Çocuklara kontör değil millî değer yükleyin

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
96
363
38
ıstanbul Valisi Muammer Güler, son yıllarda büyük artış gösteren çocuk suçları ile mücadele için ailelerin çocuklarına millî değerleri yüklemesi gerektiğini söyledi.

Okulda Şiddet ve Madde Bağımlılığı seminerine katılan Vali Güler, ´Çocuklarınıza kontör yüklemek yerine değer yükleyin. Bu değerler, ahlakî, kültürel, dinî ve millî değerlerdir. Ama hepsinden önemlisi evrensel değerlerdir.´ ifadelerini kullandı. Seminerde bir sunum yapan polis akademisi öğretim görevlisi Tuğrul Özşengül ise çocuk ve genç suçluluğu ile ilgili istatistiksel bilgi verdi. Türkiyede 15-18 yaş grubunda 44 bin 551 mahkum gencin bulunduğunu belirten Özşengül, bunların yüzde 60ının hırsızlık, yüzde 30unun da şiddet içerikli suçlardan hüküm giydiğini söyledi. Özşengül, suçlu gençler üzerinde yapılan araştırma ile ilgili şu sonuçları aktardı: ´Bunların yüzde 97si işledikleri suçun farkında, yüzde 10u aynı suçu tekrar işliyor. Yüzde 15inin kardeşi de sabıkalı, yüzde 51i okula devam etmiyor. Yüzde 34ü uyuşturucuyu denemiş. Yüzde 90ı sigara, alkol denemiş. Yüzde 15i parçalanmış ailelerden geliyor. Yüzde 45inin babası işsiz. Yüzde 95i düşük gelir grubundan, yüzde 100ü mafyaya sempati duyuyor.´

Filminde uyuşturucu mafyasını anlatacak

Seminere, ünlü yönetmen Osman Sınav da konuşmacı olarak katıldı. Kurtlar Vadisi ve Deli Yürek gibi dizilerle adından söz ettiren usta yönetmen, uyuşturucu şebekeleriyle mücadeleyi anlatan yeni filminin çekimine başlamadan önce ıstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

alıntıdr

Son düzenleme:
´Çocuklarınıza kontör yüklemek yerine değer yükleyin. Bu değerler, ahlakî, kültürel, dinî ve millî değerlerdir. Ama hepsinden önemlisi evrensel değerlerdir.´

Ne kadar doğru bir söz. a.s

aslında bizim toplumca en büyük hatamız çocuklarımıza,geleceğimize sahip çıkmamak.zaten toplumca başımıza ne gelirse özenti yüzünden gelmez mi...bilmiyorum yaa işte böyle okuyunca da çocuklarımıza gereken ilgiyi,gereken özeni göstermemizin şart olduğunu söylemek istiyorum..

bencede çok önemli. yani ben etrafı gözlemliyorumda kimse değerleri, görüşleriyle sivrilip tanınmıyor. insnalar düşünceleridnne çok aldıkları şeylerle ,karşısındakine değer vermemeleriyle önem kazanıyor. hani kim o kişiyi ezerse ona daha çok yaranmaya çalışıyorlar.ezen daha popüler oluyor. tabi bunlar konuyla direk ilgili değil dolaylı oldu ama yazasım geldi : ). değerlerimizzz gittikçe düşüyor

önce aillerin ekonomik ve sosyal açıdan ferah bir düzeye gelmesi için maşlarına memurun işçini ücretlerine iyi bir gelir sağlasınlar sonra aileler çocuklarının net kafelerde ya da sokaklarda hayta bir şekilde dolaşması yerine çocuklarını yaz kurslarına eğitici aktivitelere yollarlar ne bileyim satranç veya yüzme kursu bilgisayar eğitim vs...
doğru aile eğitimi çok önemli ama Türkiye'de aileler memur,işçisi canından bezdi ekonomik olarak...yalan mı?

Back
X