• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk mu Kariyer mi?

Merhaba arkadaşlar sizce çocuk mu Kariyer mi ? Siz olsaydınız hangisi önceliğiniz olurdu
Yaşın kaç olduğuna, gerçekten anne olmak isteyip istemediğinize bağlı. 25 yaşındaysanız kariyer, 35 yaşındaysanız belki çocuk ama herkesin var benim de olsun diye yapmayın, annelik hiç kolay bir şey değil. Kariyer katili de olabilir geç kalınınca, iş hayatı sinema gibi zirvede bırakılmıyor.

Ben cocuk diyorum. Kariyerim/Meslegim de var. Calisip yatirim da yapiyorum, ama önceligim su anda ailem. Su anda bana en cok evde ihtiyac duyuyorlar. Yinede bir kadinin belli bir birikimi ve gelecek icin hazirligi olmali. Dünyanin binbir hali var.

Kişiden kişiye değişir elbet. Ancak ben kariyerden sonra çocuk diyenlerdenim. Çocuk olmadan önce kariyerinize öncelik verebilirsiniz. Ancak çocuk olduktan sonra hayatın her aşamasında en temel önceliğiniz çocuğunuz olacak. Gelecek kaygısı olmayan, belli deneyimleri, özgüveni önceden edinmiş, kendini gerçekleştirebilmiş bir anne çocuğuna daha fazla odaklanabilir gibi geliyor bana.

Not: Ben soruyu biraz yanlış anlamışım. Şöyle düzelteyim. Önce kariyerde bir aşamaya gelinir; sonra üzerine de çocuk olursa tadından yenmez diyorum :)

Back