Çocuklarda Kabızlık Sorunu

KadinlarKulubu

Portal Editör
İçerik Editörü
21 Ağustos 2011
5.186
595
Çocuk ve bebekler çok sık kabızlık sorunuyla karşılaşırlar. Çocuklarda kabızlık sorunu makalemizde kabızlığı önleyen ve geçiren şifa reçetelerine yer verdik.
Çocuklarda kabızlığı önlemek için tavsiyeler
-Lifli gıdalarla beslenmeli
-Bol sıvı almalı
-Hareket etmeli
-Meyve suları, meyveler, sebzeler sofradan eksik olmamalı.
Makalemizi okumak için
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/anne-cocuk-2/cocuklarda-kabizlik-ve-tedavisi-96283.html

Merhaba. Kızım 22 aylık. Beslenmesinde herhangi bir problem yok. Ama beş altı aydır geçmeyen bir kabızlık var. Meyve yiyor özellikle posalı meyveler yediriyorum. Elma armut portakal kışın yiyordu şimdi kayısı erik yine elma çilek hepsini yiyor. Yemek olarak da kahvaltı pek sevmiyor yine de haşlanmış yumurta yeşil zeytin ve yerse biraz peynir. Bunun dışında her gün olmamak üzere değişik besinler hazırlıyorum. Onun dışında bir öğün mutlaka etli yemek sebzeli oluyor genelde. Bir öğünde çorba gibi makarna gibi daha hafif besleniyor. Genelde bir öğün et bir öğün sebze vermeye dikkat ediyorum. Suyu bol vermeye çalışıyorum. İnek sütü kabızlığı artırır diye devam sütü veriyorum günde iki kere. Ama yine de düzelmiyor. Doktor duphalac dedi. Test falan da yaptı. Ama yazık sıkıldı artık. Bir kaç gündür duphalac vermiyorum katı ama çok zorlanmadan yapıyor. Şimdi ben ne yapmayalım. Şuruba devam mı edeyim başka bir doktora mı götüreyim. Çok zormuş. Bir de dikkat etmesem neyse. Aç karnına meyve suyu denedim sabah akşam kayısı verdim. Zaten normal yağ hiç kullanmıyorum sadece zeytinyağı ben mi bir yerde hata yapıyorum. Ne zaman düzelir ya da düzelir mi merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…