• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda mastürbasyon

smileyy

çok cahilsin keşke ölsen canım :)
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
1.598
907
323
İyi geceler hanımlar

Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım

Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı

Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor

İyi geceler hanımlar

Benim sorunum başlıkta yazdığım gibi 5.5yaşında kızım daha önce 4 yaşında ilk bu olayı yaşamıştık uzun zamandır yapmıyordu bugün kendini koltuğa sürtünürken gördüm daha önce de olmuştu fakat konuşmuş ve yapmaması gerektiğini anlatmıştım

Bu konuyla ilgili yardım istiyorum tecrübeli annelerden araştırdım , okudum normal olduğunu çocuğun kendini keşfettiği ni yazıyor(idrar yolu enfeksiyonu yada kaşıntısı yok) bunun için doktora yada pedagoloğa gitmelimiyim sizce siz çocuklarımızda bu dönemi yaşadınız mı

Lütfen hemen yok çocuk görmüştür, küçük çocuk nerden bilsin diye başlamayın çocuğumuzun yanında tabikide davranışlarımızda dikkat ediyoruz sadece TV çizgi film izliyor aile bireyleri olmadan dışarı çıkmıyor , ve biri onu sevsin kucağına alsın diyen bi çocuk değil temas genel olarak sevmiyor
Evet gitmelisiniz. Çünkü çocuk mastürbasyonunun altında farklı şeyler yatabilir.

Normal, gelişiminin Bi parçası. Doktora falan götürmenize gerek yok. Sadece ulu orta yapmasına izin vermeyin odasında yapmasına karışmayın ya da dikkatini dağıtın hadi oyun oynayalım, bilmem ne falan gibi.
Gördüğümde hemen dikkatini başka yöne çekiyorum ama genelde ben yanında yokken yapıyor

Kısa zamanda gitmeye çalışacağım
Evde eşinizle aranız nasıl. Çocuk okulda sorun yaşıyor mu?
psikoloğa görürseniz en azından çocuğa nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Yanlış davranış hareketini devam ettirmeye neden olabilir

İyi geceler hanımlar

Instagram kullanıyorsanız güncelanne kullanıcı adlı bir doktorun çocukluk çağı masturbasyonu ile ilgili yazısı var
Okuyun duruma göre hareket edersiniz birçok nedeni olabilir 3 çocuğum var evimiz kreş gibi cocuklar surekli oyun vs iletişim halinde bu durum başıma gelmedi
Ama gelirse diye kendimi hep hazırladım nasil tepki verilmeli diye

Şöyle söyleyeyim. Bir pedagoğa danışmanız iyi olur. Bir daha yapma vs derseniz ters tepe bilir ve gizli gizli yapabilir. Ben ilkokuldayken bacağımı çok sıkı sıkıştırdığım zaman( sanki sıkışmışım gibi bacaklarımı kapattığımda) tuhaf bir şey hissetmiştim, bacaklarımı arada öyle sıkıştırmak hoşuma gidiyordu neden öyle hissettiğimi anlamak için yapıyordum ama aileme söylememiştim, sormamıştım.

Birde küçükken bende çok dokunuyor kendime bakıyor inceliyordum. Annem bazen sakın parmağını içeri sokma vs demişti farkettiğinde ama o kadar. Ben 11 yaşında regl olmuştum o dönemlerde de anne baba nasıl çocuk yapıyor vs bunları merak edip annem ve babamdan gizlice bunu araştırıyordum internette.

Annemle babamı bir gün kapılarını çalmadan odaya dalınca görmemem gereken bir şekilde görmüştüm. 4-5 yaşlarındaydım. Belki çocuğunuz görmüş olabilir.

Anne babanın bu konuda bilinçli olması ve çocuğuna karşı verdiği tepki çok önemli. Sakın olun ve lütfen bir uzmana danışın. Ben annem babam kızacak diye korkar söyleyemezdim çekinirdim.

Evde eşinizle aranız nasıl. Çocuk okulda sorun yaşıyor mu?
psikoloğa görürseniz en azından çocuğa nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Yanlış davranış hareketini devam ettirmeye neden olabilir
Eşimle aramızda herhangi bi problem yok tabikide tartışmalarının oluyor ama kızımın yanında değil yatak odasında kızım anaokuluna gidiyor öğretmeniyle arası çok iyi okulda gayet mutlu hatta hafta sonu okulun tatil olmasını bile istiyor nasıl davranacağını şaşırıyorum

Şöyle diye biliyorum. Eğer çocuk bunu sürekli yapıyorsa, mesela kreşe arkadaşlarıyla oynamak yerine ya da siz onunla ilgilenirken, ya da kalabalıkta vs kısaca kendini insanlardan izole ediyorsa altında Bi neden yatabilir. İlgisiz kalmak uyaransız kalmak bi sıkıntıdan kaçış gibi. Ama nadir zamanlarda ve insanlardan soyutlanmadan yapıyorsa cinselliği keşfediyordur. Bu bizim bildiğimiz gibi Bi cinsellik değil ama o yüzden utanç verici gelmesin. Çocuğa da kızmadan utandırmadan yaklaşın. Bir de Bunun özel bir şey olduğunu başkalarının yanında yapmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz.

Şöyle söyleyeyim. Bir pedagoğa danışmanız iyi olur. Bir daha yapma vs derseniz ters tepe bilir ve gizli gizli yapabilir. Ben ilkokuldayken bacağımı çok sıkı sıkıştırdığım zaman( sanki sıkışmışım gibi bacaklarımı kapattığımda) tuhaf bir şey hissetmiştim, bacaklarımı arada öyle sıkıştırmak hoşuma gidiyordu neden öyle hissettiğimi anlamak için yapıyordum ama aileme söylememiştim, sormamıştım.

Birde küçükken bende çok dokunuyor kendime bakıyor inceliyordum. Annem bazen sakın parmağını içeri sokma vs demişti farkettiğinde ama o kadar. Ben 11 yaşında regl olmuştum o dönemlerde de anne baba nasıl çocuk yapıyor vs bunları merak edip annem ve babamdan gizlice bunu araştırıyordum internette.

Annemle babamı bir gün kapılarını çalmadan odaya dalınca görmemem gereken bir şekilde görmüştüm. 4-5 yaşlarındaydım. Belki çocuğunuz görmüş olabilir.

Anne babanın bu konuda bilinçli olması ve çocuğuna karşı verdiği tepki çok önemli. Sakın olun ve lütfen bir uzmana danışın. Ben annem babam kızacak diye korkar söyleyemezdim çekinirdim.
Kızmadım hiç yada azarlamadım bu konuda yaptığında ne olduğunu sordum güzel diye cevap verdi sürtmekten kızartmıştı bir kere o zaman canının acıyacağını anlattım

Şöyle diye biliyorum. Eğer çocuk bunu sürekli yapıyorsa, mesela kreşe arkadaşlarıyla oynamak yerine ya da siz onunla ilgilenirken, ya da kalabalıkta vs kısaca kendini insanlardan izole ediyorsa altında Bi neden yatabilir. İlgisiz kalmak uyaransız kalmak bi sıkıntıdan kaçış gibi. Ama nadir zamanlarda ve insanlardan soyutlanmadan yapıyorsa cinselliği keşfediyordur. Bu bizim bildiğimiz gibi Bi cinsellik değil ama o yüzden utanç verici gelmesin. Çocuğa da kızmadan utandırmadan yaklaşın. Bir de Bunun özel bir şey olduğunu başkalarının yanında yapmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
Sürekli değil okulda da herhangi bi problem olmadı başkasının yanında kesinlikle yapmıyor ve bu konuyla ilgili hiç kızmadım sakince eşimde bende konultul yaptığında ne olduğunu sadece güzel dedi

İyi geceler hanımlar

Konusmamaliydiniz, gormezden gelmeniz oneriliyor. Bir sure sonra kendiliginden birakiyorlar gormezden gelince ama sizin yaptiginiz gibi uzerine dusup konusunca her ilgi cekmek istediginde bunu yapacak

İyi geceler hanımlar

4 yaşında kızım var kısa bir süreligine o da yapıyordu, sıkıntı yok merak etmeyin 2/6 yaş araliginda normal, kendini, cinsiyetini tanıma evresinde ama takip edin asla ayiplamayin kizmayin engellemeye çalışmayın, benim gözüm kızımın üzerinde idi genelde gizliden takip ediyordum. kendini tanıma evresi kızı erkeği yok bunun geçici bir durum özel bir durum olduğunu başkalarının yaninda yapmaması gerektiğini ifade edin üzerine çok düşmeyin tetikler iyice, ben fark ettiğimde kızım utanmisti gülüp öptüm ve odada tek bırakmıştım dediğim gibi bizimki çok yapmadı. /Not: sevildiğini, değer gördüğünü, kendini güvende hisseden çocuklarda kısa sürüyor/ özellikle kendini güvende hissetmeyen çocukların kendini rahatlatma yöntemi bilginiz olsun.

Cocuklarda masturbasyon olabiliyor fakat bunun altinda "cinsel istismar" olabilir. Cinsel tacize maruz kalan cocuklar, mastürbasyona daha yatkin olabiliyor. ( genellikle ensest, 1'nci derece yakinlar cikiyor altindan...)Bunu netlestirmek icin uzmandan destek alin.

Gördüğümde hemen dikkatini başka yöne çekiyorum ama genelde ben yanında yokken yapıyor
Utandiklari için tekken gizlice yapıyorlar siz cocugunuz fark etmeden takip edin görünce sarılın öpün rahatlayacaktir çocuk emin olun azalır , ileri boyutta degilse doktorluk bir durum yok

İyi geceler hanımlar

Tamamen geçmesi mümkün değil.Aralikli olarak sonradan da gizli şekilde yapmaya devam ediyor.Sanirim pek yapacak bir şey yok.Siz yanlış olduğunu anlatın hatta uzman kişilerle görüşün ama tamamen geçmesi mümkün değil.Dedigim gibi gizli hatta uyurken yapmaya devam edebilir.Birinden görmesine gerek yok zaten içgüdüsel sanırım🤷

Back