• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda Görülen karanlık korkusu nasıl aşılır?

filly

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2007
10
0
286
45
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar. İkamet ettiğim daha doğrusu yeni taşındığımız bir semtte yeni edindiğim bir arkadaşımın çocuğunda karanlık korkusu varmış. Bu karanlık korkusunu nasıl aşabilir? Neler yapmamız gerekiyor karanlık korkusunu aşmamız için?
hangi yazıları okuduysam tam bilgi edinemedim.
yardımcı olur musunuz lütfen?

Arkadaşlar merhabalar. İkamet ettiğim daha doğrusu yeni taşındığımız bir semtte yeni edindiğim bir arkadaşımın çocuğunda karanlık korkusu varmış. Bu karanlık korkusunu nasıl aşabilir? Neler yapmamız gerekiyor karanlık korkusunu aşmamız için?
hangi yazıları okuduysam tam bilgi edinemedim.
yardımcı olur musunuz lütfen?
Bizde bu durumdan şikâyetçiyiz ara ara azalsa da tekrar hortluyo 3 buçuk yaşında kızım arkadaşınız çocuğu kaç yaşında? Bı fikir verin arkadaşlar bana da gerçekten bazen aklı çıkacak diye korkuyorum

Benim oğlum da 3 yaşında. Son birkaç aydır odasından koridora doğru bakıp "köpek gelicek korkuyorum" diyor. Ki normalde kedi köpek seven bir çocuktur. Hiç korkutma huyumuz da yoktur. Karanlık olunca da biz yokken odasına gidemiyor. "Ben çok korkarım" diyor. Odasının ışığını biz açıyoruz, öyle durabiliyor odasında. Ben de ne yapmalıyım bilmiyorum. Umarım birisi yardımcı olur.

Canim ben suan 27 yasindayim ve hala atlatamadim evde yalnizsam butun isiklar acik uyurum elektrikler giderse diye yanimda fenerle uyurum. Kendi haline birakin ya yenecektir ya da benim gibi etkileri yillari alacaktir

3 yas civarinda bu korkular olur. Benim oglum da karanliktan korkuyorum dediginde o zaman hadi sana gece lambasi alalim, uyanirsan rahatca etrafi gorursun deyip bir gece lambasi aldik odasina. Evde karanlik yerlere gitmeye cekindiginde biraz uzak bir mesafeden hadi yak odanin isigini biz buradayiz dedik, istemezse zorlamadik.

En onemlisi korkacak ne var demedik. Evet annecim, karanlik olup da etrafi goremeyince anne baba da tedirgin oluyor, senin de korkman cok normal. Hadi isiklarimizi acalim dedik.

Back