Çocuklarınıza grip aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz faydasına inanıyor musunuz?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
çocuklarınıza grip aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz faydasına inanıyor musunuz?
Ben geçen sene yaptırdım çokta faydasını gördüm diyen var mı?
malum anaokulunda birisi hasta oldumu, hepsi hasta oluyor, birbirlerine çok yakınlar çünkü, aynı oyuncakları oynuyorlar, birbirlerine sürekli dokunuyorlar, aynı wc yi kullanıyorlar

yaptırmayı düşünüyorum ilk defa yaptıracağim çünkü okula başladı ama ne kadar etkili bilmiyorum ben kendim hersene yaptıyorum benım için etkili çocuklarda etkısını tam olarak bilmiyorum

yapılıyor kardeşım kızına yaptırmışdı yaş grubuna göre yarım doz olarak yapılıyor

Ben geçen sene yaptırmıştım oğlana, 2004 doğumlu benim oğlan
8 yaşın altındakilere 1 ay arayla 2 doz yapılıyormuş, bu şekilde yapılan çocuk diğer seneler tek doz oluyormuş bende öyle yaptırmıştım
yani 1 ay arayla 2 defa aşı oldu
bundan sonra artık sene tek doz yapılabilirmiş
ama genede çok hasta oldu, işe yaradımı yaramadımı kararsızım, griple diğer hastalıkları ayrımadım mı acaba?
sizin fikirlerinizide merak ediyorum

Son düzenleme:
benim oğlum 1,5 yaşında
doktorumuz aşı olmamızı şiddetle tavsiye etti
cumartesi güne ilk dozu vurdurduk
1 ay sonra 2. yi olacak

benim çocğum yok
ama bize bankada her yıl yapıyorlar
ben bu yıl hiç grip olmadım
bu seferki aşı ramazana denk geldi
bu nedenle aşı olamadım
psikolojik mi bilmiyorum ama
grip oldumkafamçokkarıştı

benim oğlum da 4 yaşında doktor şiddetle önerdi 29 eylülde yaptıracağız ama yakınlarım içinde yan etkilerinden şikayet edenler var, yani çocuk çok şiddetli ateşlenmiş 3 gün, doktora sordum olabilir dedi başına gelen varmı ?

yok canım, geçen sene benimkinde ateş falan olmadı, biliyosun yumurta alerjisi olanlar grip aşısı yapılmıyo, benim oğlanın yumurta alerjisi olmadığı halde, tüm kolu minik minik kabardı, kızardı, bide bi kaç hafta alerjisi şurubu ve kremi kullanmak zorunda kaldık, bu sene bi de ondan korkuyorum tekrar olur mu diye

hala yaptırsammı yaptırmasammı diye düşünüyorum.drumuz bize bırakıyor eşim istemiyor.etkinliği olmadığını düşünüyor. bu yılki aşı bir sene önceki grip virüsü baz alınarak yaptırılıyormuş. her yılda virus mutasyona uğrayıp grip hastalığına neden oluyormuş. yani aşı bir yıl önceki salgın içeriğini kapsadığından eğer aynı salgın olursa etkili. ve açıkcası başarı oranları pek iç açıcı değil.ve yeterli çalışma yok. eşim ticari rant meselesi olduğunu düşünüyor sadece kronik hastalığı olanlara yapılması taraftarı.
yani bilemicek gibiyim????

bizim dr. da aynı şetleri söyledi ve yaptırmanıza gerek yok dedi

griple başedemezken birde domuz gribi çıktı, sağlık bakanının açıklamasına göre 10 kişiden 3 ü domuz gribi olcak bu kış diyor, çok yüksek bi rakam, yakında aşısıda çıkcakmış, grip aşısından ayrı olarak
bide civa söylentisi var tabii, biliyosunuz civa çocukların beyinleri için zararlı, kimi aşılarda civa var diyo kimi civa yok diyo
fisfisfis

bizim doktorumuz türkiyeye gelen ilaç ve aşıların onay komitesinde olan enfeksiyon uzmanı bir prof.
yaptırın dedi hiç tereddüt etmedim
dediyse bir bildiği vardır çok güvenirim kendisine
bebekler için zararlı olsa neden önersin

Kızıma 3 yaşından beri grip aşısı yaptırıyorum. Hiç bir zararını görmedik. Aksine faydasını gördük diyorum. Aşıdan hemen sonra zaten bir girp oluyor. Çünki bildiğiniz gibi aşı virüs zaten. Vücuda veriliyor. Bundan sonra bağışıklık kazanıyor. 3 yaşından beri tek doz yapıldı. Ha abu aşıyı yaptrdıktan sonra hiç hasta olmuyormu çocuk derseniz ? Elbetteki oluyor. Ama hafif atlatıyor. Ayakta atlatıyor. Yatmıyor çocuk. Ne bilim ateşler içinde yanmıyor. Ben çok memnunum. Bu senede yaptıracağım. Tereddütüm yok benim yani.

Sanırım bende yaptırcam, geçen sene aşı olduğu halde çok hasta olmuştu ama yinede yaptırmak istiyorum ya da şu domuz gribi aşısı çıktıysa ondan yaptırabilirim

Benim oğlum daha yeni yaşını dolduracak yapılabilirmi acaba.yaş sınırı varmıdır

kızlar bende üniversiteye giderken babam yaptırmıştı o sene hiç olmadığım kadar grip oldum onunlamı alakalı bilmiyorum ama çokta ağır geçti. bilginiz olsun diye söyleyeyim dedim.

arkadaşlar yorumlarınza, hepinize teşekkür ederim
bugun gazetede bi haber okudum, grip aşısı domuz gribine yakalanma riskini arttırıyor diye
iyice kararsız kaldım valla
fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…