• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların telefonu nasıl takip edilmeli?

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
648
İstanbul
Merhaba hanımlar,

10 yaşındaki oğluma cep telefonu aldık.

(Açıklamak istemediğim sebeplerim var eğer neden diye saldıracaksanız lütfen zahmet etmeyin)

Elimden geldiği kadar yüklediği oyunları, neler yaptığını takip etmeye çalışıyorum ama yoğun çalışıyorum, 2 çocuğum var, bu iş için çok kısıtlı zaman ayırabiliyorum.

Bu işten anlayanlara sormak istiyorum, bununla ilgili uygulayabileceğim bir method var mı? Siz bunu nasıl sağlıyorsunuz?
(Teknik bilgim bayağı az o yüzden hiç bilmeyene anlatır gibi anlatabilir misiniz?)

iOS mu android mi kullanıyor oğlunuz? Eğer iOS ise aile paylaşımı açabilirsiniz indirdiği ieylere dahi sizin onay vermeniz gerekiyor ki indirebilsin. Ayrıca arkadaş buldan nerde olduğunu haritada görebilirsiniz.

Sahsen oğluma o yaşta internetsiz bir cep telefonu alırdım. Çocuklarin telefonunu gasp edenleri okuyoruz haberlerde. Bazi appler var çocukların internet kullanimini kontrol etmek icin. App store dan bakabilirsiniz

Sahsen oğluma o yaşta internetsiz bir cep telefonu alırdım. Çocuklarin telefonunu gasp edenleri okuyoruz haberlerde. Bazi appler var çocukların internet kullanimini kontrol etmek icin. App store dan bakabilirsiniz
Biliyor musunuz bilmiyorum ama sirf buyuzden akran zorbaligina ugrayan cocuklar var. Yani iki ucu pis degnek. Alsan baska almasan baska farkli alsan yine baska...

Biliyor musunuz bilmiyorum ama sirf buyuzden akran zorbaligina ugrayan cocuklar var. Yani iki ucu pis degnek. Alsan baska almasan baska farkli alsan yine baska...

Evet öyle. Biz Almanyadayiz. Burda da çocukları tartaklayip veya korkutup ellerinden smartphone lari alanlar var.ben onun için markalı smartphone/ceptelefonu küçük yaşta almam. Zaten maksat haberlesmek değil mi? (konu sahibi insallah yalnis anlamaz. Taş atmak icin yazmıyorum. Ama basit telefon alınca kontrol Problem de çoğunlukla ortadan kalkar)

Evet öyle. Biz Almanyadayiz. Burda da çocukları tartaklayip veya korkutup ellerinden smartphone lari alanlar var.ben onun için markalı smartphone/ceptelefonu küçük yaşta almam. Zaten maksat haberlesmek değil mi? (konu sahibi insallah yalnis anlamaz. Taş atmak icin yazmıyorum. Ama basit telefon alınca kontrol Problem de çoğunlukla ortadan kalkar)

Üye ondan bahsetmiyor bence. Telefonu tuşlu ya da marka değil diye dalga geçebilirler. Çocuk kendini kötü hissedebilir. O yüzden eli yüzü düzgün bir şey alıp fazla da abartıya kaçmadan takip etmek en mantıklısı.

Üye ondan bahsetmiyor bence. Telefonu tuşlu ya da marka değil diye dalga geçebilirler. Çocuk kendini kötü hissedebilir. O yüzden eli yüzü düzgün bir şey alıp fazla da abartıya kaçmadan takip etmek en mantıklısı.

Onu ben anladım zaten. Onun icin App store da kontrol programları önerdim. Çocuklarin dalga geçebilecegi konusuna gelince: insallah (en büyük isteğimden bir tanesi) oğlum baskalarin saçmalıklarına kulak asmamayi öğrenecek. Anneler babalar çocuklarını daha duyarlı yetiştirse ne mobbing olurdu ne birsey. Ama bu zaten bambaşka bir konu. Artik ilk okulda okul torbalarina bile hediye olarak en yeni Smartphonelar ve tabletler koyuyorlarsa (ve burda yapan var) sorun zaten çocukta değil, anne babadadir.

Ben oğluma da kızıma da 7. sınıfta telefon aldım. Üstelik akıllı telefon almadım. Tuşlu telefonlardı aldıklarım.
İtiraz edecek oldular keyfiniz bilir dedim ve tuşlu telefonları da ellerinden aldım.
Oğlum lise 2. deyken kızım ise lise 1 de akıllı telefona kavuştular. Artık büyüdükleri için aklım arkada değil ama kızımı (16 yaşında) değişik hesaplar açıp sosyal medyadan ekleyerek takip ediyorum.

Bence tuşlu telefon alarak bütün tehlikeleri engelleyebilirsiniz. Amaç aramak ve aranmak olur o zaman ki zaten 10 yaşında ki bir çocuk için bu yeterlidir.

10 yaşındaki oğlumun telefonu var.
Yaptıgı herseyı goruyorum, nerede ne kadar zaman gecırmıs, nereye gırmıs. Uygulama yuklerken bana bıldırım gelıyor ben kabul edıyorum. Uygulamaları kıtleyebılıyorum, ekran suresıne mudahele edebılıyorum. Cunku okulda ve kursta ve sporda oluyor kendısı serbest vakıtlerınde. Saatlerı degısıyor benım onunla ıletısım halınde olmam gerektıgı ıcın aldık.

Famıly lınk ten yaptık bu sıstemı, zaten teleofnu sıfır alındı kurulum yaparken daha bu sekılde oldu. Youtube ındıremıyor mesela.

Ki ek olarak söylemem gerekır ki, ödevleri internet üzerinden uygulamadan geliyor. Telefon veya tablet gerekli artık en azından bizim okul için

Back
X