Bu hayali arkadas meselesini bir uzman yorumlarken denk gelmistim. 5 yasinda benim de oglum oyuzden dikkatimi cekmisti. Oglumda boyle bir sey yok fakat uzmandan anladigim kadariyla normal ve cocugun ic dunyasinin zengin oldugunun gostergesi gb anlatiyordu. Tabi bunun yaninda bu hayali arkadasin sadece oyun arkadasi degil ona zarar veren vuran bi arkadas olmasi benim nazarimda tedirgin edici bir durum. Eger tedavi uzun sureli sonuc vermediyse baska bir uzmanla daha gorusun derim. Kendi haline birakmamalisiniz.merhabalar arkadaşlar benim 5.5 yaşında bir kızım var yaklaşık 6 ay önce hayali arkadaşımız çıktı ilk zamanlar sadece konuşuyodu sonra sürekli onunla kavga etmeye başladı ağlamaya başladı bizimle nerdeyse hiç konuşmamaya başladı yaklaşık 2 ay sonra psikolog psikiyatri gittik ilaç başladık çünkü sürekli ağlıyordu ilaca başladıktan yaklaşık 3hafta sonra gitmişti rahatladk ama 2 ay sonra tekrsr geldi şimdi yine sürekli konuşuyo ağlıyo bana vuruyor diyo okulda çok uysaldı şimdi hergün sorun çıkarmaya başladı böyle bişey yaşayan varsa yazarsa çok memnun olurum
Kendine yada çevresindekilere asla zarar veren bi çocuk değil biri ona vursa bile karşılık vermez ama okulda mesela heryeri dağıtıyomş öğretmenn dediklerini dinlemiyomş sosyal bi çocuk değil o yüzden hayali arkadaş edindi diye düşünyrm ben bazen onunla gülüyo eğleniyor bazen De beni ağlatıyor diyo normalde de herşeye ağlayan bi çocuk herşeye onunla geçinemediği için mi ağlıyor niye ağlıyor düşüne düşüne bi hal oldukyeğenimin vardı. oyun oynarken sürekli yanında biri varmış gibiydi. ama bizi görmezden gelmez veya asabi, saldırgan olmazdı. kendi halinde takılırdı ve biz oyuna katıldığımızda hayali arkadasıyla iletişimi kesiyordu.
o dönem uzmana gitti ve normal olduğunu söylediler. birinci sınıfa başlayınca bıraktı tamamen. çok sosyal, sınıfta basarısı yüksek bir kız su an.
ama bence bu ruh hali konusunda iyi bir uzmana görünün. cocuk bu Allah korusun kendine veya cevredekilere bir zarar vermesin.
Görüyomuydnz yoksa kafanızda mı kuruyodnz onu merak ediyorm kızım görüyomu yoksa tamamen hayal mi ediyorO yaşlarda benim de hayali bir arkadaşım vardı hatta adı bile vardı ama ben kendi içimde konuşurdum. Hiç yüksek sesle konuşmadım bu yüzden ailem bilmez bile. Agresif ya da duygusal tavırlarım da olmadı zamanla da tamamen geçti gitti.
Hatırladığım kadarıyla gördüğüm bir karakter yoktu, içimden onunla konuşurdum. Günlük yazar gibi düşünün ama ortada günlük yok yazmak yerine kafamın içinde ona anlatırdımGörüyomuydnz yoksa kafanızda mı kuruyodnz onu merak ediyorm kızım görüyomu yoksa tamamen hayal mi ediyor
Ne kadar sürdü bu durum peki biz kızımızı hep sevgiyle ilgiyle büyüttük korkmaz bizden hatta SİZ çok yüz verdiniz ondan böyle oldu diyenler bile oldu ama işte neden oldu bilmiyoruz ne zaman geçer onu düşünmekten kafayı yemek üzereyizBenim de küçükken hayali arkadaşım vardı. Ama kötü bir karakterdi. Bana kötülükler yapmaya çalışıyordu kafamda hep. Bazen tartıştığımı hatırlarım onunla. Annem birkaç kez kız deli misin insan gibi oyna dedi. Sessiz oynamaya başladım ondan sonra. Belki kızınızın kafasındaki hayali arkadaşı da böyle kötü bir karakterdir. Bunun altında birçok sebep olabilir. Ben mesela haklıyken bile evde haksız muamelesi görüp kendimi savunamazdım evde. Sen sus denirdi hep. Bu şekilde içimdeki o öfkeyi atıyormuşum diye düşünüyorum şuan.
bir süre elinizden geldiğince tüm oyunlarına katılmaya çalışın. gözlemleyin azalma olacak mı diye. ama uzmanla görüşmek şart benceKendine yada çevresindekilere asla zarar veren bi çocuk değil biri ona vursa bile karşılık vermez ama okulda mesela heryeri dağıtıyomş öğretmenn dediklerini dinlemiyomş sosyal bi çocuk değil o yüzden hayali arkadaş edindi diye düşünyrm ben bazen onunla gülüyo eğleniyor bazen De beni ağlatıyor diyo normalde de herşeye ağlayan bi çocuk herşeye onunla geçinemediği için mi ağlıyor niye ağlıyor düşüne düşüne bi hal olduk
Uzmanla aylardır görüşüyoruz terapi alıyoruz ilk 3 ay okulda kimseyle konuşmadı çok şükür 1 aydr öğretmeniyle arkadaşlarıyla konuşuyor artk ama hayali arkadaşı çıktı mı tekrar başa dönüyoruzbir süre elinizden geldiğince tüm oyunlarına katılmaya çalışın. gözlemleyin azalma olacak mı diye. ama uzmanla görüşmek şart bence
Benim 6 yaşına kadar falan sürdü. Kreşe gidiyorsa ya da onu çok sinirlendiren bir akranı varsa ondan da oluyor olabilir.Ne kadar sürdü bu durum peki biz kızımızı hep sevgiyle ilgiyle büyüttük korkmaz bizden hatta SİZ çok yüz verdiniz ondan böyle oldu diyenler bile oldu ama işte neden oldu bilmiyoruz ne zaman geçer onu düşünmekten kafayı yemek üzereyiz
Evet anaokuluna gidiyor orda pek konuşmadğı için zaten sürekli hayal dünyasındaBenim 6 yaşına kadar falan sürdü. Kreşe gidiyorsa ya da onu çok sinirlendiren bir akranı varsa ondan da oluyor olabilir.
Uzmanla görüşüyoruz aylardır terapi alıyorz ilaç kullanıyoruz düzelmişti zaten sonra ne olduysa 2 ay sonra tekrsr çıktı ve tekrar başladı ağlamaya bağırmayabir süre elinizden geldiğince tüm oyunlarına katılmaya çalışın. gözlemleyin azalma olacak mı diye. ama uzmanla görüşmek şart bence
Bence bundan kaynaklı olabilir sessiz bir çocuksa bir arkadaşı onu çok kızdırıyorsa ona kızamayıp bu şekilde atıyordur belki öfkesini. Siz bi bunu kontrol edin öncesinde. Akran zorbalığı artık o yaşlarda başlıyor çünküEvet anaokuluna gidiyor orda pek konuşmadğı için zaten sürekli hayal dünyasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?