Adam yorgun bir şekilde eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapıda beklerken buldu.
Çocuk babasına, "Baba bir saat içinde ne kadar para kazanıyorsun" diye sordu?
Zaten eve yorgun gelen adam, "Bu senin isin değil" diye cevapladı.
Bunun üzerine çocuk, "Babacım lütfen, ama lütfen bilmek istiyorum" diye üsteledi.
Adam, "ille da bilmek istiyorsan söyleyeyim. 20 Lira" diye cevapladı.
Bunun üzerine çocuk , "Peki baba bana 10 milyon borç verir misin ?" diye sordu hemen.
Adam iyice sinirlenip, "Benim şuan senin o saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok.
Hadi derhal odana git ve kapını kapat" diye bağırdı. Çocuk üzülerek sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı.
Adam sinirli sinirli "Bu çocuk nasıl böyle bir şeye cesaret eder." diye düşündü ve aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz sakinleşti.
Çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, belki de gerçekten de çok gerekiyordu.
Yukarı çocuğun odasına gitti ve kapıyı açtı, yatağındaki çocuğa, "Uyuyor musun oğlum" diye sordu.
Çocuk "hayır" diye cevap verdi.
"Al bakalım sana bugün benden istediğin 10 Lira.
Sana az önce sert davrandığım için de üzgünüm. Ama yorucu ve uzun bir gün geçirdim" dedi.
Çocuk sevinçle ayağı kalktı, "Teşekkürler babacığım" dedi ve yastığının altından diğer buruşuk paraları da çıkardı. Babasının yüzüne baktı ve yavaşça paraları saydı.
Bunu gören adam tekrar sinirlenerek, "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun evladım.
Benim, senin o pahallı saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok" diye kızdı.
Çocuk “Ama yeterince yoktu” dedi ve paraları babasına yavaşça uzattı;
“İşte sana 20 Lira, bir saatini alabilir miyim?”
farkında olmadan her anne ve babanın yapabileceği bir hata...
ben payıma düşeni aldım bu hikayeden bazen gerçekten düşüncesiz olabiliyoruz.helede çalışan bir anneysek...
aman sizde dikkat edin...herşey onlar için...
Allah her yavruyu annesine babasına bağışlasın inşallah :)