• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarda araba tutması..

eso83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
62
0
86
İstanbul
Arkadaşlar görümcem tatil için erzincandan istanbula gelmek istiyor. ama 5 yaşında bi kızı var. Çocuğun araba hareket ettikten 5 dk sonra bulantısı başlıyor. Önereceğiniz birşey varmı? Küçük olduğu için hapta kullanamıyor.yerimseniben

Canım yapacak pek birşey yok...
Ya uyumasını sağlayacak yada ecz. danışıp çocuk için şurup varsa onlardan falan alıcak.

benim kızım 1 yaşında ve aynı sorun bizde de var. dr.umuz fitil verdi.

aynı sorunu yaşıyoruz bizde kızım 2,5yaşında ama 15dak. yola bile dayanamıyo kendiside farkında arabaya binmek bile istemiyo bazen ilaç bende kullanmıyorum zamana bırakayım diyorum belki düzelir :Saruboceq:

benim kızımı da araba tutuyor eltim almanyadan vomex A diye bi fitil getirdi bitkisel bi fitilmiş türkiyedede var herhalde bi bakın isterseniz

benim oğlumda da var sorun. fitil kullanıyoruz...her zaman tutmuyor ama daha çok küçük arabalarda oluyor bu sorun. yolculuğa çıkmadan önce yedirmemek gerekiyor. yedirince kesin kusuyor oğlum...ya da yol biraz uzarsa :(( çok zor ama alışmaları dışında bir çare yok...

bizim de sıkıntımız vardı bir süre öncesine kadar yol tutmasıyla..ama artık doktor tavsiyesiyle şurup kullanıyorum kızıma..(burdan ilaç ismi vermek doğru olmaz sanırım) ..çok faydasını gördüm,hiç tutmuyor artık..

benim ikiz oğullarım var onlarda da aynı sorun var .çarşıya gitmek için dolmuşa zor bindiriyorum hemen mideleri bulanıyor.ilaçlarla olacak iş değil dediler zamanla geçer diyorlar.bunun çaresini bulan varsa yazsın lütfen:teselli:

benim oğlum 2.5 yaşında.oğlumuda araba tutuyor.denizci bantları varmış,önlüyormuş bulantıyı.zencefil önlüyo bulantıyı,ben balla karıştırıp veriyorum.hem iştahta açıyo.aklınızda olsun:))

araç tutmasına bi çare bulan var mı? benim oğlum 5 dakikalık yola bile dayanamıyor bebekliğinden beri aynı. bilen varsa lütfen banada söylesin

Belki inanmayacaksınız ama biz sasırtıcı bi şekilde etkisini gördük
Kuzenimde cok fena olurdu, kusmaktan içi dısına cıkardı, sonra bi gün alt komsusu kurufasülye önermiş
Tek bir kurudasüyleyi yut demiş, evet dogru okudunuz =)
Sonuç: bizim ailede araba tutması sorunu yok oldu gitti..

Küçükken beni de çok tutardı, hiç bir yöntem işe yaramıyordu. yolculuk etmekten nefret ederdim. Emedur diye bir hap önerdiler ondan sonra yok oldu bulantılarım, çok kısa mesafelerde kullanmıyorduk. Büyüdükçe de tamamen geçti. Ama şimdi de hareket halinde araçtayken ne kitap ne gazete okuyamam, iki satır okusam midem allak bullak olur. Metro ve otobüsler de geri giden taraftaki koltuklara da oturamam. Şu fasulyeyi hiç duymamıştım.

Belki inanmayacaksınız ama biz sasırtıcı bi şekilde etkisini gördük
Kuzenimde cok fena olurdu, kusmaktan içi dısına cıkardı, sonra bi gün alt komsusu kurufasülye önermiş
Tek bir kurudasüyleyi yut demiş, evet dogru okudunuz =)
Sonuç: bizim ailede araba tutması sorunu yok oldu gitti..

acaba her yolculuktamı fasulyeyi yutuyordunuz? benim kızımda 3.5 yaşında ve bazen kısa mesafelerde bile midesi bulanır. ona yutturmakta zor olur ezip yedirsem yine faydası olurmu acaba?

bende kurufasulyeyi duydum ama benim oğlum 21 aylık ben nasıl verebilirm ona? ben herşeyi denedim denizci bandı, göbeğine bant yapıştırmak falan ama hiçbirinin etkisini göremedik inş fasulyenin etkisini görürüz ama nasıl vericem illa çiğ mi olması lazım acaba?

benım oglumda da var maalesef.bazen 15-20 dakıkadan sonra hemen kusuyor.
durum böyle olunca arabayla bır yere gıtmek bile istemıyoruz.
bizede doktorumuz fitil verdı ama her zaman fitil kullanmak ne kadar dogru olurkı?
baska yöntemler deneyenler varmı acaba?

benim kızımda da var ve 3 yaşında ben uzun zamandan beri bir yere gideceksem ve otobüs yada dolmuşa bineceksem özel oto ve takside dahil.evden çıkmadan yarım saat önce yarım ölçek metpamid şurup içiriyorum (doktorum önermişti) kusmadan gidiyoruz ama yol çok uzunsa 5 6 saatlik gibi arada tekrar içiriyorum çözümü böyle bulduk. artık kendisi söylüyor şurubumu içirmeyi unutma diye

Back