- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
Almanyada yaşayan Habip Şahinin 2 çocuğu, onlara abartılı sevgi gösterdiği gerekçesiyle mahkeme kararıyla elinden alındı. Şahin çocuklarını iki haftada bir görebiliyor
yaşayan 35 yaşındaki baba Habip Şahinin eşi S. Şahin 2012 yılında psikolojik bir rahatsızlığa yakalanınca çiftin arası açıldı. Habip Şahin eşine çocuklar ondan korktuğu için tedavi olması için baskı yaptı. Genç kadın bunun üzerine 2 çocuğunu alarak 24 Eylül 2012de evden ayrıldı. Baba Şahin, polis ve Gençlik Dairesinden yardım istedi. Polisin 1 ay sonra bulduğu anneden çocuklar alınarak bakım yurduna yerleştirildi. Anne ise kliniğe yatırıldı. Ancak Gençlik Dairesi çocukları babaya geri vermedi. Bunun üzerine Şahin dava açtı.
Davaya bakan Bonn Asliye Mahkemesi ise ilginç bir karar aldı. Davada bilirkişi, Habip Şahinin 2005 doğumlu Devran ve 2010 doğumlu Büşra adlı çocuklarına gösterdiği sevgiyi abartılı diye değerlendirdi. Mahkeme de 20 Kasımda aldığı kararda, babanın yeterince olgun olmadığı, oğlu Devranın kendisi üzerinde otorite kurduğu ve babanın eğitim kabiliyetinin sınırlı olduğu gerekçesiyle çocukların Gençlik Dairesinde kalmalarına karar verdi. Oto yıkama yeri işleten Şahin, kararı temyize götüreceğini söyledi.
Sevgimi zayıflık olarak gördüler
Baba Şahin, Çocuklarımın her istediğini yapıyor ve hayır diyemiyormuşum. Çocukları iki haftada bir kez, bir saat görebiliyordum. İki hafta zaten onların özlemiyle yanıp tutuşuyorum. Çocuklarımı gördüğümde onlara sarılmak, onları öpmek istiyorum. Bilirkişi ve mahkeme bunları zayıf karakter olarak gördü dedi. dha