• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kesinlikle zihni çokça geliştiriyor.
Keşke bir fırsat olsa da anaokulundan itibaren Akıl ve Zeka Oyunları dersleri konulabilse...
Benim oğlum Kreşte satranç dersi alıyor mesela.
Ücretli, ama bilerek istedik bu dersi, hem zeka gelişimi hem de konuda bahsi geçen bir çok nedenden.
Ben bilmiyorum mesela oynamayı, ama en kısa zamanda öğrenip, geliştirmemiz gerek ki çocuklarımızla oynayabilelim.

Ben oynamasını sevmediğimden babaya devrettim. Baba, abla, kardeş çok güzel oynuyorlar. 5 yaşındaki benden iyi hamleler yapıyordur. :) Ablasını yenemiyorum zaten. :D
64 kare ülkesini ben de tavsiye ederim.

Aklıma geldi tekrar yazayım
Turnuvalarda velileri görüyorum ve çok üzülüyorum veliler çocukları resmen baskı altına almış sanki at yarıştırıyor.
Çocuğa faydası olsun diye değilde şampiyon olsun diye sokuyorlar o cendereye
Amaç kaybolmuş velilerin yarışı olmuş en iyi benim çocuğum demek için alıp gelmişler çocukları

Kızım geçen yıl kreşte dersini aldı. Taşlar ne yönde hareket eder biliyor. Ancak bu yıl satranç dersi YÖK. Babası ve ben bilmiyoruz satranç oynamayı. Kazen’in gönderdiği sayfa başındaki yazılarda 4-6 yaşı başlama yaşı olarak verilmiş. Benimki 5 yaşında. Evde bebeğim de var. İnternetten öğrensem yeterli gelir mi ki karşılıklı oynamaya :( hoca tutmayı bile düşünüyorum :))

Kızım geçen yıl kreşte dersini aldı. Taşlar ne yönde hareket eder biliyor. Ancak bu yıl satranç dersi YÖK. Babası ve ben bilmiyoruz satranç oynamayı. Kazen’in gönderdiği sayfa başındaki yazılarda 4-6 yaşı başlama yaşı olarak verilmiş. Benimki 5 yaşında. Evde bebeğim de var. İnternetten öğrensem yeterli gelir mi ki karşılıklı oynamaya :KK43: hoca tutmayı bile düşünüyorum :))
Satranç kursları var oraları araştırın isterseniz akıl oyunları kursları olarak arama yaparsanız bulunduğunuz il içinde muhtemelen bulursunuz

Satranç kursları var oraları araştırın isterseniz akıl oyunları kursları olarak arama yaparsanız bulunduğunuz il içinde muhtemelen bulursunuz
Küçük bir ilçedeyiZ ve bu dediğiniz kurslar varsa bile kreş düzeyinde değil. İlkokul öğretmenleri açıyordur ancak

Ben de satranç antrenörüyüm. Kesinlikle okullarda daha fazla desteklenmeli ve her okulun satranç odası olmalı. İş bankası bu konuda destek sağlıyor okullara ama fiziksel imkanlar yetersiz olduğu için oda bulmak zor. Ben talep ettiğim halde okulda iki metrelik bir yer bile tahsis edilmedi ben de serbest etkinlikler dersinin belli saatlerini satranç öğretmek için ayırıyordum. Doğuda çalışırken ise gelişime açık bir müdürüm vardı fiziksel imkan sağlamıştı ve güzel bir gelişim olmuştu çocuklarda. En basiti teneffüslerde bile hemen satrançlar çıkardı

Valla ben 2 haftadır satranç dersi alıyorum netten de oynuyorum okul zamanı çok hevesim vardı ama malum vakit yoktu şimdi 30 yaşında bu hayalimi gerçekleştiriyorum ben de çocuklara mutlaka öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum :)

Benim oğlum Kreşte satranç dersi alıyor mesela.
Ücretli, ama bilerek istedik bu dersi, hem zeka gelişimi hem de konuda bahsi geçen bir çok nedenden.
Ben bilmiyorum mesela oynamayı, ama en kısa zamanda öğrenip, geliştirmemiz gerek ki çocuklarımızla oynayabilelim.
Öğretmeni olduğum okulda da ders olarak satranç var. Birkaç okul daha duydum böyle. Ne güzel keşke zorunlu bir ders olabilse.
Bu arada oğlunuz size öğretmeye başlayabilir. O da pekiştirmis olur bilgileri.

Back