- Konu Sahibi gulminahira
5 yaşın içinde ve 8 aylık 2 kızım var.ikinciye hamileyken eşime '' büyük kızımızı sen uyutmaya başla öyle gitsin,çünkü ufaklığın mamasıydı,altıydı,dişiydi,emmesiydi sen karşılayamayacağın için,büyük kızı uyutman daha mantıklı'' dediysem de eşimin sen büyüü al git ben küçüğü uyuturum gibi (sebeplerini de saymama rağmen) mantıksız cevabı karşısında; ufaklık ağlayp sızlasa da önce büyük kızımı yatak odasına götürüp hikaye okuyup yarım saate uyutup geliyorum.sonra babası uyutumamışsa küçük kızımı emzirip/yemek yedirip altını temizleyip, kah memede, kah dizde uyutuyorum.eğer baba uyutmuşsa da iş bu durumdan sonra başlıyor zaten.erken uyuyan ufaklık(ya acıkıyor,ya altı kirlidir ondan geri uyanıyor,ya susuyor) yarım saat sonra kalkıyor ve 3-4 saat daha uyumuyor.bu da gecenin 1i ya da 2sine tekabül ediyor.yatak odasında biri sağımda diğeri solumda,eim başka odada yatıyor.
1-acaba her ikisinin odalarını ayırıp yeni bir uyku düzeni kurmaya mı çalışsam?
2-her ikisini aynı odada uyutmanın çaresine mi baksam?
3-anne ile uyumaları daha mı kesintisiz olur acaba? yanıma yatırmaya devam mı etsem?
4-babayı zorla da olsa başka şekilde bu uyu sürecine dahil mi etsem? not:yatak odasına değil,uyku uyuma sürecine:) eşim horladığı için çocuklar uyanıyor,o yüzden aynı odada uyumak imkansız.
aynı durumda olan annelerden cevapları için şimdiden teşekkürler...
1-acaba her ikisinin odalarını ayırıp yeni bir uyku düzeni kurmaya mı çalışsam?
2-her ikisini aynı odada uyutmanın çaresine mi baksam?
3-anne ile uyumaları daha mı kesintisiz olur acaba? yanıma yatırmaya devam mı etsem?
4-babayı zorla da olsa başka şekilde bu uyu sürecine dahil mi etsem? not:yatak odasına değil,uyku uyuma sürecine:) eşim horladığı için çocuklar uyanıyor,o yüzden aynı odada uyumak imkansız.
aynı durumda olan annelerden cevapları için şimdiden teşekkürler...