Çocuk sorunu

Bu anlamli bir isaret gibi geldi bana..ne demek adi bu olacak...
9 ay karnimda tasiyip zar zor dogurucam kv ismini koyacak pehhhhh!!!
sevsem uzulnesin diye ikinci isim yapardim sevmedigim icin kendim koydum bir iki isim soyledi guldum ama agzimla degilllllll

Daha evlenmissiniz ki cocuk konusunu tartisiyorsunuz... belki kiziniz olur kv de de tutturmaz heralde benim ismim olsun diye... bence ortak karar alin yada iki isim koyun orta yol bulunur...

Birde bunlari okuyunca kendimi geri kafali gibi hissettim.. hamile oldugumu ve cinsiyetini ogrenince kayinbabamlara sorduk istediginiz isim varmi diye ilk torunlariydi cunku hatta esime dedim istersen babanin ismini koyabilirsin diye kimse bir sey demedi ilk cocugunuz siz isim koymalisiniz dediler bir sorun belki vazgecerler diretmezler

Şu anda bunu tartışmaya hiç gerek yok. Evleneceksin, hamile kalacaksın, çocuğun erkek olacak.. Çook zaman var bunu konuşmak için. Geç kalmış olmayacaksın, hiç endişelenme. çocuk senin çocuğun. İstediğin ismi koyarsın eşinle anlaştıktan sonra. Kayınvalidene o olmayacak demene gerek yok. Bunları konuşmanın ne yeri ne de zamanı değil şimdi dersin. Eşine de not düşersin. Olursa biz koyarız adını diye.

Benim görümcelerim de daha hamile bile kalmadan ilk erkek çocuğa rahmetli babamızın ismi konacak muhakkak diyordu, kayınvalidemin ölmeden önce istediği bir şeymiş, emir gibi söylüyorlardı. Ben de ne olur dedim, ne olmaz. Hamile kaldım, erkek olduğu belli olunca eşimle konuştuk. Farklı bir isimde anlaştık. Eşim, ben öyle istiyorum deyince, kimse bana bu olacak filan demedi. Ki istese karşı koymazdım, çünkü ikisi de rahmetli olmuş insanlar. Hatırları, kıymetleri var. Ama eşim devamlı çocuğun ismiyle hatırlamak istemedi yetimliği.

Senin ve eşinin ne istediğiniz önemli olan.

koskoca kadın doğmamış çocuğa don biçiyor,şimdiden emrivakiyi yapıştırıp bu olacak diyor da arkadaşın endişelenmesi mi garip anlamadım ben. kaynana baştan sopanın ucunu göstermiş benim istediğim olacak diye(ve ileride yaşanacak bir çok konudaki takınacağı tavrı da göstermiş bence)nişanlın da paşa paşa kabul etmiş. bunlar bana önemsenmesi gereken sinyaller gibi geldi. ayrıca kırmadan saygısızlık etmeden cevabını sıcağı sıcağına vermeliydin. ama şu an yapacağın şey nişanlınla konuşmak. annesini kırmamak için o anlık mı söyledi yoksa annem ne derse o tavrında mı? asıl takılman gereken nokta bu.

• Beğen
Reactions: anu
ayrıca arkadaşım üstüne alınma ama şu ilk torun olayını anlamıyorum. arkadaş evet ilk torunun ama benim İLK ÇOCUĞUM yahu sen zamanında doğurup doğurup koymuşun adlarını. sıranı savmışsın yani. çok istiyorsan doğur bir tane daha da istediğin ismi koy.

Merhaba Arkadaşlar,

Mart ayında evleniyorum- yaşlarımız ve uzun ilişkimiz nedeni ile hemen çocuk yapacağız kısmet olursa.
Eskiden beri erkek çocuğum olursa koymak istediğim bir isim vardı, buna eşim de onay veriyordu-kabullenip sevmişti ismi.
İşler ciddiye binince kayınvalidem erkek olursa çocuğun ismi babanın ismi olacak bunu koymak zorundasın dedi eşime benim yanımda :KK57: Bence bu tarz kararlardaki yaptırımlar çok çirkin.
Kayınbabamı severim ama ismi kötü ve sıradan.
İki isim de koyamam istediğim isim aslında fiil sayıldığı için- iki isim olursa çok komik olacak.

Sizce ne yapmalıyım ? Bu tarz bir sıkıntı yaşayan var mı ? Şimdi susup o günün gelmesini beklersem çoktan kaybederim gibi geliyor hakkımı o_O
Daha evlenmemissin bile cocugun adini dert ediniyosun. Dur bakalim Allah bi versin de derdin adi olsun

Sanki bu isimden cok guc belirleme savasi olmus, nisanlinizin ya da kardesinin ismi dedesinin ismi mi acaba. Bence de nisanlinizla konusun tavrinizi belli edin, onlar dogmamis cocuga don biciyorsa bunu giydirmem bicmeyin deme hakkiniz var yani

Ya çocuğunuz olmazsa bide böle düşünün yaşımız geç diyorsunuz hele bi olsunda ismin acelesi yok.Gerçi biz kimseye sormadık hatta kızın adını annem koydu KV duymasın:KK48:

Merhaba Arkadaşlar,

Mart ayında evleniyorum- yaşlarımız ve uzun ilişkimiz nedeni ile hemen çocuk yapacağız kısmet olursa.
Eskiden beri erkek çocuğum olursa koymak istediğim bir isim vardı, buna eşim de onay veriyordu-kabullenip sevmişti ismi.
İşler ciddiye binince kayınvalidem erkek olursa çocuğun ismi babanın ismi olacak bunu koymak zorundasın dedi eşime benim yanımda :KK57: Bence bu tarz kararlardaki yaptırımlar çok çirkin.
İki isim de koyamam istediğim isim aslında fiil sayıldığı için- iki isim olursa çok komik olacak.

Sizce ne yapmalıyım ? Bu tarz bir sıkıntı yaşayan var mı ? Şimdi susup o günün gelmesini beklersem çoktan kaybederim gibi geliyor hakkımı o_O

birincisi eşin değil, nişanlın o kişi. daha evlenmedin daha ne olacağı belli olmaz, bu arada arkadaşların dedği doğru daha evleniceksin çocuk olucak falan çok var, şimdiden şimşekleri üzerine çekmemelisin

Merhaba Arkadaşlar,

Yaslariniz kac, esinle senin?

X