Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dünyanın entatlı kenesi:)
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar çocugunuza rafadan yani tam pismemis sulu yumurta yediriyormusunuz?
Kayıtlı Üye
25 kisi görüntülemis 1 tanesi cvp yazmamıs yediriyorum yada yedirmiyorum yazmak bu kadar zormu? Gelinlik, göz kalemi kayınvalide vb konular olsa yorum yagardı eminim
çocuğum yok zaten evli bile değilim ama kendim bile yerken kayısı kıvamını tercih ediyorum çok aşırı pişen hatta sarısının kenarları yeşeren yumurtanın çok sağlıksız ve vitaminsiz olduğunu biliyorum :)
internetten bakarsanız rafadan yumurtanın sağlıksız olduğuna dair bilgilerde var :/
RAFADAN İYİ DEĞİL
Rafadan yumurtaya sıcak bakmayan Çakırca En iyi yumurta, içindeki biotin vitamini pişecek şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirilen yumurtadır dedi Yapılan çalışmalarda yumurtanın proteinlerinin yüzde 100 oranında vücut proteinlerine dönüşebildiğinin görüldüğünü, bu yüzden yumurtanın proteinlerinin örnek protein olarak kabul edildiğini kaydeden Çakırca, şöyle devam etti:
GÜNDE 1 TANE
Sağlıklı çocuğun kahvaltısında her gün mutlaka bir yumurta bulunmalı Yetişkin bireyler yumurtayı her gün tüketebilirler Kalp ve damar rahatsızlığı veya kolesterol ve diğer kan yağları yüksek olanların haftada 1 veya 2 tane yumurta tüketmelerinin hiçbir sakıncası yoktur dedi
bazen pişme zamanını ayarlayamayıp rafadan yedirdiğim oldu ama kayısı kıvamını daha rahat yiyor kızım...
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
hayır canım.en az 10 dk kaynatıp yediriyorum ya da yağda kırıyorum.az pişmiş yedirmeyi tavsiye etmiyor doktorlar.
bazı kişiler yediriyor ama bende tercıh etmıyorum. tabiki cokta pişirmek iyi değil. yani yumurtanın sarısının kenarları yeşil olunca vitamini gidiyormuş. 10-15 dk pişirmek iyi bence..
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar çocugunuza rafadan yani tam pismemis sulu yumurta yediriyormusunuz?
Merhaba,
konu başlığını görünce ve okuyunca yazmadan edemedim.:)
bende oğluma yumurtayı ne yaptıysam haşlanmış yediremedim.
hep rafadan yediriyorum böyle çok severek yiyor.
en az 9 dakika kaynatıyorum.
siz kaç dakika pişiriyorsunuz?
bende hiç rafadan vermiyorum canım
valla canim benim kizima ne yaptimsa su yumurtayi sevdiremedim gitti.kaynattim yok,diger mamalarla karistirdim blendirda iyice ezdim yine yemedi yine yemedi. bugün ilk defa rafadan yaptim ama kayisi kivaminda ilk kez yedi. bende sasirdim valla. ama ac biraktim 5 saat boyunca sanirim ac oldugundan midir nedir :) cünkü kizimin zaten istahi yok 4,5 saat araliklarla yiyor
evet bende rafadan seviyorum
Rukiye Taşçı Anı Fotoğrafları
Kayıtlı Üye
İyi kaynatıldığı taktirde 6.aydan itibaren sarısından başlanarak verilmesi uygundur, benim oğlum şu an 7 aylık sarısı ile başladık, zaman içinde beyazınada geçeceğim...
Kayıtlı Üye
cevaplarınız icin tesekkur ederim arkadaslar. Benim kızımda 24 aylık kahvaltıyı karısım olarak yediriyorum böylelikle hergün 1 tam yumurta yemis oluyor. Rafadan yumurta, çig yada pismemis et, taze peynir konusunda cok hassasım. Bu besinlerin mikrobik enfeksiyonlara, ishale, rotavirus vb bircok hastalıga neden oluyor diye biliyordum. Nitekimde dogru biliyormusum. İnternetten arastırdım kitaplara baktım. Hamileligimde emzirme dönemimde ben bile tuketmedim kızıma gecer diye. Kızımada hic vermedim. Karisım dısında kahvaltı vereyim ve 1 yumurtayı bitirsin istiyorum yeni yollar arıyorum. Agzına lokma olarak bisey verdigimde yemez önune koysam bitirmez. Omlet menemen falan denedim yemiyo. Corbaları falan terbiyeli yapıyorum yumurta mutlaka koyuyorum yada bol yumurtalı kekler yapıyorum ama yinede direkt yumurtayı yemis gibi olmazki