Canım konuyu şimdi gördüm. Paylaşımın için teşekkür ederim. Birkez daha ruhum dinlendi sayende..Ahhhh ahhhh.. Ruhlarımızın kirlendiği, hastalıklı bir dünyada yaşarken, isyanlarımın en deli çağı ünversite yıllarımın gizemli felsefecisidir Halil Cibran..O dönemde dalardım yazılarına,şiirlerine, resimlerine kaybolurdum. Onun ruhunu anlamak için derinlere inmek, çok yükseklere çıkmak gerektiğini düşünürüm. Yapıtlarıyla Yunan felsefesini doğu ve batıyla sentezlemiş ve ortaya tüm dünyayı etkileyecek fikirler sunmasını hayret ve büyük hayranlıkla izlemişimdir. Sanırım o yüzden dünya edebiyatçıları ona doğunun Nietzche'si, Sartre'ı, batının Mevlana'sı, Yunus Emre'si demişler. Onun aynı zamanda çooookk iyi bir ressam olduğunu biliyormusunuz?? ya yapıtlarının dünyanın birçok yerinde hala sergilendiğini biliyormusunuz?? Resimlerinde soyut kavramları vurguladığı için insanı can evinden vurur, kalkanını indirir kendini sorgular insan hiç çekinmeden, kendini kanatmaktan korkmadan, defalarca, defalarca....Çok heycanlanınca çenem düşüyor...
Sevhan'ım sevgili dostum.. yazılarındaki kalitenin sebebi dayanaksız değil, belliydi zaten.. Taylan bebeğimiz çook şanslı..
Şimdi neler söylüyorsam tek yürekten,
Yarın söylenecektir binlerce yürekten...
Halil Cibran