Çocuk odası ayırma

kelebekler34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2022
24
12
3
28
Merhabalar 5 yaşında bir kızım var kendi odasında uyuyor fakat geceleri benim yanıma geliyor eşimle 4 yıldır ayrıyız bu yüzden bunu sorun etmedim şimdiye kadar . Şuan çok büyüdü zaten bir yataga sığamıyoruz birde evlilik düşünüyorum evlenince karşı tarafa gard almasın diye şimdiden kendisi uyuyup uyanmaya alışmasını istiyorum . Odasında uyuyor fakat sabah kalktığımda yanıma gelmiş oluyor uykumda biraz ağır farketmiyorum bile geldiğini. Kendi odasına alıştırmak için ne yapabilirim bu konuda fikirleriniz yada böyle bir durumu yaşamış olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Bir sure kizinizin odasinda idareten yer yatagi yapip uyuyun. Ayri yataga razi olmuyorsa yataginizi dar yapin, onun yatagina yakin olsun. Odasinda uyuyup uyanmayi normallestirene kadar bir iki hafta odasinda uyuyun. Sonra yataginizi kizinizin yatagindan her gecen gun biraz daha uzaga yapin ona sezdirmeden. Yatagi cocuktan uzaklastirirken kapiya yaklastirmaniz lazim. Kapiya en yakin yerde yatmanizi da normallestirdiginde sabah mutlaka ondan once ayakta olacak sekilde alarm kurun ve kalkin gune baslayin. Uyandiginda odasinda yalniz olmali, siz de yatiyor olmamalisiniz baska yerde. Bir hafta da bu sekilde odasinda sizi gormeden uyanmaya alistirin. Bunu da kabullendikten sonra ay belim tutulmus, ay sirtim agrimis yerde yatmaktan gibi cok abartmadan ara ara duyurun. Bir kac gun agri rolu yaptiktan sonra gece alarm kurun kalkin yataginiza gidin. Zaten yalniz uyanmaya alisacagi icin sizi farketmez. Olur da neden kendi yataginda uyudun falan derse gece belim tutuldu yerde yatmaya devam edemedim dersiniz. Yer yataginiz siz kendi yataginiza gectikten sonra bir hafta hadar daha dursun. Siz bir kac gece alarm kurup kendi yataginiza gectikten sonra artik cocugu uyutup kendi yataginiza gecmeye baslayin.

Uykudan once mutlaka rutin edinin. Kitap okuma, pijamalari giyerken sohbet etme, hayal kuruyorum hayalimi tahmin et gibi yorucu olmayan basit bir oyun olabilir. Uykudan once boyle sevgi dolu bir zaman dilimi olursa kiziniz uykuda daha az kaygili olur, sizi daha kolay birakir. Bu surecte sen artik koca kiz oldun yalniz uyuman lazim falan konusma yapmayin hic, ise yaramiyor. Sabirli ve sevecen gorunmeyi ihmal etmeyin.

Oglum 4 bucuk yasinda. Ona sticker aldim ve her gece yataginda uyuyup gece uyandiginda da kalkip gelmezse sabah kendi yataginda uyanirsa sticker kazanacagini soyledim. Oglum kendi yataginda uyuyodu ama yaninda yatayim istiyodu uyuyana kadar. Gece de uyanirsa yanima geliyodu. Smdi gelmiyo yalniz uyuyo. Sabah heyecanla hakettim mi anne diyerek geliyo

Çok güzel bir fikir bunu denicem kesinlikle teşekkür ederim

Ya gerçekten masal gibi anlatmışsınız çok teşekkür ederim hepsini uygulicam kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…