• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda mastürbasyon

Oğlumda vardı o yaşlarda ama ben görmemezlikten geliyordum şuan 7 yaşına girecek ve 1 yıldır hiç denk gelmedim.
Ama biz öyle yapma falan demedik eşimde bende görmemezlikten geldik.

Oğlumda vardı o yaşlarda ama ben görmemezlikten geliyordum şuan 7 yaşına girecek ve 1 yıldır hiç denk gelmedim.
Ama biz öyle yapma falan demedik eşimde bende görmemezlikten geldik.
Başta bizde görmemezlikten geldik ama bacağını sürtmekten kaynaklı kızartıp canı yanıp ağlayınca konuştuk

İyi geceler hanımlar

Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım

Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı

Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor
Erkek çocuklarda olduğunu biliyordum ama kız çocuklarda da normal bı durum bence. Kendilerini kesfediyorlar. Bı arkadaşımın kızı (4) ozel bölgesini kasır gibi yapıp ufak tefek oyuncaklarını iş çamaşırına koymuştu böyle biseye şahit olmuştum o geldi aklima. Dikkat etmek gerekiyor gözlemleyin ama sürekli sakın yapma sakın elleme gibi uyarılarda bulunmayın ya da neden yapıyorsun nerden gördün gibi sorularla üzerine gitmeyin dikkatini dağıtın başka şeylerle meşgul olmasını sağlayın. Özellikle özel bölgeleri hakkında bilgilendirici konuşmalarda bulunun kendisini etraftan koruması gerektiğini bilsin bu konular çok hassas konular bilinçli yaklaşmakta ve tedbirli olmakta fayda var. sizi cidden rahatsız edecek boyuta geliyorsa uzmana danışmakta sıkıntı yok hem daha doğru bı şekilde yönlendirilmiş olursunuz bizler daha kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyoruz.

çok normal. pedagogdan yrdım almalısınız

Benim küçük kuzenim yapıyordu. Bunun normal olduğunu ve oyum oynarken sürtünunce o duygunun hoşuna gidip devam ettiğini söylemişti pedagog ailesine. Normal davranın ve dikkatini dağıtın demiş. Mesela o sırada yaparken hadi kızım gel pasta yapalım vs o şekilde unutur demişler. Bir de çocuğun hissettiği orgazm büyüklerin gibi olmuyormuş. Yani hani tatlı tatlı sırtın kaşınır ya o şekil bir duygu olurmuş. Ama normal demişler kız erkek farketmiyormus.

Başta bizde görmemezlikten geldik ama bacağını sürtmekten kaynaklı kızartıp canı yanıp ağlayınca konuştuk
Dikkatini dağıtın o an.
Geçici bir süre bu.
İstediği sevdiği bir oyun olabilir hayır demeyeceği bir şey ile yapın bunu.
Ama çokta kafanıza takılıyorsa destek alın.

Konu sahibi illaki okumussunuzdur doktor yazilarini görmezden gelin dikkatini dağıtın, bu cok normal, bu mesela sizde sürtünme, kimi cocukt ziplarma.,kimi çocukta sallamla.seklinde ,illa ki kaybolacak konuşarak altinu cizmeyin

Ben okul hayatım boyunca farklı dönemlerde olan 3 öğrencimde karşılanmıştım. Birisi keyiften dolayı yapıyordu. Okul psikologumuz onun için daha yoğun bir program hazırlayarak unutmasını sağladı ama diğer birinde aile üyesinde kayıp ve anne babasının yoğun işinden dolayı olduğunu ve ötekisininde baskıcı aile tutumundan onu rahatlatan tek olay olduğunu söylemişti okul psikoloğumuz, ona göre aileleri ile iletişim halinde çocuklara yine programlar hazırladı.
Okula gidiyorsa okul psikologuna gitmiyorsa pedagoga gidip durumu ayrıntı ile anlatın. Biz buradan çocuğun davranışlarını ve aile içini bilmeden ne kadar kendimizden örnek versek de sizinkiler bir olmaz. Gözden bir şey kaçmasın diye diyorum.

Üniversite döneminde staj yaptığım bir kreşte erkek bir çocuk sürekli elini o bölgede aşağı yukarı hareket ettiriyordu. Bu ama sürekliydi hiç elini çekmiyordu nerdeyse. Hatta öğretmen dikkati dağılsın diye o eliyle bir şey yaptıracak bu seferde o elini kaldırıp diğer eliyle devam ediyordu. En sonunda psikolog gördü ve altında yatan sebebi buldular. Sonra oradan ayrıldığım için çocuğun durumu ne oldu bilmiyorum.

Ama çocuklar cinsel gelişim evresinde o bölgede hazzı keşfettiği için (bu yetişkinlerde olduğu şekilde değil tabiki) bunlar olabiliyor. Benim üstteki örnek aşırı bir durumdu yani bir uzman görmesi gerekiyordu. Sizdeki durum sadece keşfetme olabilir o yüzden takip edip bunu yaptığı anda dikkatini başka yöne çekerek sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ben de o yaşlarda yapıyordum. Ne olduğunu bilmeden yapıyordum. Oyun oynarken affedersiniz tuvaletim geliyordu, bizim evde tuvalet koridorun sonundaydı ve soğuk oluyordu. Oyunumu bırakıp gitmek istemiyordum, bunu yapınca çişimin kaçtığını farketmiştim, onun için yapıyordum. Yani çocuk vücudunu keşfediyor bence anormal bir durum yok. İçinizin rahat etmesi için siz bir uzmandan da görüş alın isterseniz ama çocuğa bir şey demeden yapın.

o zamandan bu zamana yapıyorum maalesef :)

o yaşlarda tatlı bir kaşıntı gibi oluyor demiş biri o doğru.

anneme ben sormuştum sanırım yaşım 7-8 falandı. elleme ayıptır hem hastalık kaparsın dedi.

9-10 yaşlarında da çocuklar için yazılan bir kitapta çocuk nasıl dünyaya gelir gibi bir kitap bulmuştuk kız arkadaşlarımla. orada mevzuyu ayıktım ahahahhaha.

normal demeye geldim, dikkati başka yere çekmeniz gerekiyor. ellerini kullanabileceği bir aktivite bulun bence. resim müzik aleti falan olabilir.

İyi geceler hanımlar

Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım

Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı

Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor
Kendi kızlarımda fark etmedim ( 10 yaş ve 4 yaş) , ama kendimden hatırlıyorum , ne olduğunu bilmeden çok yapardım ( 5-6 yaşlarında olduğumu düşünüyorum o zamanlar) . Kesinlikle hiç uygunsuz birşeye maruz da kalmadım. Gayet sağlıklı normal bir yetişkinim, normal bir cinsel hayatım var :))

İyi geceler hanımlar

Buraya yazıp da sağlıkla ilgili yardım almayın çünkü o kadar cahilce yorumlar yapanlar var ki. Bir eğitimci olarak normal bir durum, yapmaması konusunda uyarmayin ilgisi tamamen o yöne doğru kayar. Yaptığını gördüğünüzde ilgisini başka yöne çekmeyi deneyin. Eğer aşırıya kaciyorsa büyük ihtimalle ilgi verenlerinden eksik bakım alıyor ve duygu durumunu duzeltemiyor olabilir. Çocuk mastürbasyonu cinsel tatmin değil keşif amacıyla gerçekleşir. Kız çocukları yapmaz diyen yobaz zihniyeti de dinlemeyin bunun cinsiyeti yok.

Arkadaslar konu daha cok yorum alsin diye basligi acan kisiye yardim amacli, bu konuda pek bilgim olmadigi halde "bence" diyerek yorumumu yazdim (biraz da konu yazari icin endiselendigim icin). Fark ettiyseniz ikinci yorum. Eger basligin yorum aldigini gorseydim bir sey yazmayacaktim zaten. Boyle bir seyi ilk defa duyuyorum. Erkek cocuklarinda duymustum ama kiz cocuklarinda surtunme hic cevremden duymadim ve deneyimlemedim. Annem cocuk gelisimi ogretmeni, ona soracagim uygun bir zaman oldugunda. Bir de benim kiz cocuklarini erkek cocuklarindan daha cok sevme nedenim erkek cocuklarinin masturbasyon yapmasiydi, cunku ben kiz cocuklari boyle seyler yapmiyor saniyordum. Yani cevremde 6-8 yaslarinda meme meme diye gayet sapikca milletin memesini gosteren ellemeye calisan kiz cocugu da gordum, sariliyormus gibi yapip popomu elleyen kiz cocugu da. Ikincisi istismara ugramisti ama birincisinin problemi ne bilmiyorum. 8-9 yaslarinda baska bir kiz arkadasim da gazetelerden kadinlarin memelerini kesip sakliyordu. Muhtemelen onun da konusu burada acilsa herkes normal der. Bana sorarsan o yasta bu kadar cok cinsel istek hem erkek hem kiz cocugu icin endise verici. Bu tur hisler normal olsa bile cocugun bu hislerini ulu orta aciklamamasi gizli tutmasi gerektigini bilmesi lazim. Zeka geriligi olan cocuklar gizleyemiyor, hayvanlar gizleyemiyor, istismara ugramislar gizleyemiyor, ama zeki bir cocuk bunu gizler. Cocuk toplum icinde bunu gizlemesi gerektigini ogrenmeli. Insanoglu da zeki oldugu icin toplum icinde cinsel gudulerini baskiliyor, sadece zeka geriligi olan adamlar pipisini disariya cikariyor kadinlara cinsel icerikli laflar soyluyor. O adamlar da bir donem cocuktu. 5.5 yas buyuk bir yas neredeyse ilkokula baslayacak. Yani bunun toplum icinde yapilmasinin yanlis olduguna aklinin yetecegi bir yas. Yasitlarinin yaninda buna benzer seyler yapmasi normal mi? Bu arada feministim, acik giyiniyorum, inancli degilim, yuksek egitimliyim, evliyim. Insanlar tabi ki sevismeli ama hayvanlar aleminde oldugu gibi degil, biz daha komplike ve zeki canlilariz. Medenilesecegiz diye herkes uluorta eli seyinde gezmesin. Milletin cocugunu da ben eli seyinde veya surtunurken gormek istemiyorum. Simdi istediginiz kadar begenmedim basabilirsiniz.

Back