Başta bizde görmemezlikten geldik ama bacağını sürtmekten kaynaklı kızartıp canı yanıp ağlayınca konuştukOğlumda vardı o yaşlarda ama ben görmemezlikten geliyordum şuan 7 yaşına girecek ve 1 yıldır hiç denk gelmedim.
Ama biz öyle yapma falan demedik eşimde bende görmemezlikten geldik.
Erkek çocuklarda olduğunu biliyordum ama kız çocuklarda da normal bı durum bence. Kendilerini kesfediyorlar. Bı arkadaşımın kızı (4) ozel bölgesini kasır gibi yapıp ufak tefek oyuncaklarını iş çamaşırına koymuştu böyle biseye şahit olmuştum o geldi aklima. Dikkat etmek gerekiyor gözlemleyin ama sürekli sakın yapma sakın elleme gibi uyarılarda bulunmayın ya da neden yapıyorsun nerden gördün gibi sorularla üzerine gitmeyin dikkatini dağıtın başka şeylerle meşgul olmasını sağlayın. Özellikle özel bölgeleri hakkında bilgilendirici konuşmalarda bulunun kendisini etraftan koruması gerektiğini bilsin bu konular çok hassas konular bilinçli yaklaşmakta ve tedbirli olmakta fayda var. sizi cidden rahatsız edecek boyuta geliyorsa uzmana danışmakta sıkıntı yok hem daha doğru bı şekilde yönlendirilmiş olursunuz bizler daha kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyoruz.İyi geceler hanımlar
Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım
Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı
Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor
Bunu yazmaya geldimBiz 15 yasına kadar mal gibi yasamısız zamane cocukları herseyı erkenden ogrenıyolar.
Dikkatini dağıtın o an.Başta bizde görmemezlikten geldik ama bacağını sürtmekten kaynaklı kızartıp canı yanıp ağlayınca konuştuk
Ne alaka acaba bilginiz yoksa yazmayin işte .Kiz cocuklarinda oldugunu bilmiyordum. bence normal degil.
Kendi kızlarımda fark etmedim ( 10 yaş ve 4 yaş) , ama kendimden hatırlıyorum , ne olduğunu bilmeden çok yapardım ( 5-6 yaşlarında olduğumu düşünüyorum o zamanlar) . Kesinlikle hiç uygunsuz birşeye maruz da kalmadım. Gayet sağlıklı normal bir yetişkinim, normal bir cinsel hayatım var :))İyi geceler hanımlar
Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım
Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı
Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor
Buraya yazıp da sağlıkla ilgili yardım almayın çünkü o kadar cahilce yorumlar yapanlar var ki. Bir eğitimci olarak normal bir durum, yapmaması konusunda uyarmayin ilgisi tamamen o yöne doğru kayar. Yaptığını gördüğünüzde ilgisini başka yöne çekmeyi deneyin. Eğer aşırıya kaciyorsa büyük ihtimalle ilgi verenlerinden eksik bakım alıyor ve duygu durumunu duzeltemiyor olabilir. Çocuk mastürbasyonu cinsel tatmin değil keşif amacıyla gerçekleşir. Kız çocukları yapmaz diyen yobaz zihniyeti de dinlemeyin bunun cinsiyeti yok.İyi geceler hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?