Çocuklarınızın küçük gelen kıyafet lerini nereye veriyorsunuz?

Bir ara benim de başım dertte idi.Hatta konu açacaktım.
Yardımlaşma dernekleri almıyordu bulunduğum ilçede.Belediyenin hayır çarşısı var.İhtiyaç sahipleri gelip alıyor ya da onlar ulaşıyor.İçim de rahat ettı dolaplarım da

Migros ve kipa bir kampanya başlatmış 30 Kasım'a kadar paylaşmak istediğiniz kıyafetleri marketlerdeki ariel kıyafet bağışı makinelerine atıyosunuz. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Burdan da ikinci el ilanda bit pazarında bedava vermek istiyorum diyebilirsiniz ihtiyacı olan özelden ulaşır size.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV)ya da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü/Sosyal Hizmet Merkezi Sosyal Ekonomik Destek (SED) Birimi çalışanları ile görüşüp onlara verebilirsiniz. Sed biriminde mutlaka gittikleri evlere götürecek insan bulursunuz. SYDV de aynı şekilde. Hep ihtiyacı olan kesimle irtibat halinde oldukları için mutlaka yardımcı olurlar.

kapıcıya veriyorum ben köyüne götürüp dağıtıyorlar. orda çok ihtiyacı olan insanlar
önceden de fakir insanlara yardım dağıtan bir vakıf var oraya veriyordum

belediyeler alıyor.. bağlı bulunduğunuz belediyeyi arayın ya da internet sitesine bakın orası yönlendirir sizi.. bazıları gezici araçla alıyor ama çoğunlukla sizin götürüp bırakmanız gerekiyor.. ben apartman görevlime veriyorum, etrafımda çok ihtiyaç sahibi yok.. o da köyüne götürüyor..

bi kismini satiyorum , bi kismini etraftaki ihtiyaci olanlara veriyorum
mahallebizdeki muhtara sorun onlar ihtiyaci olanlari bilir

Bakın benim durumum da iyi değil ve fazla kıyafet alamıyorum yeteri kadar ama sağolsun annemler hep alır derken bir ton kıyafet birikti e bebek bu her sene büyüyorlar.
Kızım da büyüdü kıyafetleri çok güzel, oglumun da keza öyle derken ben kıyamadım birilerine vereyim dedim.
Topladım bir güze yıkadım katladım derken inanın suriyeliler de dahil almadı, hepsi burun kıvırdı ya ihtiyacı olan bile almadı neymiş kıyafetler artık ucuzmuş ve çokmuş derken sinirlendim bazı yardım dernekleri bile kıyafet almadı çok var diye gıda battaniye tarzı istediler.

Komsunun torununa veriyorum.Birde mahalleme her ramazanda gelen bir kadin var eski kiyafetleri topluyor ona veriyorum.Bende ablamin ve eltimin kizinin kuculenlerini giydiriyorum.Bebekler cok cabuk buyudukleri icin eskimiyorlar.

Hebuz cok bisey atnadim., ilk cocuguma ne aldiysam kullaniyorum..ama bundan sonra ise ihtiyaci olanlara dagitan yerlere veririm

Ben genelde kendi kıyafetlerimi güzelce poşetleyip çöpün yanına koyuyorum kağıt toplayıcıları falan alıyolar hemen. Çevremde ihtiyaç sahibi bulamayınca mecbur öyle yapıyorum

Biz kuzenler, çocukları olan arkadaşlar arası paslaşıyoruz. Zaten eskimiyor bebek kıyafeti, benim oğlanın o ilk zamanlarındaki zıbındır, pijama altıdır, yelektir vb kuzenlerden geldi çoğu, biz de aldık. Lekelenen, yıprananları ayıklayıp attık, kullanılacak olan kalitelileri şimdi ufak kuzenin oğlana yolladım, arkadaşlara verdim almayın çok diye. Bir iki tanesini bebeklik hatırası sakladım filan.

Akrabalar arası böyle yapsanız, israf olmaz en azından. Şahsen hiç gocunmam, giydiririm çocuğuma, sağlam, temiz şeyler neticede.

Yardım dernekleri var netten çok rahat bulabilirsiniz isterseniz. Ben yıkıyorum ütülüyorum paketleyip köyümüze gönderiyorum. Sadece olmayan değil giymek istemediğim yeni seyleri de veriyorum. Kendim giyemeyecegim durumda olanları baskasına da vermem. Lütfen hassas davranın arkadaslar

M Minel_ask merhaba..
Bazı belediyelerin sokaklarda kıyafetler için kurduğu kumbaralar var. Çöp konyeyneri gibi. Uzerinde kıyafet icin olduğu yazılı. Dışardan içine atabiliyorsunuz ama içinden geri alamıyorsunuz. Belediyenize sorup nerelere kurduklarını sorabilirsiniz.

Bir de H&M magazası eski kiyafet getirene yaptığınız alışverişe 20 tl indirim yapıyor. Ve bundan hiçbir kazanç sağlamıyor. Gelirini yardım kuruluşlarına dağıtıyor (web sitesinde ayrıntılar mevcut)

Migros ve Makromarketlerde de toplama kutuları var.

Köylerde ögretmenlik yapan tanıdığınız varsa onlara da sorabilirsiniz..

Sosyal medya platformlarında da zaman zaman duyurular oluyor.

Back
X