Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN TEDAVİ GÖRDÜĞÜNÜZÜ EŞİNİZİN AİLESİYLE PAYLAŞIRMIYDINIZ
Tüp bebek tedavisi görüp bu surecte yıpranıyoruz ve bu durumu eşimin ailesiyle paylaşma konusunda cok tedirginim. Beni anlıcaklarından gereksiz fikirler o oyle olmuş bu böyle olmuş bu yasta ne tedavisi gibi birçok olayın ciddiyetini tıp boyutunu anlamayıp konusarak canımı sıkacaklarına eminim. Ve korkuyorum bu süreçte birde onlar yüzünden iyice sıkıntı yasayacak olmaktan ama korkunun ecele faydası yok elbet transfer sırasında öğrenilecek ve yaşıcam bunu aile apartmanında yaşıyoruz ve gizlemem imkansız sizce şimdiden açıklamalıyım yoksa son zamanlarda mı söylemeliyim
Birde eşimin ailesinden hayır duasını almasını istiyorum ama annesinin Eltim ve görümcemin herkese söyliceğini en ufak bişeyde bana acır gibi yapacaklarını biliyorum. Sonradan duyup neden gizlediniz de diyebilirler. Ne yapacagımı bilmiyorum en basından oturup konusup soru sormayn mı desem
Anlayışlı insanlarsa anlatın değillerse eğer gizleyin diycektim ama değiller diyorsunuz gizlemeniz imkansızsa bence şimdiden açık açık anlatın ve bu süreçte anlayış beklediğinizi söyleyin..
Peki eşiniz ne diyor bu konu da? Benim ailem ve alrabalarımın bir kısmı biliyor ailemde kaldığım için. Eşimin ailesine de eşim kendisi söyledi. Anne babası ve iki kardeşi biliyor bunun dışında kimseye söylemedi ben de kimseye anlatmadım. Aslında bu bir sağlık sorunu kim ne derse desin kulak ardı etmek gerek. İster söyleyin ister söylemeyin ne karşılarında ezilin ne de suçlu gibi davranmayın. Sonradan öğrenseler de aldırmayın derim. Hayat sizin hayatınız eşimizle oturup karar verin ve siz söylemeyin derim. Tabi karar sizin. Allah yardımcınız olsun
Bak benim transfer in ikinci günü teyzeminoğlu vefat etti çok kötü oldum ama gidemedim. Teyzem durumumu bildiği için biliyorum ben onu dinlensin demiş. Yani niyet çok önemli sen söylesen de ya da sonradan öğrenselerde niyetleri kötüyse laf edeceklerdir her türlü o yüzden takma kafana
Peki eşiniz ne diyor bu konu da? Benim ailem ve alrabalarımın bir kısmı biliyor ailemde kaldığım için. Eşimin ailesine de eşim kendisi söyledi. Anne babası ve iki kardeşi biliyor bunun dışında kimseye söylemedi ben de kimseye anlatmadım. Aslında bu bir sağlık sorunu kim ne derse desin kulak ardı etmek gerek. İster söyleyin ister söylemeyin ne karşılarında ezilin ne de suçlu gibi davranmayın. Sonradan öğrenseler de aldırmayın derim. Hayat sizin hayatınız eşimizle oturup karar verin ve siz söylemeyin derim. Tabi karar sizin. Allah yardımcınız olsun
Ailenizin evinde mi kalıyorsunuz yani tüp bebek sürecinde bakılmak gerekirmi hep yatmak dinlenmek gibi soruyorum benim öyle bir imkanım yok gibi de ailemdeymediyince onuda merak ettim Evet anlayışta önemli ama normalde anlayışsız ve hep eleştiri içinde olan insanlar yani eski kafalılar diyim hersey sacma onlar doğru beni duysalar erken daha 1senelik evlisiniz derdine noldu derler alamazlar normal yolla imkansztoldugunu bunun gibi sacma sapan örnekler verirler bu durumda korkum cok ama söylemesemde söylemedi etmedi Bi ton sıkıntı o süreçteüzerler beni arada kaldm çok
Ailenizin evinde mi kalıyorsunuz yani tüp bebek sürecinde bakılmak gerekirmi hep yatmak dinlenmek gibi soruyorum benim öyle bir imkanım yok gibi de ailemdeymediyince onuda merak ettim Evet anlayışta önemli ama normalde anlayışsız ve hep eleştiri içinde olan insanlar yani eski kafalılar diyim hersey sacma onlar doğru beni duysalar erken daha 1senelik evlisiniz derdine noldu derler alamazlar normal yolla imkansztoldugunu bunun gibi sacma sapan örnekler verirler bu durumda korkum cok ama söylemesemde söylemedi etmedi Bi ton sıkıntı o süreçteüzerler beni arada kaldm çok
Yaşadığım yerde değilim ordaki hastaneler de tedavi mümkün değildi, ailem Başkentte buraya tedavi için geldik o yüzden onlarda kalıyorum eşimle. Bak bazı akrabalar beni gördüğünde niye geldin hayrola gibi sorular sordu istemediğim kişilere söylemedim. Eşimin ailesi çok iyiler bana. Hergün dua ediyorlar eşime bana iyi bakması işin bir sürü telkin veriyorlar. Eğer bu tip bir durum yoksa aksine seni bu süreçte moralmen yıpratacaksa hiç söyleme. Eğer aynı ilde tedavi göeceksen anlamayacaklardır bile. İlaçlrını iğnelerini evinde kullanacaksın saatine özen göster yeter. Bir de çalışıyor musun bilmiyorum ama hast gittiğinde nereye gittin muhabbeti yapmıyorlarsa sıkıntı olmaz. Bence söyleme ve rahat ol. Zaten ortalama 3 -4 haftalık bir süreç anlamazlar bence
Aile apartmanında yasıyorum ve evden cıkamam nereye diye arıyorlar. Eşim babası amcaları ya aynı işte onunda oyle peşindeler dk başı arıyorlar oyuzdn sıkıntıdayım
Evrt haklısın öyle oluyorlar herkesin aile yaşantısı farklı tabi karsımda anlayışlı insanlar olsa hiç düşünmemiştim benim ailem biliyor onlarında hakkı derim Benim ailem sormaz bile çnkğ halamda bu sıkıntıyı çekiyor ondan biliyolar nekadar yıpratıcı oldugunu bana sadece nasılsın derler ve neşeleniyim diye toplantılar yaparlar asla cocuk konusu gecmez baskası konusurken bana bakmazlar oyle. Ama eşimin ailesi yapar eltimnde cocugu yok sebebini söylemiyo tabiki çalışıyorum diyip geçiştiriyo ona ragmen olmuyor dye hastalık uydurup söylerler
Canım bende tedavi görüyorum ve pkoyum ilaçla adet oluyorum hromanlar alt ust.ama eşimin ailesi bunları bilmez düzenli her ay adetimin olduğunu bilirler.iki kere ilaç sayesinde hamile kalmıştım ama tabi düşük oldu .esimin ailesi normal yolla hamile kaldığımı biliyor .aslında kayinvalidem gorumcen çok iyiler karısmazlar böyle biseye ama sürekli soru soracaklar gitin mi geldin mi noldu doktor ne dedi ne yaptınız hasta odlum mu falan böyle sorulardan bogulacagimi bildiğim için çocuk işleri hakkında hiç bir şeyimi söylememm ki gerek de yok bence.
Tüp bebek tedavisi görüp bu surecte yıpranıyoruz ve bu durumu eşimin ailesiyle paylaşma konusunda cok tedirginim. Beni anlıcaklarından gereksiz fikirler o oyle olmuş bu böyle olmuş bu yasta ne tedavisi gibi birçok olayın ciddiyetini tıp boyutunu anlamayıp konusarak canımı sıkacaklarına eminim. Ve korkuyorum bu süreçte birde onlar yüzünden iyice sıkıntı yasayacak olmaktan ama korkunun ecele faydası yok elbet transfer sırasında öğrenilecek ve yaşıcam bunu aile apartmanında yaşıyoruz ve gizlemem imkansız sizce şimdiden açıklamalıyım yoksa son zamanlarda mı söylemeliyim
Ben tam 5,5 ay bu iş için koşturdum ve eşimin ailesinden kimseye de bahsetmedim ta ki gebelik pozitif çıkana kadar... 5 yıllık evliyim 5 defa düşük yaptım 1 kere bile benim psikolojim ne halde diye düşünülmedi ve hemen hemen her görüşmemizde eşimin olmadığı zamanlarda bana benim olmadığım zamanlarda da eşime doktora gitmem yönünde baskı yapıldı. Hiç hoş olmayan şeyler bunlar ve bende tedavi süreci boyunca negatif yorum duymamak için kendime sakladım paylaşmadım. Sana da nacizane tavsiyem sende kalsın olumlu ilerlerse tedavin ufaktan çıtlatırsın
Doğrusu bende şimdi öyle düşünüyorm hala kararsız olsamda. Suan dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi hemencecik bildirmiş olurum zaten gerek yok cok sık hastsneye gidince soracaklar. Hatta cok sık değil bikere gitsek öğrenene kadar kayınvalidem yedi ceddime soruyor kaynıma bile sormuş bir ara ozaman hsg ve doktor ile ugrasıyodm adam ne bilecekse.
Bence evlilikte konu ne olursa olsun erkek kendi ailesine kadın kendi ailesine laf geçirmeli. Kimse bir başkasının ruh halini yaşadığını bilemez bu yüzden taviz vermeyin derim. Arkadaşların yazdıklarına katılıtorum söylemeyin derim.
Bence evlilikte konu ne olursa olsun erkek kendi ailesine kadın kendi ailesine laf geçirmeli. Kimse bir başkasının ruh halini yaşadığını bilemez bu yüzden taviz vermeyin derim. Arkadaşların yazdıklarına katılıtorum söylemeyin derim.
Doğru söylüyosunuz. Eşim içinde zor olucak bunu konusmak ama ben hiç konusamam. Şimdi bişey deseler eski insanlar sonuçta yanlış anlıcam yada canım sıkılacak anlamıcaklar belkide. Eşimde ailesiyle anlaşır şakalasır hep ama böyle ciddi konuları benimle bile zor konusur bu tür seylerde kendini hemen içine kapatıyor normalden dahada ciddileşiyor erkekler bizler gibi değil.. Sözünü geçirme konusunda evet ailesine belkide kardeşleri arasında en küçük olmasına ragmen en iyi söz geçiren yeri geldimmi susturmayı bilen odur ama böyle bişeyi nasıl açıcak yada yapabilirim dicek mi bilmiyorum. Sadece ailemden gizlemicez dediğimde cok belli etmeden duygylandıgını farkettm biz nasıl ailemize söylüyosak destek görüyorsak onların da hakkı. Keşke karşımdaki insanlar anlayışlı olsaydı. Blmiyorm belkide kuruntu yapıyorm belkide cok üzülüp hiç konısmazlar