• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar Konuşsun - Onlara Kulak Verelim

pck2br0omk.jpg

aman da aman kıskanırmıymış benim kulittam.canım benim bu öpücükde sana.
wwwantolojicom36763475.jpg

sekertatlikiz369p.jpg

ayıp

ayıp bir şey söylesem
annem kızar
babam kızar
öğretmenim kızar

ama ayıp değil mi yaptığınız
siz koskoca amcalar
şu tüfekler
tabancalar
bombalar?

ayla çınaroğlu (hani her şey oyundu)

BEN DE BİR ÇOCUĞUM

Ben de bir çocuğum, diğerleri gibi,
Şefkatle öpülmek, sevilmek isterim.
Ellerimde tutsun büyüklerim,
Annesinin yanında bir çocuk görsem,
Kederle dolar, yaşlı gözlerim.
Ben de bir çocuğum diğerleri gibi,
Neşeyle dolup gülmek isterim.
Bir sevgi denizinde,
Açılmak sonsuza doğru.
Ninnilerle, türkülerle büyümek,
Bayramların bayram olduğunu bilmek,
Her çocuk gibi benim de hakkım.
Sıcak bir yuvadır düşlerim,
Ne olur, beni de görün,
Beni de sevin büyüklerim.

Arife HANCI
n7426784396329663135.jpg

emegine saglik canimcigima.s.

Konu çocuk olunca, bir kuş hemen uçuveriyor bir yerlerden, bir gül açıveriyor, bir tomurcuk patlayıveriyor sessizce.
Dergimizin nisan sayısında, konu çocuk olunca edebiyatımızdaki çocuk şiirlerinden bir demet sunmak istedik sizlere. Seçkiyi hazırlarken üç, beş, on, yirmi derken yüzlerce şiir birikiminin ortasında bulduk kendimizi. Seçmek o kadar kolay olmadı. Edebiyatımızda çocuk imgesiyle yazılmış birbirinden güzel o denli çok şiir vardı ki. Çocuğa yazılmış, çocukça yazılmış, büyüklerin çocukluğu hatırlayışla yazdıkları yüzlerce şiir.
Olabildiğince kuşatıcı olmaya özen göstererek sizler için küçük bir Çocuk Şiirleri Güldestesi hazırladık.Bu güldestede, dergimizin sınırlılıklarını da dikkate alarak, edebiyatımızın çocuk şiirleri birikiminin küçük bir özetini vermeye çalıştık. Şiirleri seçerken olabildiğince nesnel olmaya, edebiyatımızdaki çocuk şiirleri birikiminin tüm renk ve desenlerini vermeye özen gösterdik.
Eksikliklerimizin olduğunun bilincindeyiz. Kuşkusuz daha kuşatıcı, daha seçici olunabilirdi. Ne var ki, ne denli nesnel olunursa olunsun, edebiyat seçiciliğinin öznel bir yanı da var.
Amacımız bir güzelliği paylaşmaktı. Umarım sizler de beğeniyle okuyacaksınız.
Ali KARAÇALI

Back