• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınıza çilek yedirmeyiniz

vaseline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
366
2
66
Ben sağlık kurumunda çalışıyorum adolesan bölümümüz dolup taşıyor.
Obez, erken ergenlik bütün çocukların ortak sorunu
Çilek, mısır, ayçiçek yağı hormonlu ve bu üç besin özellikle çok tehlikeli
Hormonlu gıdalar yüzünden vücudumuza aldığımız ilaçlar çok kötü seviyede
Burada hocalarımız sebze yiyorum sağlıklıyım diye bir şey yok diyorlar
Yapılacak bir şey var mı hayır tabi ki yok şehiri terk edip köye yerleşmeyeceğimize göre
Köye yerleşseniz bile yan komşunuzun tarlaya attığı ilaç bile sizin ürününüzü etkiliyor
Yağmurla birlikte sizin tarlanıza geliyor.
Kimse şehirde bahçe aldım organik tarım yapıyorum demesin Ankara'da bir kaç arkadaşım var bahçe aldılar organik ürün ekiyorlar
Yanlız şehir şebeke suları tarım için elverişli su değil içindeki yoğun meteryaller ürünü organiklikten çıkarıyor

çilek kızımın itirazsız yediği tek yiyecek ve şimdi şoklardayım...

​bilgilendirdigin için tşk çilege karşı zaten alerjim vardır 6 -7 senedir yemiyorum yedigim zaman vucudum kabarıyordu öneri dikkate alacagım

Çilek yapısı itibariyle de zaten yumuşak bi meyve kabuk kısmıda olmadığı için ilaçlar direk içeri giriyor..
Hoş dışta kalsa bile ilaçların büyük çoğunluğu suda çözünmediğiniz için yıkamanın ilaç kalıntılarına etkisi yok..
Hep derim yine söylüyorum; vitamini kabuğunda devri eskide kaldı. Artık ilaç kabuğunda diyerek kabuklarını soyun mutlaka meyvelerin.
Özelliklede çocuklara yedirirken...

Sorun sadece çilek değil arkadaşlar ama diğerleri göre en tehlikelisi bunu söyleyen prof. hocalarımız

mısırın şaibeli olduğunu biliyodum.
ama ayçiçek yağı da mı öyleymiş:53:
çilek hakkında da ''çileklere hormon verilmek istese de verilemiyomuş dilediğiniz gibi yiyin'' diye duymuştum.
bu işler iyice oyuncak oldu artık.
bigiler için sağol.

Sorun sadece çilek değil arkadaşlar ama diğerleri göre en tehlikelisi bunu söyleyen prof. hocalarımız

tekrar olmuş....

Son düzenleme:
tekrar olmuş....

Son düzenleme:
Mısırı biliyorum,özellikle mısırözü yağı almıyorum.
Ama ayçiçeği alıyorum.Ben de şaşırdım şimdi.

sorun sadece çilekte değil çilek diğerlerine nazaran daha tehlikeliymiş

Daha doğrusu Trakya'dan gelen bütün ürünler. Trakya pirinci, yağı hepsinde tehlike üst seviyede.
Gelişen sanayisi tarımı bitirmiş durumda

yaklaşık 10 yıldır evimizde zeytin yagı kullanıyoruz eger kızartma yapacak olursak onun için sadece fındık yagı alıyoruz kızartmada zaten yılda 2 kere yaptıgımız birşey

canım ben bu konuya hep takılıyorum zaten
çilek hadı sevmedıklerı içi yemiyorlar mısırda oyle ama aycıccek yagı

bırde o koy mevzusunda haklısın tarlalara zararlı bıtkıler ölsun dıye cok ılac atılıyor yada zararlı kurtcuklar fılan
tohumlarda organık degıl

esımın kardesı unv de yanlıs hatırlamıyorsam 50 yıllık tohumunu saklayan kadına bır avuc ıcın 5 bın tl verıldıgını soylemıstı

cocuklarıma sebze meyve yedırıken cok uzuluyorum

yogurt mayalıyorum sutun nerden geldıgı takılıyor aklıma
sebze meyve yedırıyorum nasıl yetıstıgı
et yedırıyorum ne etı oldugu ekmek yedırıyorum ıcınde ne oldugu

hıc mutlud egılım yedıklerınden ama ne yapılabılrınır kı

Adolesan ve endokrin bölümü dolup taşıyor
beş yaşında kız çocuğunda göğüs büyümesi mi dersin, erken regl, obezite
Araştıran prof. hocalarımız söylüyor
Bugün bir hocamızla sohbet etmiştik bana söylediği kızına çilek ve mısır yedirme
Eko sistem çökmüş durumda bunun acısını çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacak dedi

Bizim burada da tohum bankası kuruldu
Durum gerçekten çok kötü
Tarladaki otlar yok olsun diye atılan herbsists ilaçları olması lazım daha atılan kimyasal gübreleri saymıyorum
Gelecekte toprağı işlenmez hale getirecek ki
Bu ilaçlar yüzünden tarlada ne böcek kaldı ne bir şey

Ayrıca karpitle sarartılmış mandalina, limon ve portakal kabuğu ile kek yapmayınız

Mısırözü yağı ile ayçiçek yağını biliyordum da çileği ilk kez duydum ben de. Yağ olarak da sızma zeytinyağı ve düzgün terayağından başka bir şey kullanmıyoruz uzun zamandır margarinden bahsetmiyorum bile.

yaklaşık 10 yıldır evimizde zeytin yagı kullanıyoruz eger kızartma yapacak olursak onun için sadece fındık yagı alıyoruz kızartmada zaten yılda 2 kere yaptıgımız birşey

fındık yağında kızartma yaparken koku geliyomu ben mısır özü kullanıyodum ama artık zeytin yağına geçicem , sadece yemeklerdeki kokusunu sevmiyorum.ama alışıcaz artık bu arada mısır pek çok gıdada kullanılıyomuş gofret cips çikolata vs. ne yiyeceğimizi çocuklarımıza ne yedireceğimizi sasırdım seneye Allah izin verirse köyde kendi bahçemize sebze ekeceğiz kuyu suyu kullanıyoruz zaten inşalla kızıma organik sebze meyve yedireceğim seneye

Back