Çocuk nasıl yetiştirilir?

Laalecim, canımm sorma kafayı sıyırmak üzereyim Tek çocukla kendim baş edebiliyordum. Ona göre düzenimi ayarlıyordum. Onun uyuduğu saatte uyuyor, uyandığı saatte uyanıyordum. Tüm gün beraber vakit geçiriyorduk. Ama ikinci çocukla herşey alt üst oldu. Büyüğün uyku, yeme, banyo saatleri düzenli. Babasıyla beraber uyuyor. Ben ikisine beraber kalkamayacağım için sabah uyanınca babası ilgileniyor.
Geçen yorgunluktan üzerime çay döktüm. Ellerimde mecal kalmadı. Dua et arkadaşım benim için.

Ya çok tatlı maşallah!

“Bak üşüyorum ha” diyor yani.

Benimki 16 aylikken basladi hircinliga yeni yeni sakinlesti diyebilirim . 2yas 10 aydan sesleniyorum :)
Cocuk 2bucuga kadar zor bunu kendi cocuklarimdab tecrube edinmis olarak yaziyorum
2bucuk sonra biraz rahatlama geliyo

Bu yaşta çok normal bunun 4.5 yalı bende var hala ağlamaları kesilmiş değil

Bize kreş öğretmeni ağladığı zaman yapmayın bırakın sakinleşsin demişti mümkün olduğunca uygulamaya çalışıyorum

Acaba şey de olabilir mi çocukları paylaştık demişsiniz e haliyle küçük olanla senin ilgilenmen gerekiyor büyükle de babası ilgileniyorsun acaba senin ilgini mi istiyor bir tepki olarak da ağlıyor olabilir ama geneli böyle ç>ocukların

Dua ederim tabii canım.

İyi olun inşallah hepiniz.

Geçmiş olsun inşallah. Yorgunlukla oluyor bazı şansızlıklar maalesef.

Şu anda gerçekten çok zor dönemleri yavrularımızın. Bitmeyen enerjileri var,doğruyu yanlışı ayıramıyorlar,kendilerine çok zarar veriyorlar.

Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Kreş döneminde sakinleşeceklerine inanıyorum.

Durum gerçekten zormuş bence bir yardımcı alsan daha iyi olur

Babası da öyle diyor. Ben tek dışarı gittiğimde “sesi çıkmadı. Kaprisi sana” diyor. Biz başbaşa dışarı çıktığımızda da sakin. Ama ne zaman eve geliyoruz, ben küçükle ilgileniyor o zaman hırçınlaşıyor.
Durum gerçekten zormuş bence bir yardımcı alsan daha iyi olur
Yardımcıya niyetlendim, ilan verdim. Bir kaç kişi ile görüştüm. Evde yabancı birine pek tahammül edebileceğimi sanmıyorum. Bir ara oyun ablası aldık. Ama kızım yine bana gelmek istedi, vakit geçirmedi.

Amin laalecim. Cümlemiz inşAllah
2 yaş sendromu nerede görsem tanırım.
Öyle heralde zerrecim. Biraz zor bir döneme girdik

Yukarida eklemeyi unutmusum, sınır koyarken "yapmak yok" ve anlık tehlikeli (yola atlamak, yuksekten atlamaya calismak, gibi) durumlarda kullanmak uzere "dur" u ogretirseniz ki anlayacagini dusunuyorum biraz daha rahatlarsiniz.
Ayri ayri vakit gecirmek yerine, kardesine alisabilmesi icin birlikte vakit gecirmeye calisin. Aslinda ilgiyi dengelemekten şunu kastetmistim, yan yana iken ikisine esit davranmak gibi. Kendimden ornek vereyim mesela, bebegim burnunu temizlerken cok agliyor ve sakinlesmesi icin bittiiii deyip opuyorum, fakat kızım (yasi sizinkinden buyuk olmasına ragmen) bunu neden yaptigimi anlamasina ragmen kiskaniyor, gidip onu da opuyorum Veya kucugu beslemek istedim mamasini icmedi diyelim, bebegi birakip kizimin yemegini veriyorum. "Senin siran bittiiiii, simdi sira ablanda" diye soyluyorum. Bebek tabiki anlamiyor ama kizim anliyor. Kiziniz sadece onunla vakit gecirdiginizde cok sakin oluyor, cunku sizi cok ozluyor.

Ah yavrum, babalar niye boyle ya Ablasi da daha bebek halbuki. Siz kiziniz agladiginda sarilip sakinlestirmeye calisin. Duygu regulasyonu yoktur su anda kizinizin, aglarken kendi kendine sakinlesemez diye dusunuyorum. Bununla ilgili videolar vardi bulabilirsem gondereyim.

Normalden daha hırçın oluyor kardeşi olan bebekler.
Çok zor, yıpratıcı hatta çaresiz hissettiriyor, biliyorum.
Geçecek diyemem çünkü dün daha dondurma yemek için okul kıyafetini çıkarmayan, çıkarmamak için deli dana gibi kendini duvarlara fırlatıp ağlayan 7 yaşındaki oğlum sebebini şöyle açıkladı ‘dün kardeşim üstünü çıkarmadan yedi haksızlık bu, ben de bugün çıkarmadan yiyeceğim’.

Evet, her davranış kıskançlık sebebi, bakışınız duruşunuz bile.
2,3,4 yaş sendromları da ağır geçecek, şimdiden söyleyeyim.
Görmezden gelmeyi, sakinleştirmeyi, müdahale etmemeyi deneyin.
Onun yerinde olmak da zor.

Jane biz kardeşi olsun, yalnız kalmasın dedik ama şu an için hiç doğru bir tercih yapmadık görünüyor Aralarının biraz daha fazla olması gerekiyordu sanırım
Çok sevinirim Jane. Eşimin de benimde çocuk yetiştirme ile ilgili bir altyapımız, yol gösterenimiz yok. Eşim “kız bize gösteriş olsun diye ağlıyor. Bizim görmeyeceğimizi bilse ağlamaz” diyor. Kendi kendine sakinleşmiyor evet. Ben sarılıp, seversem sakinleşiyor.

filmdelisi benimde ablam var. Hayatım boyunca bana zorbalık yaptı. Psikologa gittim. “Senin onun çocukluğunu çaldığını düşünüyor” dedi. İnşAllah ben 2 çocuğum arasında adaleti sağlarım. Görünürde büyük kız kardeşini seviyor gibi şu an. Seviyor, öpüyor. Ama beni paylaşamıyor
inan ilgisiz kalmasın diye çok uğraşıyorum. Hatta annem dedi ki “normalde küçük çocukla ilgilenilir. Siz Derin’den fırsat bulursanız küçükle ilgileniyorsunuz” Küçüğün ihtiyaçları şu an sınırlı. Karnı doysun, altı temizlensin ve temas. Büyük sonsuz bir ilgi istiyor.

Aslinda ben de tam tersi sizin gibi yaslari yakin olsun birlikte buyusunler isterdim ama kizim cok zor bi cocuktu, hala da oyle. Simdi dusunuyorum da imkansizmis ikisi bir buyutmek, nasil zorlandiginizi tahmin bile edemem. Kucugunuz biraz daha buyudugunde de rahatlayacaksiniz. Ben de birlikte oyun oynayacagimiz gunleri bekliyorum

Oyle iyi anliyorum ki biz de kizimda boyle olduk, ne yapacagimizi sasirdik, hic anlamiyorduk neyi neden yaptigini. Ve bir de bebegin karakteri de yeni sekilleniyor oluyor o donemde, siz bebeginizi bebeginiz sizi tanimaya devam ediyor aslinda bu surecte

Benzer durumlari onceden yasadigimiz icin guncel link bilmiyorum su an icin ama isinize yarayabilecegini dusundugum seyler bulursam bu konu uzerinden paylasirim

Son düzenleme:
Benim kizimda cok zor ve bana asiri bagli suan 2 yasini 10 ay gecti okula gidiyor bebek bekliyoruz . Arayi cok uzun tutmak istemedim insallah korkulu kabuslu gunler beklemiyodur bizi

Benim kizimda cok zor ve bana asiri bagli suan 2 yasini 10 ay gecti okula gidiyor bebek bekliyoruz . Arayi cok uzun tutmak istemedim insallah korkulu kabuslu gunler beklemiyodur bizi
Umarim kolayca atlatirsiniz kardesine alisma sürecini Kizim 4 yasindayken kardesi dogdu. Simdi 5 yasinda, kardesi de 10 aylik. Kardesine alisti ve cok seviyor, onunla oynamak istiyor ama bana cok duskun hala kiskanclik yapiyor. Bebekle beni yanyana gorsun aramiza giriyor Aslinda kardesi dogunca bize buyumus gibi geldi ama oyle degil, sanirim bu surecte buyuk olan cocuktan beklentileri minimumda tutmak, olgun davranmasını beklememek gerekiyor

Bizimki dogdugunda 3 yas 3 ay olmus oluyo ama biz hala kordonu kesemedik. Suan henuz bebegi ona anons etmedim, henuz erken 2 3 ay kalasiya soylemek istiyorum. Insallah cok zor olmaz

Büyüğümü tamamen ben, ikinciyi bakıcı büyüttü diyebiliriz.
Daima yanımda kim varsa küçüğün bebek arabasını o sürdü, üstünü başkası giydirdi vs.
Çünkü dediğiniz gibi temel bakımı hariç hiçbir şey yapmadım ben ona, elbet yanındayım, kucağımda ama uyuturken bile büyüğü ben masal okudum, küçüğe babası.
Büyük de sorunlu olduğundan 4 yaşına kadar kucağımda, bana yapışık yaşadı, kimseyi kabul etmedi.
Pandemi sürecinde büyük 4, küçük 3 idi ve bana küçüğüm şöyle bir cümle kurdu ‘sen git babam gelsin, sen abimin annesisin’.
Bendeki dönüm noktası bu, çok haklıydı.
Çok da ağladım bu cümleye, birini söndürmeye çalışırken diğerini kendimce etmesem de onun bakış açısında nasıl ihmal ettiğimi gördüm.
Ve o günden sonra kıskansa da çatlasa da herkese tembih ettim, gözünün önünde sevilecek, öpülecek, öncelik küçüğe verilecek diye.
Çok çocuklu annelik daima üzülmek, ya birine ya diğerine:)

Sabırlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…