Çocuk sahıbı olmamıza engel mi?

canım bizde tam 13 aydır bekliyoruz. 7 ay önce bir düşük yaptım daha da olmadı. Ameliyattan sonra artada bilir azaladabilir sayınız. Sprem sayısı önemli değil önemli olan kalitesi. Keçi boynuzu kürü yap eşine. hafta 2 kez nohut yedir haşla fırına ver kuruyemiş gibi oluyor. Beslenmesine dikkat etsin aşırı kırmızı et tüketiminden sakınsın. sigara içiyorsa bıraksın. yeşilyapraklı sebzelere ağır versin. Benim eşimdede var varikosel şuan ilaçla tedavi aşamasında. birkere normal yoldan hamile kaldım demekki oluyor diye düşünüyorum.

Abartmayın lütfen 4 ayda bu kadar nasıl tükenebiliyorsunuz.İnsanlar 10 yıl 15 yıl çabalıyorlar. 0 spermi olan erkekler var.Rabbimden hayırlısını dileyin

Çocuk olmaması bireysel değil iki kişilik bir sorun.O yuzden sende ya da eşinde herhangi bir problem varsa bu ikinizi de ilgilendirir.birbirinize destek olun ve neyse tedavisi gerekeni yapın

Aslında henüz erken,herkesin de söylediği gibi,doktorlar bir sene bekliyor.
Ama bir sorun da varsa 1sene beklemek gereksiz geliyo bana.siz öğrenmissiniz ne problem olduğunu.
Hiç moral bozma,pozitif ol lütfen. Tedavisi olmayan bisey değil.
Eger ki aşılama veya tüp bebek bile gerekse,yine bozma moralini,önemli olan sağlıklı bir bebek sahibi olmak.ne şekilde olursa olsun,yeterki yıpranmayın

Bilmiyorum kı cnm ınsallah olur spermlerde çok kayıp olmus yuzde 65 gitmiş zarara ugramıs sıgara alkolude yok anlamadım kı neden boyle:/

Tesekkur ederım ınsallah...

Kendi yorumumu cevaplıyorum ya
Bakın yazdım yukarıda mutluyuzbiz123 . Böyle tükenecek bir şey yok ortada.

Esim varikosel ameliyati gecirmis biz tanismadan once simdi 6 yasinda oglumuz var kotu dusunme canim

Canım öncelikle sıkma canını ve rahat olun . Eşin test yaptırdı mı ? Bizim de bebeğimiz olmayınca doktora gittik ve eşimde vatikosel olduğunu öğrendik . Doktor tüp bebek bile zor bu sayılarla dedi . O an tavan yıkıldı sanki üzerimize . Sonra eşim ürolojiye göründü ve ameliyat oldu . Ameliyatın 4. Ayında hamile kaldım . Bu kadar erken ben bile beklemiyordum gerçekten . Zaten düzelmeye 3 . Ayda başlıyor . Ben ameliyat sonrası eşime keçiboynuzu kürü içirdim . Bol kuruyemiş yedi . Doktor ameliyat sonrası ilaç da verdi . Şu an 21 aylık oğlum var . Allah size de göstersin inşallah. Eğer yaşınız küçükse bira bekletebilirdiniz ama yaşınız varsa hemen doktora gidin . Beklemeyin . Biz de bekledik falan ama meğerse sorun büyükmüş . 3

eşimdede varikosel var, 2 yıldır bekliyoruz ameliayatın garantisi olmadığı için bizde istemedik

canım tedavisi olmayan bi durum değil kendini üzme inşallah Allahım isteyen herkese verir. benim eşimde hhiç sperm yok mesala ama tedavioluyo inşallah olucak bir sperm bile olsa dünyalar benim olur

canım şükür et ki sperm var hamile kalma ihtimalin de çok yüksek tüp bebeğe kadar yolu var benim eşim azosperm yanı bir tane bile hücre yok doktorlar olması imkânsız diyor ve yapılacak bi tedavide yok üzülme allah hakkımızda hayirlisini versin

canım senin senin hormonlardan dolayı mı hiç sperm yok bizde aynı sorunu yaşıyoruz da

anladım cnm benim eşim hipogonadizm hastası inşallah Allah bizede hayırlı evlatlar nasip eder

yaa canım üzülme bak benim tüplerim kapalı çıkmıştı geçen sene. ben ameliyat oldum hemen. ama açık olduğu anlaşıldı ameliyatta. sonra eşimde ileri derecede varikosel çıktı o dört gözle bebek bekleyen eşim bir anda çocuktan vazgeçti ameliyat olmamak için. hayatta olmam,asla olmam, bebek şart değil, böyle de mutluyuz diyerek çok kesin konuşuyodu. ben de asla üstüne gitmedim. sen bilirsin diyodum ama içten içe çok üzülüyodum. sonra doktorum aşılama önerdi ve ilk aşılamada olumlu sonuca ulaştık çok şükür,hem de çok düşük bir ihtimaldi. üzülme,canını sıkma. daha yeni başlamışsınız düşünmeye. inşallah çok aratmaz Allahım

üzülme canım daha çok yeni bende birkaç aydır istediğim için korunmuyoruz. Tam olarak ovulasyonu da takip etmedim açıkcası sonuçta alamadım ama stres daha kötü etkiler hem sende bi sıkıntı yoksa arkadaşlarında dediği gibi bir sperm bile yeter. Bir de ovulasyon testleri var onlardan yardım alabilirsin tam yumurtlama gününü takip ederek daha bilinçli hareket edersin 10 15 dk da ayaklarını duvara kaldırarak sırt üstü yatarsan daha kolay oluyormuş spermin yumurtaya ulaşması doktor tavsiyesi herkes bilir zaten...

Varikosel aşılamayacak kadar kotu bir durum degildir. 15_20 dk lik ameliyatla sorun duzeliyor. Normal yolla hamile de kalabilirsin.
Olmadi tup bebekle olur ama olur bir sekilde, canini sıkma. Spermi olmayanlar bile ameliyatla duzeliyor,esleri hamile kalabiliyor. Cok da umutsuz bir durumda degilsin. Hersey insanlar icin..,uzulmek icin cok erken. Esin icin tedaviye baslayin, 6_7 ay daha olmazsa o zaman karar verirsiniz aşılama/tüp bebege.. ki bence olumlu sonuc alirsiniz, uzulme hic

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…