- 19 Şubat 2015
- 1.208
- 608
- 53
- Konu Sahibi mutluyuzbiz123
-
Bılıyorum da 1 yıl genelde bayanın vucudunu toplaması yumurtalıklar faalan onunla ılgılı daha cok ama sprem sorunu yanı varıkosel çokta ıyı bır sey degılmıs sanırım sadece cerrahı operasyonla duzelme ıhtımalı olan bırsyemı oda yuzde 60 ya bız yuzde 40 lık oranın ıcınde kalırsak?1 yıldan once doktorlar tedavıye bıle baslamıyor cok normal
dogru zamanda olur hayırlısıyla :)
Bence dört ay cok erken. Her iki tarafta da sıkıntı olmadığı durumlarda bile doktorlar beklemek gerektiğini söylüyor. Sonrasında da Allah kerim. Hem tıp cok gelişti. Kalbini ferah tut, allah sana göz aydınlığı olacak bir evlat nasip etsin.Normal beklenme süresi 1 yıl. Acele etmeyin.
1 yıldan sonra olmuyorsa belki biraz telaslanilabilir .
Varikosel yaygın bir sorun ama çocuğu olmaz gibi birşey duymadım ben.
esımın yakın arkadası aılecede gorusuruz 3 yıldır cocuk ıstıyorlardıBılıyorum da 1 yıl genelde bayanın vucudunu toplaması yumurtalıklar faalan onunla ılgılı daha cok ama sprem sorunu yanı varıkosel çokta ıyı bır sey degılmıs sanırım sadece cerrahı operasyonla duzelme ıhtımalı olan bırsyemı oda yuzde 60 ya bız yuzde 40 lık oranın ıcınde kalırsak?
biliyorum ama tüp asılama yontemlerıyle ancak keske boyle olmasaydıesımın yakın arkadası aılecede gorusuruz 3 yıldır cocuk ıstıyorlardı
gecen ay varıkosel amelıyatı oldu
1 hafta ısten ızın aldı 1 hafta sonra ıse gıttı yanı
korkulacak bırsey degıl
tereddut etmeyın 1 tane bıle sperm varsa o bıle hamıle kalmanıza yeter
Amın ınsallah canım ben beklerım 1 senede ama ınsan ıste sorun oldugunu oğrenınce panık yapıyor ama Allah buyuk belkı olur ılerdeBence dört ay cok erken. Her iki tarafta da sıkıntı olmadığı durumlarda bile doktorlar beklemek gerektiğini söylüyor. Sonrasında da Allah kerim. Hem tıp cok gelişti. Kalbini ferah tut, allah sana göz aydınlığı olacak bir evlat nasip etsin.
Varikosel cok da korkulacak bisey degil canim. Bi cok erkekte var hatta. Derecesi cok siddetli degilse anlasilmiyor bile. Sizde sperm sayisini hizini cok etkilemediyse ameliyat olmadan bile dogal gebelik olabilir. Ha ileri dereceyse de ameliyat olur esin. Korkulacak bisey yok. Benim esim de oldu varikosel ameliyati. Uzulme icini rahat tut sen :) bebisin yakinda gelir insallah..Merhabalar arkadaşlar ;
Birgün bende böyle bir sorunla karsılasabılecegımı hiç düşünmemiştim , şimdi ne yapacağım nasıl davranacağımı bilemiyorum hani birşeyi çok istersenız olmaz derler ya hep bır problem çıkar neyse geleyım konuma...
Başlıkta da belirttiğim gibi; yaklaşık 4 aydır korunmuyoruz. Bir bebegımız olsun istıyoruz, buna madden ve manen hazırız bu aşamadan önce gidip muayenemı oldum sorun çıkmadı ,yumurtalıklarda sorun olmadıgını söyledı doktor sonra 4 ay deneyınce içime dert oldu, esımın gıdıp görunmesını ıstedım ve sol tarafta varıkosel oldugunu öğrendik spermlerde azalmaya yol acmıs bu sebeple amelıyat olması gerekmıs ama ondan sonrada düzelme olanlarda varmıs olmayanlarda eşimi çok sevıyorum dünyanın en ıyı ınsanı o benım ıcın onunda üzülmesıne dayanamıyorum, kendımde çok üzülüyorum ne yapacagız bunları yaşamıs olan arkadaslarım sızler nasıl aştınız bızı neler beklıyor lütfen yardımcı olun çok üzülüyorum tabıkı Allah'tan herşey herseyde bır hayır var bılıyorum fakat kendıme engel olamıyorum
yahu ortada kotu bırsey yokkı olumsuz dusunme lutfen :)biliyorum ama tüp asılama yontemlerıyle ancak keske boyle olmasaydı
yuzde 65 deformasyon yazıyordu sanırım spermlerı baya azaltımısVarikosel cok da korkulacak bisey degil canim. Bi cok erkekte var hatta. Derecesi cok siddetli degilse anlasilmiyor bile. Sizde sperm sayisini hizini cok etkilemediyse ameliyat olmadan bile dogal gebelik olabilir. Ha ileri dereceyse de ameliyat olur esin. Korkulacak bisey yok. Benim esim de oldu varikosel ameliyati. Uzulme icini rahat tut sen :) bebisin yakinda gelir insallah..
Hayir bizimki farkli bi durum. Azospermi yani hic sperm yok 0 . bizde bi degisiklik olmasi cok dusuk ihtimaldi zaten. Esinin testine bak bakalim 20 milyondan az mi sayisi hareketi morfolojisi falan nasil?yuzde 65 deformasyon yazıyordu sanırım spermlerı baya azaltımısYanı amleıyat olması gerekıyorumus ılerledıgı ıcın daha once hıssetmemıs hıc hatta oylesıne gıtmıstık dıyebılrım sızın pekı bebgınız oldumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?