• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Yüksek ögrenim gören, görmüs ( en azindan öyle söylüyorlar) bir grup toplanmis agaclarin kesilmesini protesto ediyor.

Evet "eder eder kardesim" diyenler olabilir.
Edebilir tabi.
Ama bunun icin ac, muhtac cocuklari kullandi mi? iste o zaman is boyut degistirir.

Bir kac resim paylasacagim... Ac, ayaginda ayakkabisi bile olmayan muhtac cocuklarin, agac kadar degerinin olmadigi ve 3-5 kurusa nasil kullanildigini anlatiyor bu resimler...

$ccocuk.png

Hava soguk, millet SIKI SIKI giyinmis, eller cepte, ayakta botlar..Ama pankart tasiyacak, kalabalik edecek birileri lazim...
Muhtac cocuklardan iyisi samda kayisi..

$cocukk.png
Pankart tasiyan yok, tasiyanda zaten resimdeki bayan gibi yagmurdan korunmak icin kafasina sariyor..

$cocuk2.jpg
Iste kullanilacak cocuklar ve 3 kurus icin eline tutusturulan pankarti tasiyan anneleri...

$cccuk.jpg

Ciplak ayakli cocuklar görev basinda...

$ccuk.png

Ne yapacaklari, nasil bagaracaklarida ögretiliyor..

Iste agac kadar degeri olmayan cocuklar..

Ayaklarina bakarsaniz ciplak ayaklari..

Soguk havada, üsüyen yüksek egitim görmüs, cevreci grubumuz artik ellerini ceplerine sokup, eylemlerine devam edebilirler...

Ne kadar yazik, bugünlerde hep ezilen, zulmedilen, öldürülen, sömürülen cocuk haberleri görüyorum..
Alah insanlara merhamet, vicdan versin!

Burada pek siyasi yorum yapmak istemiyorum doğrusu.
Oradakiler kime karşı eylem yapıyor ?
Oradaki aç ayakkabısız insanlar neden aç, neden ayakkabısız ve neden 3-5 krş için millete soğukta yardım yataklık ediyor ?

iki cevabı kesiştirdiğiniz an görüşmek üzere hoşçakalın :36:

Cok haklisiniz, oradaki cocuklarin tek derdi agaclardi:)
Onun icin oradalar...Agaclari kurtarmak icin..
Ayrica dünyanin her yerinde, en gelismisinden, en fakirine bütün ülkelerde fakir ve yardima muhtac cocuklar vardir..

Agaclar icin bunca caba harcayan, yada baska isler icin caba harcayan insanlarimizin kacta kaci bu cocuklar icin birseyler yapiyor!

Herzamn bütün sucu devlete atmak, herseyi devletten beklemek hatta hatta sömrülen, kullanilan cocuklari sömürülüyor, kullaniliyor görünce bile tek suclu olarak devleti addetmek ve kulananlari temize cikarmak ne kadarda kusursuz! bir yaklasim, tebrikler....:36::36: ( pek smili kullanmam ama bende lala lala diyeyim dedim ne olacaksa:)))

Son düzenleme:
ben bu tarz konuların biribiriyle karşılaştırılmasını abes buluyorum. hayvan hakları için mücadele verirsen,insanları düşünen yok,hayvanlar mı kaldı deniyor,ağacı doğayı düşünsen çocukların bu kadar değeri yok deniliyor.
çocuklar elbette herşeyden önemli ancak,ağaç yıkımını protesto eden insanları çocukları düşünmemekle suçlayamazsınız...ağaca bakacağına çocukları düşün demeye hakkı yok kimsenin,çünkü düşünmediğini ya da ilgilnmediğini bilmiyorsunuz...
çevresine toplumuna karşı duyarlı bir insan muhtaç çocukları da düşünmeli,doğayı ağacı da...
karşılaştırma hoş değil...
zavallı çocukların resimlerini koyarak da,3-5 ağaç kadar değerleri yok diye duygu sömürüsü yapmak da hoş değil...

Bu manzara duygu sömürüsü gibi mi geldi?
Ben bu manzaraya bakinca icim aciyor...
Evet tüm canlilara karsi insan merhametli olmali.
Ama "üsüdügü" icin pankart tasiyamayan insanlarin muhtac cocuklari kullanmasini pekte " ne var bunda" gibi karsilayamiyorum.

Ayrica agaclar icin yapilan eylemlerin kacta kaci bu muhtac cocuklari icin yapilliyor? diyorum ki yapilmiyor.
Insanlarimiz son dönemde sanki birer cevre dostu gibi davraniyor ama bu manza karsisinda ben bu " cevreci" görünüsü sahte buluyorum!
Zaten ortada bir cevre katliamida yok. Dikilen ve insaat yapimlari sirasinda kesilen acac sayisi ortada! Kaos olusturmak, kargasa yaratmak icin verilen ugrastan baska birsey degil.
Abes olan bu ugras sirasinda kullanilanlar!

Insanna merhamet etmeyen hicbir canliya etmez.
Insana merhamet edilmedigini nereden biliyorsunuz? denilirse, kendisi üsüdügü icin ellerini cebinden cikaramayan insanlarin cocuklara karsi sergiledikleri bu davranisin merhametle uzaktan yakindan ilgisi yok!

Son düzenleme:
Bu manzara duygu sömürüsü gibi mi geldi?
Ben bu manzaraya bakinca icim aciyor...
Evet tüm canlilara karsi insan merhametli olmali.
Ama "üsüdügü" icin pankart tasiyamayan insanlarin muhtac cocuklari kullanmasini pekte " ne var bunda" gibi karsilayamiyorum.

Ayrica agaclar icin yapilan eylemlerin kacta kaci bu muhtac cocuklari icin yapilliyor? diyorum ki yapilmiyor.
Insanlarimiz son dönemde sanki birer cevre dostu gibi davraniyor ama bu manza karsisinda ben bu " cevreci" görünüsü sahte buluyorum!
Zaten ortada bir cevre katliamida yok. Dikilen ve insaat yapimlari sirasinda kesilen acac sayisi ortada! Kaos olusturmak, kargasa yaratmak icin verilen ugrastan baska birsey degil.
Abes olan bu ugras sirasinda kullanilanlar!

Insanna merhamet etmeyen hicbir canliya etmez.
Insana merhamet edilmedigini nereden biliyorsunuz? denilirse, kendisi üsüdügü icin ellerini cebinden cikaramayan insanlarin cocuklara karsi sergiledikleri bu davranisin merhametle uzaktan yakindan ilgisi yok!
muhtaç çocuklar için yapılacak şey gösteri, yapmak değildir zaten..maddi manevi elinden geldiğince yardımda bulunmaktır..bu çocuklar neden mi muhtaç önemli olan sorun da bu zaten..fakirlik neden arttı,neden çok çocuk yapılıyor,bu çocuklar doğurulup sokağa atılıyor ya da evde ölüme terk edilirken hala 5 çocuk diyen bir başbakan var orada...
ayrıca o çocukları oraya kim getirdi,protestocular değil heralde...o savunduğunuz i.melih gökçek nerede peki ankara sokak çocukları yurdu olmuşken??bu çocuların orada işi ne??
ben de bakınca için acıyor,çocuk denildi mi akan sular durur,dili dini rengi cinsiyeti yaşı önemli olmaz..ne var bunda gibi bir yaklaşımım da sözkonusu değil ancak odtü deki protestolarla karıştırmanızı yanlış buluyorum ben..yoksa ayrı bir başlıkta konuşalım muhtaç çocukların durumunu...

konu başlığı resmen provokasyon kokuyor.
çocuklara üzülmekten ziyade karşı tarafa taş atma, eleştirme vs...
çok samimi ve iyi niyetli gelmiyor bana yorumlarınız konu gündem ve siyaset olunca.

Sanirim ben kendimi ifade edemiyorum yada anlasilamiyorum!
Bu cocuklari ben bu fotograflarda gördüm, kullaniliyorlardi!
"Ülkede yardima muhtac cocuklarin olmasi devletin sucu" demek, bu cocuklari kullanan, o soguk havada merhamet etmeyip 3-5 kurusa pankart tasitan insanlari sucsuz mu yapiyor?
Devletin yanlislarini elstirip, bu cocuklara sahip cikmak bukadar mi zor?
Devleti öldürelim, kurtulalim o vakit!
Ortada bir cevre katliami bile yokken, harcanan bu enerji daha faydali isler icin, mesela bu cocuklar icin kullanilsa kötü mü olur?
Bu cocuklar icin eylem yapilmaz demissiniz?
Eylem yapilir!. Dikkat cekmek, bakislari bu cocuklar üzerinde toplamak ve yardim yapilmasini, el uzatilmasini saglamk icin.
Hele hele üniversitelilerin yapabilecegi cok sey var.

Ama nedense enerji, caba hep kaos cikarmak icin harcaniyor.
Ne zaman insanlara böyle örnekler verilse ve enerjilerini bu konulara harcamalari istense " devlet yapsinn, devletin sucu" gibi bir cümle kuruluyor..
Keske bu cocuklar agac olarak gelselermis hayata! Sahtede olsa savunanlari olurdu!

Biliyorumki ben ne dersem diyeyim siz aynı şekilde çocuklar demeye devam edeceksiniz.

O çocukların neden aç bi şekilde orda olduğundan değil neden aç olduklarından bahsedelimmi biraz ?

Yada boşver hadi 5 çocuk yapalım :51:

800 tl le geçinemez sokağa bırakırız :54:

Ortada çevre katliamı yok mu ?
:ssz::ssz:

Bu cocuklara pankart tasitanlarla ayni görüsü paylasiyor olabilirsiniz..
Bu nedenle sözlerim agir geliyor, kabul edilemiyorda olabilir..
Kusura bakmayin, idolojiler zarar görmesin diye ben bu cocuklari görmezden gelemeyecegim..
PKK nin cocuklari kullanmasina, tas attirmasina alistik, kabul edemesekte, engellemek icin cabada harcansa onlarin zihniyeti bu, yapiyorlar, yapacaklar..
Ama simdi birde sözde cevreci! abiler cocuklari kullanmaya basladi.

Cekin ellerinizi cocuklardan, muhtac, fakir olmalarindan faydalanan ve idelojileri icin cocuklari kullananlardan tiksinti geliyor...
Devlet bu duruma daha etkili bir cözüm getirecek sekilde el atmali..

Son düzenleme:
öncelikle o çocukların orada ne işi olduğunu kim tarafından getirildiğini bilmiyoruz..eylemcilerin onları getirmek gibi bir durumları olmaz ,saçmalık olur..neden orada olabilecekleri hakkında bilgim yok sizin varsa söyleyin..ama lütfen saçma bi şekilde,eylemcilerin elleri üşüyodu,pankart taşıtmak için 3 k
uruş para verip getirtmişler demeyin...
o çocuklar için herkesin bireysel olarak,toplumun üyesi olarak, sosyal sorumluluk olarak birşeyler yapması gerekli..bu konuda hemfikiriz.ancak ağacı savunacağına çocuğu savunsun mantığınız hoş değil...
devletin suçu diye çocuklara sahip çıkmayalım da demiyorum...ama siz çevre katliamaı yok diyosunuz size de peessss diyorum...

Susuyorum aksi halde banlanırım :36:
Ben gidiyorum paramı yola döşiyeceğim .

Vandaki çocuklar aç kalsın sokakta kalsın banane (!)
Ülkemin metroya yola ihtiyacı var.
Onlara verebilecek ödenek yok :50:
Olmadı kumdan kavşak yaparım . :36:

o çocuklar suriyeli gibi geldi bana,
yoksa artık bu tür şeylerde 5-10tl tutuşturup Türkiye'de yaşayan Suriyeliler mi kullanılıyor burda?

Tekrar söylüyorum, gercekten cevreci olan, agaci düsünen insanin, cocuga hayli hayli merhameti olur..
Yagmur nedeni ile pankart tasiyamiyorlar, tasiyanlarda yagmurdan korunmak icin kafasina sariyor zaten..
O cocuklarla annelerinin tek derdinin eylem oldugunu hic zannetmiyorum.
Onlara pankartlarin verilmesi ve tasitilmasida sanirim pek insancil bir davranis degil.
Devlet birseyler yapmiyorsa, yapmasi icin bir eylemde bu cocuklara düzenlensin. Olmayan bir cevre katliami icin bile bu kadar caba harcanbiliyorsa..Bu cocuklar icinde birseyler yapilabilir..Ama soguk havada tasinamayan pankartlari tasitmak bu yapilacaklar arasinda degil!
Insanlarin "ideolojim zarar görmesin" mantigi ile bu cocuklari ve onlara reva görülen seyi görmezden gelmesi gercekten inanilasi degil...

Bir daha böyle konu actigimda, taraf belli etmeyecegim, kimin ideolojisi böyle bir kabul edilemez duruma imza atti belli etmeden basligi acacagim, bakalim insanlar gercekte nasil yaklasiyor bu durumlara..

Tekrar söylüyorum, gercekten cevreci olan, agaci düsünen insanin, cocuga hayli hayli merhameti olur..
Yagmur nedeni ile pankart tasiyamiyorlar, tasiyanlarda yagmurdan korunmak icin kafasina sariyor zaten..
O cocuklarla annelerinin tek derdinin eylem oldugunu hic zannetmiyorum.
Onlara pankartlarin verilmesi ve tasitilmasida sanirim pek insancil bir davranis degil.
Devlet birseyler yapmiyorsa, yapmasi icin bir eylemde bu cocuklara düzenlensin. Olmayan bir cevre katliami icin bile bu kadar caba harcanbiliyorsa..Bu cocuklar icinde birseyler yapilabilir..Ama soguk havada tasinamayan pankartlari tasitmak bu yapilacaklar arasinda degil!
Insanlarin "ideolojim zarar görmesin" mantigi ile bu cocuklari ve onlara reva görülen seyi görmezden gelmesi gercekten inanilasi degil...

Bir daha böyle konu actigimda, taraf belli etmeyecegim, kimin ideolojisi böyle bir kabul edilemez duruma imza atti belli etmeden basligi acacagim, bakalim insanlar gercekte nasil yaklasiyor bu durumlara..

ben zaten sizin ideolojinizi bilmeyerek başladım yazmaya,önyargım yok yani:)
o gençlerin hiç işi yoktu da yağmurda pankart taşımamak için gidip sokak çocuklarını ya da,muhtaç çocukları mı getirdi,yapmayın Allah aşkına...
evet çocuklar için birşeyler yapılabilir,belki oradaki çoğu insan yapıyordur da,bilmiyorsunuz ki...ne yapmalılardı,eylemin fikrini değiştirip o çocuklar için mi yürüselerdi?
üstelik dediğim gibi siz de sadece resimlerden yorum yapıyosunuz,bilmiyosunuz ki neden oradalar,üstelik bazılarının anneleri olduğunu iddia ettiğiniz kadınlar da var..o kadar şehirtden uzak yerde ne ,işleri var anne ile çocukların...

ayrıca şunu da söyliyeyim;hangi ideoloji için olursa olsun,çocukların eylemlerde kullanılmasını yanlış buluyorum...
kafasına parti ismi yazılı şapka geçirmiş,pankart taşıyan çocukları doğru bulmuyorum..
ama odtü deki durumun bu olduğunu da sanmıyorum..parayla 3 kuruş için kullanılan çocuklar olduklarını sanmıyorum...

Tamam, eyleme destek vermek icin gelmisler..
Aslinda ac bilacta degiller, tek dertleri olamyan cevre katliami. ( Cumhuriyet tarihini az biraz bilen cevre katliami nasil olurmus bilir)
Onun icin gelmisler " siz birakin pankartlari biz tasiriz " demisler!
Ben zaten ideolojiden basdederken benim degil, cocuklara reva görülen bu davranisi elestiremeyen, kabul edilebilir gören kisilerin ideolojisinden bahsetmistim:)

En azından o çocuklara 3-5 kuruş veren birileri var değil mi?Oy toplamak için fakir fukaraya makarna kömür dağıtılınca adı "sosyal yardım" oluyor da,pankart tutmak için para verilince niye sorun olsun?
O çocuklar 3-5 kuruşa muhtaç bırakılmasalardı orada olmazlardı.O çocukların orada oluşu değil de,neden orada olmaya muhtaç oldukları tartışılsa daha yerinde olurdu heralde.Ama görülüyor ki amaç bundan çok uzak.
Bu arada ağaçlar da insan kadar değerlidir,çünkü ağaç olmazsa insan olmaz.:34:

ayrıca şunu da söyliyeyim;hangi ideoloji için olursa olsun,çocukların eylemlerde kullanılmasını yanlış buluyorum...
kafasına parti ismi yazılı şapka geçirmiş,pankart taşıyan çocukları doğru bulmuyorum..
ama odtü deki durumun bu olduğunu da sanmıyorum..parayla 3 kuruş için kullanılan çocuklar olduklarını sanmıyorum...

Ben yazmadan siz yazmışsınız, çocukların hiçbir siyasi ideoloji için veya hiçbir düşünce için kullanılmalarını asla tasvip etmiyorum, başlarında siyasi şapkalar, bandanalar, üstlerinde parti amblemli tişörtler, ellerinde siyasi bayrak veya pankartla dolaştırılan çocukların daha küçücük yaşta düşünce özgürlükleri kısıtlanıyor.

$image.jpg
Bu çocuk meclis gündemine gelmiş, bu minik kız ayyaşın, çapulcunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor belki, belki dindarlık kavramından bile bi'haber, koca lafıysa onun yaşındaki bir çocuk için yaşından büyük bir laf.
O henüz oyun yaşında, belli ki ilköğretim çağında, o eğitimi düşünmeli ama ama...

Back