Çocuklu hanımlar fikirlerinizi çok merak ediyorum

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar merhaba. Oğlum üç yaşına girdi girecek. Tuvalet sorununu üçüncü günde hallettik şükür. Üç gün içinde tamamen alıştı. Gece zaten altı kuruydu hep. Yani bu sorun bitti. Bitince oğlumun yemekleri videoyla ve yutarak yeme sorununa yöneldim. Videoyu kısaca herşeyi kapattım yemek saatlerinde. Sadece gitmesin diye arada onunla oyun oynamaya başladım.

Bir haftadır çorba bile versem çiğnemek için dişlerine götürüp sonra yutuyor yani artık herşeyi çiğniyor. Şimdiki sorunum et tavuk gibi şeyleri küçük yemesi ve çok cignemesi. Sanırım zorlanıyor. Bir haftada bunun dışında bir sorun yasamadik. Zamanla düzelir mi bu yavaş çiğneme, etleri hep küçük yeme hali.

Zamanla alisir elbette,benim oglum 5 yasina yaklasti hala tavuk,kusbasi et yemez,hoslanmaz. Kiyma ve koftelerle et ihtiyacini kapatiriz. Balik da sevmez. Cocugunuzun da tercihleri olacak,siz de donem donem acaba bir seyler degismis midir diye tekrar tekrar deneyerek vereceksiniz yemekleri

Benim oglum da et, tavuk yemez. Yaslari ayni sanirim. 8 eylulde 3 yasi dolacak. Ben de kofte yapiyorum, tavugu kucuk kucuk didip pilavina koyuyorum ya da corbalarina et atip blendirdan geciriyorum. Buyuyunce yer kendisi artik.

Büyük kızımın katı gıdaya geçiş süreci çok sancılıydı, çiğnemeyi geç öğrendi. 2 yaşını biraz geçiyordu kreşe başladı. Bu konuda acayip faydasını gördük. Zira diğer çocuklarla gaza gelip, yemediği şeyleri bile yer oldu, sofra alışkanlıkları düzeldi. Şimdi corona sürecinde kreş fikri çoğumuza uzak, onu da biliyorum. Ama en azından geçiyor onu bilin. Şuan 4,5 yaşında kızım, taşı versen kemirir yer. Ama şu da var, bazen tavuk, et gibi gıdalar ağzında sakızlaşabiliyor, o zaman yutmuyor, tükürüyor. Oysa her türlü et ürününü sever. Sanırım kıvamla ilgili, bazı kıvamlar hoşlarına gitmeyebiliyor. 1,5 yaşında bir kızım daha var. O da bazen çiğniyor ama işte sakızlaşma durumunda o da tükürüyor. =)) Düzelir mi diye strese girmeyin. Mesela 10 yaşına gelmiş ve hala çiğneme sorunu olan çocuk duymadım ben, demek ki bir yerlerde, farklı yollarla da olsa çözülüyor bu mesela. =))

Back