Sorular çok, hemen başlayayım.
İlk öncelikle gece, sabaha karşı seyahat etmeniz rahat olacaktır, çocuğun uyanma saatine kadar yolu yarılamış olursunuz ve kahvaltıda uzun bir mola verirsiniz.
Sonrasında 2 saatte bir mola ile rahat ilerlersiniz öğleni bulmadan.
Oto koltuğu kesinlikle dönebilen, kısmı yatabilen tavsiye ederim ama şuan ay olarak büyük. Dönebilen koltuklar 36 ay, 18 kg, 100 cm gibi sınırlara takılıyor. Ben axissfix kullanıyorum, başka bir marka daha var 4 yaşındaki oğlum için ama bu konforda değil.
Yanınıza ilk hazırlamanız gereken acil durum sağlık çantası olmalı.
İçerisine ateş ölçer, ateş düşürücü, kullandığı daha önceki ilaçlar, fitil, probiyotik, reflor bağırsak düzenleyici, yanık merhemi, yara merhemi, yara bandı, sargı bezi, tentürdiyot benzeri bir sterilize edici, tırnak makası, burun açıcı, serum fizyolojik, bebek pamuğu, bebek kulak çubuğu vb gibi şeyler mutlaka bulundurun.
Daha sonrasında her gün için denizde giyecek 2 kıyafet 2 şapka, akşam yemek için 2, gece yatarken 1 olmak üzere, her güne 5 alt üst kombinleyin ve götürün. Hepsini kullanmazsınız yedekli hali bu şekilde, gün sayısıyla sizi oldukça idare eder.
Ben kolluk ve tenteli simit kullanıyorum, simit gölgelikli olduğu sürece farketmez ama kollukta mutlaka içi dolgulu myminibaby ürününü tavsiye ederim. Yüzme antrenörü can yeleği gibi simit de aldım fakat memnun kalmadım.
Burada bir önerim de küçük şişme havuz almanız. Sahilde güneşte yüzlemeyeceğinden gölge alana bu havuzu doldurup dilediği gibi saatlerce oynatabilirsiniz.
Tuvalet eğitimi yok ise mayo sıkıntılı olur, gerçi her koşulda bikini daha rahat.
2 bikini 1 mayo alırsanız ıslandıkça diğeri kurur ve rahat ederseniz.
Ben kısa kollu 50 koruma faktörlü mayo tshirt kullanıyorum oğlanlara, decathlondan almıştım uygun fiyata, aynı şekilde enseliklikli koruma faktörlü şapka da aldım, hiç korkum olmadı.
Slipstoplardan mutlaka alın, diğer terliklerle ayakları hassaslaşır, bununla sahilde oynar, denize havuza girer ama mutlaka numarasından büyük alın, bilekteki lastiği oldukça sıkı kesiyor çünkü.
Müslin örtüler candır, sahilde üzerine yatırmaya, üşüyünce örtmeye her derde deva.
Kolay kuruması ve elde 2 dk da yıkanması da cabası, özellikle sahilde çok işime yarıyor benim.
Havlu olarak her yerde olan başlıklı pelerin modellerden kullanıyorum, rahatlar oldukça.
Birçok oyuncak, kitap, etkinlik, 2 suluk, çocuk için ayrı plaj çantası, içerisine yiyecek saklama kabı ya da poşetleri vb şey söylememe gerek yok herhalde, koca 1 bavul maalesef ki çocuk eşyası oluyor
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)