• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çocukları beslerken yapılan hatalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tulinserpil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2006
12
1
86
İstanbul
Kızlar, genelde en büyük dertlerimizden birisi de, çocuk beslemek, aç bırakmamak. Yemedikleri zaman üzülüyoruz, neler yapacağımızı şaşırıyoruz.
Yemek yesinler diye yaptığımız en büyük hatalardan birisi de, mama sandalyesini televizyon karşısına koymak. Bu öyle büyük bir yanlıştır ki, çocuk ile televizyon arasındaki bağ işte bu dönemde kuruluyor ve ilerledikçe okul dönemlerinde çocuk artık ders çalışmalarını bile televizyon karşısında yapıyor.
Lütfen arkadaşlar, bu hatadan uzak duralım..

sırf aç kalmaması için bir sürü hikaye üretmeye başladım.
şuanda ben kızımı okula göndereceğim, kalem alıcam, silgi alıcam diyorum dalgın dalgın beni dinlerken ağzını açıyor, ben de bu arada doyuruyorum.

benim hiç yemek yesin derdim olmadı allahıma şükür herşeyi yiyor. belki hata yaptım ama ben televizyon seyretsin cok istedim çünkü çok hareketli olduğundan onu oturtmak ne mümkün. ancak tv seyredince oturuyor oda kısa süreli.

O kadar renkli ve hareketli tv deki goruntuler ister istemez cocuklarin dikkatini cekiyor,bizde bu birkac dakikalik sakinlikten her sekilde yararlanmaya calisiyoruz....Evet aslinda buyuk hata yapiyoruz...

Çok güzel söylemişsinizde bende mama sandalyesini tv karşısına koyanlardanım ama aksi taktirde tek bir lokma bile yediremiyorum ne yapmalıyım?

benimki de tam tersi tv karşısında bir şey yediremiyorum arkası dönük olsa bu sefer de seslere tepki veriyor bazen tv yi kapatıyorum daha etkili oluyor. bir de o şekilde alıştırmadım eski bakıcımız da sağolsun helin uyanıkken pek açmazdı. kardeşimin durum daha vahim reklam reklam geziyorlar o da olmazsa bilgisayardan kukla şov açıyorlar. çocuk beslemek zor iş vesselam hepimize kolay gelsin:)))

arkadaşlar her yiğidin bi yoğurt yiyişi var:)) her çocuk farklı şekilde yiyo işte mutlak doğru yok ama tv konusunda haklısınız valllahi

Back