Çocukla rahat seyahat önerilerinize ihtiyacım var.

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
Merhaba, 23 aylık kızım ile ilk tatil planımızı yaptık. 8 saatlik araba yolculuğu olacak. Seyahatin rahat geçmesi ve tatilde mutlaka yanımda olması gerekenler ile ilgili tecrübelerinize ihtiyacım var. Bunun dışında bir kaç sorumda olacak beraberinde cevaplarsanız çok memnun olurum. 1) Yolculuğa gecemi yoksa sabah mı çıkmalıyız? 2) uzun seyahatte de rahat edeceği güvenli oto koltuğu önerileriniz. (360 derece dönenler kullanışlı mı?) 3) çoğunlukla mayomu yoksa bikini mi tercih etmeliyim kaç adet edinmeliyim? (uzun kollu güneş koruyucu mayolar kullanışlı mı? Onlardan edinmeli miyim?) 4) deniz için simit, kolluk, can yeleği vs... Hangisi daha güvenli ve rahat kullanım sağlar? Memnun kaldığınız ürünler ile ilgili önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

sadece bildiğim soruları cevaplayayım, belki işinize yarar
1) biz uzun yolculukları gece yapıyoruz, oğlum 17 aylık, seyahatin büyük bir kısmında uyuyor. şoför dinlenikse gece olabilir, önemli olan şoför. Biz eşimle dönüşümlü kullandığımız için sorun olmuyor ama ikimiz de yola çıkmadan önce uyuyoruz, bu çok önemli. gece veya gündüz çıkmanızdan daha önemli. şoför hangi sürüşte daha rahatsa o olmalı. Gözü bozuk veya çabuk yorulan birisi gündüz çıkmalı mesela. Güvenliğinizi ön plana alıp kararınızı vermenizi dilerim
2) 360 derece dönen koltuklar yemek yedirme açısından iyi ama yüksek değil, çocuğun canı sıkılıyor. ayrıca tam döndüğünde bacak mesafesi kısa kalıyor yani ön koltuğun öne çekilmesi ile alakasız bir durum. Biz gereksiz bulduk. Çok araştırdık, BeSafe iZi Comfort X3 9-18 kg İsofix kullanıyoruz, memnunuz
4) kolluk, 4 yeğenimde de denizde sadece kolluk yeterli oldu

Çocuk için
#ateşölçer
#güneşkremi +şapka
#bebek arabasi
#otokoltuk (benim çocuğum otokoltukta oluyor ve dinlenme yerlerinde bazen arkaya geçip boylu boyunca yatırıp sırtını dinlendiriyorum.
#termos çantalar var oraya yolda yemek içmek için mutlaka birseyler alırım.
Hatta çocuk uyurken termosa demlediğim çayla eşimle sohbet ede ede yolculuk yapariz.
#cocuk için arabaya oyuncaklarından edinin mutlaka sizi rahatlatır .
# deniz ayakkabısı bez gibi olanlar var. Mayosunu ben kısa kollu almıştım altına şort.
#yaşı kucukse golgeliği olan içine oturtmali simitlwr güzel oluyor.
#denizde kumla oynaması için kovakurek takımı satılıyor o .
#tırnak makası (tırnak sudan dolayı hemen uzuyor)
#Bol şort tişört takımı incelerinden ,çünkü kirleniyor yıkamak lâ uğraşmazsiniz.
#kiz çocuğu ise yedek tokalar alın kaybedebilir denizde Vs
#gözleri alerjikse deniz gözlüğü
#losyon da almanızı tafsiye ederim duş sonrası rahat oluyor.
#yedek havlu
#ufak boy çöp poşeti alın yaniniza kirlilerinizi yada islaklarinizi koyabilirsiniz. (Bazı otellerin kirliler için poşeti mevcut olabiliyor.
#su tabancası varsa alın denizde oynaması çok zevkli olur .
#akşam yemek sonrası siz otururken otelde çocuk içinde yanınıza suluboya resim defteri alın ..Sizi darlamaz hemde kendi sıkılmaz.
#Birde yanınıza badem ,kuru üzüm Vs faydalı şeyler alın arada bir atarsıniz çocuğun ağzına tatilde daha rahat yiyorlar .
Aklima gelen bunlar ,size iyi tatiller .. Biz bu sene tatili esgectik inşallah seneye hersey normale döner bizde tatilimize çıkabiliriz.

Gündüz yolculuğu bebekli biri olarak sık sık mola vermeniz icap edebileceğinden daha uygun bence, mayo bebeğinizi hasta edebilir zira havalar sıcak olsa da gittiğiniz yerde deniz suyu soğuksa mayo vücuda çok yapıştığından karın ağrısı vb yapabilir, bikini bana daha rahat geliyor, havluyla kuruladıysan sonra hemen değiştirme imkanı yoksa 2 parçalı mayolar daha çabuk kuruduğundan kullanışlı geliyor, değişimli kullanmak için 2 tane bikini yeter bana kalırsa bir de havuzda denizde kullanılan bebek bezlerinden alırsınız hala bezliyorsanız.
Bebek için yanınızda mutlaka ateş ölçeriniz, evde varsa kullandığınız ateş düşürücü vb ilaçları yanınıza alın derim, çocuklar hava değişimine gelemiyor bazen, yolculuk sarsabiliyor.

Bebeğinizle denize girme güneşlenme saatleriniz 16:00 sonrası olacağından uzun kollu mayoya da gerek yok, alacağınız koruyucu kremi yüksek faktörlü alın kafi.

Sorular çok, hemen başlayayım.
İlk öncelikle gece, sabaha karşı seyahat etmeniz rahat olacaktır, çocuğun uyanma saatine kadar yolu yarılamış olursunuz ve kahvaltıda uzun bir mola verirsiniz.
Sonrasında 2 saatte bir mola ile rahat ilerlersiniz öğleni bulmadan.

Oto koltuğu kesinlikle dönebilen, kısmı yatabilen tavsiye ederim ama şuan ay olarak büyük. Dönebilen koltuklar 36 ay, 18 kg, 100 cm gibi sınırlara takılıyor. Ben axissfix kullanıyorum, başka bir marka daha var 4 yaşındaki oğlum için ama bu konforda değil.

Yanınıza ilk hazırlamanız gereken acil durum sağlık çantası olmalı.
İçerisine ateş ölçer, ateş düşürücü, kullandığı daha önceki ilaçlar, fitil, probiyotik, reflor bağırsak düzenleyici, yanık merhemi, yara merhemi, yara bandı, sargı bezi, tentürdiyot benzeri bir sterilize edici, tırnak makası, burun açıcı, serum fizyolojik, bebek pamuğu, bebek kulak çubuğu vb gibi şeyler mutlaka bulundurun.

Daha sonrasında her gün için denizde giyecek 2 kıyafet 2 şapka, akşam yemek için 2, gece yatarken 1 olmak üzere, her güne 5 alt üst kombinleyin ve götürün. Hepsini kullanmazsınız yedekli hali bu şekilde, gün sayısıyla sizi oldukça idare eder.

Ben kolluk ve tenteli simit kullanıyorum, simit gölgelikli olduğu sürece farketmez ama kollukta mutlaka içi dolgulu myminibaby ürününü tavsiye ederim. Yüzme antrenörü can yeleği gibi simit de aldım fakat memnun kalmadım.
Burada bir önerim de küçük şişme havuz almanız. Sahilde güneşte yüzlemeyeceğinden gölge alana bu havuzu doldurup dilediği gibi saatlerce oynatabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi yok ise mayo sıkıntılı olur, gerçi her koşulda bikini daha rahat.
2 bikini 1 mayo alırsanız ıslandıkça diğeri kurur ve rahat ederseniz.
Ben kısa kollu 50 koruma faktörlü mayo tshirt kullanıyorum oğlanlara, decathlondan almıştım uygun fiyata, aynı şekilde enseliklikli koruma faktörlü şapka da aldım, hiç korkum olmadı.
Slipstoplardan mutlaka alın, diğer terliklerle ayakları hassaslaşır, bununla sahilde oynar, denize havuza girer ama mutlaka numarasından büyük alın, bilekteki lastiği oldukça sıkı kesiyor çünkü.
Müslin örtüler candır, sahilde üzerine yatırmaya, üşüyünce örtmeye her derde deva.
Kolay kuruması ve elde 2 dk da yıkanması da cabası, özellikle sahilde çok işime yarıyor benim.
Havlu olarak her yerde olan başlıklı pelerin modellerden kullanıyorum, rahatlar oldukça.

Birçok oyuncak, kitap, etkinlik, 2 suluk, çocuk için ayrı plaj çantası, içerisine yiyecek saklama kabı ya da poşetleri vb şey söylememe gerek yok herhalde, koca 1 bavul maalesef ki çocuk eşyası oluyor😂

Son düzenleme:
Back