıma geldi ve çocuksuz görüşüyoruz artık oda bu durumdan rahatsız oldu çünkü. Tek bir konunun sonu gelmedi, hep yarıda kaldı zaten ne dediğini unutuyorsun. Elini ayağına dolaştırıyor. Oturup muhabbet etmekten ziyade sanki acele bi şekilde işleri yetiştirmeye çalışıyormuşum gibi hissediyordum hep bi telaş, hızlı konuşma durumu vardı :) Çocuk annesini sürekli ağlatıyor zaten. Gerçekten çok zor bana göre. Hayır erkekler arkadaşlarıyla buluşurken anneler nasıl çocuğa bakıyorsa aynı şekilde babalık görevini de yerine getirmesi gerekir aslında ama kaçıyorlar sanırım.
Tamam da senin çocuğun sana güzel işte. Belli ki çocuklu halin çocuksuz halinden farklı ve seni istemiyorlar. Daha 2 saat ayrı kalamıyorsun çocuğundan gercekten normal ve aynı mı görüyorsun kendini. Hem çocuğun oldugu ortamda her şey rahat konuşulmuyor. Çocuk ne kadar biblo gibi de olsa -ki öyle olduğunu kesinlikle düşünmüyorum- ilgi gösteriyorsun illaki. Benim de kızım var ama her ortama çanta gibi taşımıyorum ona biblo muamelesi de yapmıyorum. Gercekten fark ediyor. Israrla kızımı görüp samimi bir sekilde sevmek isteyen arkadaşlarımla ayrica buluşuyorum zaten. Demekki sizin gerçekten ilgi gösteren öyle arkadaşınız yok.Durumu detaylı anlatmadım aslında şöyle diyim haklı görmüyorum onları. Standart bir yaramaz çocuk değil kitabı defteri kalemi ver çizsin dursun bi kalemde yanına gelene veryor birlikte resim çiziyorlar. Ağlaması zırlaması yok asla. İşyerine götür biblo gibi koy gıkı çıkmaz öyle bir cocuk ki ben işede götürüyorum hergün.Cocuğumla hergün dışarıdayız zaten. Dışarıya alışkın bir çocuk. Eşime bırakıp çıkmamamı gerektiren durum olmadı hiç. 2 saat bıraktığım oldu iş sebebiyle bi kaç kez ayrı olmak zor geldi bana. Ben hiç oh rahatladım iyi geldi diyemiyorum malesef. Emiyor bide hala.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Çocuk sevmekle ona bakmak ayrı şey ben kendi çocuğum dışında kimsenin çocuğunu saatlerce eğleyemem sizin gibi sadece emzirmek için annesine veremem. Herkes kendi çocuğuma baksın. Zor durumlar olmadıkca.Misafirliğe ayda yılda bir gidiyorum zaten. Onun dışında ayrıca sadece cocuğumla takılıyorum bazen( 2 ayda bir en sık gittiğim) çocuk oyun parklı yer tercih ediyorum kendi kendine diğer çocuklarla oynuyor orda. Yine aynı sıklıkla max 1 saatlik ziyaretler yapıyoruz bazen onuda uyku saatine denk getiriyorum uyuyor. Ben hiç böyle biri olmadım hep çocukları sevdim hatta anneleri sadece emzirmek için alırdı hep ben ilgilenirdim ve severek yapardım. Kendi ailem ve akrabalarımda benim gibiler ondan bana anormal geldi sanırım.Diğer yorumları okuyunca anladım demek ki aynı zihniyette onlarda. Köşe yastığı gibi oturup sesi çıkmayan çocuğa bile katlanamıyorsa insanlar demek ki insan onları hayatından tamamen çıkarmalı. Sadece cocuğa değil bizede zarar olduklarını düşünüyorum.