Çocuklarım arasında anlaşmazlık

• Konu Sahibi Konu Sahibi fimak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fimak

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2025
6
1
1
42
Merhabalar,
Bu sitede ilk defa konu açıyorum, bir derdim var.
17 yaşında oğlum, 8 yaşında kızım var..hiç anlaşamîyorlar, büyük küçüğün sinirlendiği ne varsa onları yapıyor. Küçükte surekli şikayet, aglama, ne yapacak diye bekleme halinde...ve ben surekli aglama, tartisma, bagirmalarindan o kadar yoruldumki..hangisine ne diyecegimi sasiriyorum artık..hergun boyleyiz. Sofrada bile kavga cikariyolar surekli..defalarca konusuyoruz, uzuldugumuzu anlatiyoruz ama yok, yine ayni yine ayni... ne yapmaliyim ben.

Oğlunuz nerdeyse reşit olacak, çocukla çocuk olmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. İkisinin de evde kendine ait alanı var mı ?

Oğlunuz nerdeyse reşit olacak, çocukla çocuk olmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. İkisinin de evde kendine ait alanı var mı ?
Vat herseyleri var, odalari da var..buyuk kucugu sinir etmekten keyif aliyor, kucukte o bisey yapsa diye bekliyor..

Anlaşamadıkları konular neler ?
Herşey.
Buyuk tuvalete girse, kucuk kapida hadi diye bagiriyor..surekli problem..sofrada yemek yerken oglan gizli gizli agiz yuz hareketi.yaparak kizi sinir ediyor..surekli bir aglama bagirma hali..uyariyorum ama degismiyolar.

17 yaşındaki çocuk neden böyle yapıyor kocaman olmuş. Şaştım kaldım.

Herşey.
Buyuk tuvalete girse, kucuk kapida hadi diye bagiriyor..surekli problem..sofrada yemek yerken oglan gizli gizli agiz yuz hareketi.yaparak kizi sinir ediyor..surekli bir aglama bagirma hali..uyariyorum ama degismiyolar.
Oğlunuzun yaptığı başka şeylere örnek verebilir misiniz? Sadece kardeşine değil, genel hali tavrı nasıl?

Oğlunuzun yaptığı başka şeylere örnek verebilir misiniz? Sadece kardeşine değil, genel hali tavrı nasıl?
Hepimize normal, disarda normal, sosyal yasami gayet iyi, arkadaslari ile cok iyi, ama evde boyle..kardesini sinir etmekten keyif aliyor, yapma.diyorum.tamam diyor.yine.ayni. kız aglarken o guluyor..yks ye hazırlanıyor stresli ve yogun ..ondan mı bilemedim.

Herşey.

17 yaşındaki oğlum bir okadar efendi bir okadar aklı başinda ama kardesi ile bu sekilde , cozemedim ben artik
Kendisinin yarı yaşındaki kardeşini sinir etmek için sofrada ağız yüz hareketi yapan oğlunuz mu efendi ? Emin misiniz ?

Kızınızla oğlunuzu evde yalnız bırakmayın. Biyolojik olarak kardeş olsalar da gerçek kardeşlik bağları eksik kalmış.

Yapacağım yorum hem çok sert hem de minik şiddet sinyalleri içereceğinden yapamadım. Oğlunuzda sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Vat herseyleri var, odalari da var..buyuk kucugu sinir etmekten keyif aliyor, kucukte o bisey yapsa diye bekliyor..
Aynı benimkiler 6/16 yasları. Büyük küçükle sureklı ama sureklı ugrasır ıkısıde erkek

17 yaş artık küçük bir yaş değil. Abilik yapacağı, koruyacağı yerde küçücük kız çocuğuyla bilerek uğraşması garip geldi. Biri 17 diğeri 15 olur anlarım.
Siz oğlunuz ile özel olarak ciddi bir şekilde bu konuyu konuştunuz mu? Konuştuysanız ne söylediniz, o ne cevap verdi?

Biri ergen biri çocuk, ikisi de dizginlemesi zor yaşlardalar, kardeşler arası bu tip çekişmeler oluyor maalesef.
Birbirlerine psikolojik veya fiziki zarar vermiyorlarsa sabırla durulmalarını beklemekten başka pek şansınız yok, oğlunuz üniversiteye gidince aralarındaki didişme biter.

öncelikle oğlunuz 17 yaşında bir ergen ve takdir edersiniz ki bu çocuğun ergenlik hormonları var çocuk kendi çapında eğleniyor bana garip gelmedi. Ki koca koca kadınlar menopozda hormonlarıyla baş edemiyor biz gencecik çocuklardan baş etmesini istiyoruz kızınız da haliyle kız çocuğu hem de evin küçüğü biraz nazlı olay bu bence siz birazcık takıyorsunuz. Kardeş bunlar kavga ederler barışırlar siz birazcık takmamaya çalışın bence

Anlattığınız kişiye çok benzer birini biliyorum. Hep bir sorunu olduğunu düşünürdüm, geçenlerde psikiyatristi narsist tanısı koymuş. Böylece de çevremde ilk resmi narsisti de görmüş oldum o yüzden özellikle başka huylarını merak ettim. Bana çok ergenlik sorunu denilecek bir şey gibi gelmedi. Resmen sadistce zevk alıyor durumdan. Şimdiye çoktan bi uzmana goturmeniz lazımdı.

Herkes baya garip karşılamış ama bana çok anormal bir durum gelmedi.
Normal yani kardeş arasında bunlar ciddi bir fiziksel temas olmadığı sürece.
Siz biraz daha tampon bölge olacaksınız işi şakaya vurun. Misal yemek yerken değişik suratlar yapıyorsa “eyvah abin tür değiştiriyor bakalım içinden ne çıkacak heheheh” gibi espriye vurun.
Kız tuvalette kapıya geçiyorsa sizde arkasından sıraya girin “pardon bu ne sırası acaba” gibi konuyu dağıtın mesela

Ay ne ağır yorumlar yapılmış. Lutfen o yorumları kafanıza takip psikolojinizi bozmayın. Kardeşine tavrı disinda başkalarına bu tarz sinir edici şeyler yapıyorsa o zaman bir uzmana görüşebilirsiniz. Kardeşlik bağı bile oluşmamış yazmışlar çok güldüm. Aralarında baya yaş farkı var çocuklarınızın. Bu şekilde aralarında çok yaş olanlar beraber oynayacakları oyun ,ortak ilgi alanları konusacak konuları vs olmadığı için genelde didişirler. Benimde ablamla aramda çok yaş var. Bizde bu sekildeydik. Ben 20 li yaşlarıma gelince aramızdaki yaş farkı kuşak farkı kapandı. Ondan sonra ortak ilgi alanlarımız konuşacak konularimiz oldu. Simdi can cigeriz. Onsuz bir hayat düşünemiyorum bile. Simdi hem ablam hem dostum sırdaşım.İleride cocuklsriniz da o şekilde olacak. Ve oğlunuz şu an ergenlikte streste. Kızınızda evin minigi narini nazlısı oda çok naz yapar size. Gayet doğal bir süreç bence yaşadıklarınız. Allah size bağışlasın ikisinide

Ay yok artık bu kadar abartma. Kardeşler hep böyle uğraşır özellikle abiler. Dedem bile bir araya gelince kız kardeşiyle uğraşır. Tek çocuk musun hiç mi kardeşinle uğraşmadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…