Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Geçen gün yakın bir komşumuz doktora gitmiş. Şimdi malum yaz geldi, çocuğunun dondurmayı ne sıklıkla yemesi gerektiğini falan sormuş. Doktorun söyledikleri bana çok mantıklı geldi. Demiş ki dondurma kapalı alındığında en sağlıklı tatlı. hatta çocuklarınıza yaz kış donudrma yedirin. tek önlem yavaş yemeleri ve de ardından su içmeleri. yani diğer çikolatalardan vs vs hepsinden çok daha yararlıymış.
bunu duydum ve hemen paylaşmak istedim :)
sevgiyle kalın.
3aslanannesiyimben
Kayıtlı Üye
evet kapalı dondurmalar hijyenik bence
çünkü bende açık dondurmanın tadına bile baksam anında bademciklerim şişer
ANNEYİM BEN :))
Kayıtlı Üye
bende dondurmayı çok severim benimde kızım 2.5 yaşında ben hasta olur diye vermek istemiyorum eriyen yerinden veriyorum biraz allahtan kızım zaralı şeylere alışmadı (aburcubur salam sosis kola) gibi biz kola içerken kızım çocuklar içmez onu anneler babalar içiyor diyor, çaya bile alıştırmadım, ne kadar geç alışırsa o kadar iyi bence( genel olarak )kaydirigubbakcemile3
elmaninsapiarmutuncekirdegi
Ziyaretçi
doktor çok güzel söylemiş de canım,benimkiler ne zaman yese hasta oluyolar.zaten hep kapalı alıyorum.sadece yazlıktayken bi problem yaşamadım.o zaman da anormal sıcak vardı.günde iki kez yiyolardı bişi olmuyodu
Dondurma yerken ağızda eritip yemek gerekiyormuş, tabii bunu çocuğa öğretmek biraz zor olabilir :)
ben de küçükken bu sebeple dondurma yiyemeyenlerden olduğum için bu haber duyunca hemen paylaşmak istedim.
bir de şu buzlu dondurmalar oluyor ya, onları yedirmeyin diyorlar.
Dondurmanın şöyle bir özelliği varmış. soğuk olduğu için bakteri daha az. ikincisi de zaten soğuk tarafından korunduğu için içine yabancı katkı maddeleri katmıyorlar. diğer bütün ürünlerde kanser yapıcı maddeler mevcutken dondurmada yokmuş. mesela hazır aldığımız yoğurtlar bile katkı maddesi içeriyor! geçen gün bir profesör çıktı. 1 hafta dolapta bozulmayan yoğurt sağlıklı değildir dedi. Yani yoğurduın bozulmaması için bir sürü şey konuyormuş. şu probiyotik mi ne diyorlar, işte o madde de ekşiyen yoğurtta olurmuş. ekşi yoğurdu zaman zaman yemek çok sağlıklıymış. yani o katı yoğurtlardan almayın diyorlar. gerçi artık neyii alıp neyi almayacağımızı şaşırmış durumdayız, ama tüm bunların için dondurma haberi en güzel olanı :)
kızlarım için..
Kayıtlı Üye
benim kızımda 3.5 yaşında yaz kış dondurma yer.allaha şükür bağışıklığı kuvvetli demekki hasta olmaz.bende artık gönül rahatlığıyla yediriyorum özellikle kapallardan tabi:)
çiçekli böcekli :))
Kayıtlı Üye
benim oğlum daha 11 aylık bile degil
abartmamak kaydıyla 3 aydır dondurma veriyorum ve bayılıyor
dişlerinin çıkmasına da yardımcı hem :))))
bende kapalı dondurmalardan rahatlıkla yediriyorum şükür hasta olmuyolar açık dondurmaları bende sevmiyorum..
4 Çocuklu Bir Anne 🥰
Kayıtlı Üye
bende max falan aldıgımda onada alıyorum ve o 2 diş atasıya ben kendiminkini azcık bırakıyorum ve onunla değişiyorum seninki pis olmuş diye yutuyo garibim bu sefer ben hasta oluyorummm kaydirigubbakcemile3