Oğlunuz nerdeyse reşit olacak, çocukla çocuk olmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. İkisinin de evde kendine ait alanı var mı ?Merhabalar,
Bu sitede ilk defa konu açıyorum, bir derdim var.
17 yaşında oğlum, 8 yaşında kızım var..hiç anlaşamîyorlar, büyük küçüğün sinirlendiği ne varsa onları yapıyor. Küçükte surekli şikayet, aglama, ne yapacak diye bekleme halinde...ve ben surekli aglama, tartisma, bagirmalarindan o kadar yoruldumki..hangisine ne diyecegimi sasiriyorum artık..hergun boyleyiz. Sofrada bile kavga cikariyolar surekli..defalarca konusuyoruz, uzuldugumuzu anlatiyoruz ama yok, yine ayni yine ayni... ne yapmaliyim ben.
Vat herseyleri var, odalari da var..buyuk kucugu sinir etmekten keyif aliyor, kucukte o bisey yapsa diye bekliyor..Oğlunuz nerdeyse reşit olacak, çocukla çocuk olmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. İkisinin de evde kendine ait alanı var mı ?
Herşey.Anlaşamadıkları konular neler ?
17 yaşındaki çocuk neden böyle yapıyor kocaman olmuş. Şaştım
17 yaşındaki oğlum bir okadar efendi bir okadar aklı başinda ama kardesi ile bu sekilde , cozemedim ben artik17 yaşındaki çocuk neden böyle yapıyor kocaman olmuş. Şaştım kaldım.
Oğlunuzun yaptığı başka şeylere örnek verebilir misiniz? Sadece kardeşine değil, genel hali tavrı nasıl?Herşey.
Buyuk tuvalete girse, kucuk kapida hadi diye bagiriyor..surekli problem..sofrada yemek yerken oglan gizli gizli agiz yuz hareketi.yaparak kizi sinir ediyor..surekli bir aglama bagirma hali..uyariyorum ama degismiyolar.
Hepimize normal, disarda normal, sosyal yasami gayet iyi, arkadaslari ile cok iyi, ama evde boyle..kardesini sinir etmekten keyif aliyor, yapma.diyorum.tamam diyor.yine.ayni. kız aglarken o guluyor..yks ye hazırlanıyor stresli ve yogun ..ondan mı bilemedim.Oğlunuzun yaptığı başka şeylere örnek verebilir misiniz? Sadece kardeşine değil, genel hali tavrı nasıl?
Herşey.
Buyuk tuvalete girse, kucuk kapida hadi diye bagiriyor..surekli problem..sofrada yemek yerken oglan gizli gizli agiz yuz hareketi.yaparak kizi sinir ediyor..surekli bir aglama bagirma hali..uyariyorum ama degismiyolar.
Kendisinin yarı yaşındaki kardeşini sinir etmek için sofrada ağız yüz hareketi yapan oğlunuz mu efendi ? Emin misiniz ?17 yaşındaki oğlum bir okadar efendi bir okadar aklı başinda ama kardesi ile bu sekilde , cozemedim ben artik
Aynı benimkiler 6/16 yasları. Büyük küçükle sureklı ama sureklı ugrasır ıkısıde erkekVat herseyleri var, odalari da var..buyuk kucugu sinir etmekten keyif aliyor, kucukte o bisey yapsa diye bekliyor..
Biri ergen biri çocuk, ikisi de dizginlemesi zor yaşlardalar, kardeşler arası bu tip çekişmeler oluyor maalesef.Hepimize normal, disarda normal, sosyal yasami gayet iyi, arkadaslari ile cok iyi, ama evde boyle..kardesini sinir etmekten keyif aliyor, yapma.diyorum.tamam diyor.yine.ayni. kız aglarken o guluyor..yks ye hazırlanıyor stresli ve yogun ..ondan mı bilemedim.
Anlattığınız kişiye çok benzer birini biliyorum. Hep bir sorunu olduğunu düşünürdüm, geçenlerde psikiyatristi narsist tanısı koymuş. Böylece de çevremde ilk resmi narsisti de görmüş oldumHepimize normal, disarda normal, sosyal yasami gayet iyi, arkadaslari ile cok iyi, ama evde boyle..kardesini sinir etmekten keyif aliyor, yapma.diyorum.tamam diyor.yine.ayni. kız aglarken o guluyor..yks ye hazırlanıyor stresli ve yogun ..ondan mı bilemedim.
Ay ne ağır yorumlar yapılmış. Lutfen o yorumları kafanıza takip psikolojinizi bozmayın. Kardeşine tavrı disinda başkalarına bu tarz sinir edici şeyler yapıyorsa o zaman bir uzmana görüşebilirsiniz. Kardeşlik bağı bile oluşmamış yazmışlar çok güldüm. Aralarında baya yaş farkı var çocuklarınızın. Bu şekilde aralarında çok yaş olanlar beraber oynayacakları oyun ,ortak ilgi alanları konusacak konuları vs olmadığı için genelde didişirler. Benimde ablamla aramda çok yaş var. Bizde bu sekildeydik. Ben 20 li yaşlarıma gelince aramızdaki yaş farkı kuşak farkı kapandı. Ondan sonra ortak ilgi alanlarımız konuşacak konularimiz oldu. Simdi can cigeriz. Onsuz bir hayat düşünemiyorum bile. Simdi hem ablam hem dostum sırdaşım.İleride cocuklsriniz da o şekilde olacak. Ve oğlunuz şu an ergenlikte streste. Kızınızda evin minigi narini nazlısı oda çok naz yapar size. Gayet doğal bir süreç bence yaşadıklarınız. Allah size bağışlasın ikisinideMerhabalar,
Bu sitede ilk defa konu açıyorum, bir derdim var.
17 yaşında oğlum, 8 yaşında kızım var..hiç anlaşamîyorlar, büyük küçüğün sinirlendiği ne varsa onları yapıyor. Küçükte surekli şikayet, aglama, ne yapacak diye bekleme halinde...ve ben surekli aglama, tartisma, bagirmalarindan o kadar yoruldumki..hangisine ne diyecegimi sasiriyorum artık..hergun boyleyiz. Sofrada bile kavga cikariyolar surekli..defalarca konusuyoruz, uzuldugumuzu anlatiyoruz ama yok, yine ayni yine ayni... ne yapmaliyim ben.
Ay yok artık bu kadar abartma. Kardeşler hep böyle uğraşır özellikle abiler. Dedem bile bir araya gelince kız kardeşiyle uğraşır. Tek çocuk musun hiç mi kardeşinle uğraşmadınKendisinin yarı yaşındaki kardeşini sinir etmek için sofrada ağız yüz hareketi yapan oğlunuz mu efendi ? Emin misiniz ?
Kızınızla oğlunuzu evde yalnız bırakmayın. Biyolojik olarak kardeş olsalar da gerçek kardeşlik bağları eksik kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?