Çocuk Hastalıkları Çocuk kafasını vurunca hemen Dr gitmeli mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
1.5 yaşındaki oğluma salıncak çarptı ve anlı şişti hemen eve gelip buz koydum ama nafile..5 saat kdar Oldu kusma göz kayması hareketlerinde bir değişiklik yok şimdili ama çok endişeliyim anlı hafif morardı ve yarım pinpon topu kadar şişti

Benm oğlum 7 buçuk aylık.. 2 hafta önce yataktan düştü.. başının sağ tarafı alnı morardı biraz şişti.. doktoru aradım.. 2 saat boyunca uyutma hareketlerini takip et aşırı kusma, gözlerde kayma ve uyku hali olursa getir dedi.. baktım hiçbirisi olmadı 2 3 saatte uyutmadım.. birşey olmadı çok şükür..

Allah evlatlarımıza sınamasin Benim Miniğime de dua istesem içim içimi yiyor kendimi affedemiyorum

Allah evlatlarımıza sınamasin Benim Miniğime de dua istesem içim içimi yiyor kendimi affedemiyorum
Sakin olun birşey olmaz.. benim oğlim öyle bir düşmüştü ki arkamı dönmemle sankİ bina yıkılmış gibi ses geldi ve ani ağlama sesi.. neye uğrdığımı şaşrdm anneme koştum çocuğu kucaklayp annem aldı çocuğu sakinleşti beni sakinleştiremyorlar. Benim oğlan gülüyor ben hüngür hüngür ağlıyorum nefesim kesilmişti ama oğlan takmıyor.. o yüzden korkmayn birşey olmuyor .. Doktor benim çocuğum masadan düşmüştü korkma belirtilari takip et demişti..

İnşallah teşekkürler

Çok geçmiş olsun. Anlattiklarınızdan önemli bir problem yokmuş gibi görünüyor. Ama yinede uyanık olmak gerek. Ben böyle bir durumda hemen uyumasına izin vermem. Reflekslerini, tepkilerini takip ederim. Birde kusup kusmadığına dikkat ederim. Morarma şişme çok takıldığım durumlar değil. Tabii morarınca şişince anne yüreği, insan üzülüyor.

5 saat geçmiş zaten gitsenizde gözlemleyin derler muhtemelen.
Bu konu ince çizgi bence,duruma göre de değişir. Kızım kaydıraktan aşağı hopladi mesela bir kez ,kaymadı resmen poposunun üzerine atladı ve öylece oturdu yere çat diye. Epey ağladı,yürümedi,basmadı ayağının üzerine haliyle hemen kaptım götürdüm, hastanede iç kanama riski olabilir diye belirli aralıklarla test yapıp saatlerce orda gözlemlemişlerdi. 2 de gidip 8de çıkmıştım hastaneden. Bir sorun yaşamadık o gün düşme kaynaklı.
Bunun dışında çok düşerdi zaten,kah kafasını sert bir zemine çarpardı,kah koşarken düşerdi,doktoru artık duruma göre hareket etmemi,gözlemlememi,uyutmamamı söylerdi. Bende ekstra dikkatli olurdum düştüğü günlerde,gece de belirli aralıklarla kontrol ederdim.
Sizde bugün,gece de takip etmeye devam edin derim.
Geçmiş olsun

Düşe kalka büyüyorlar maalesef, keşke olmasa ama anlık oluyor ne oluyorsa. Allah beterinden saklasin.

Gecmiş olsun
Kusma sasılık bayılma titreme vs durumu yoksa takip edin. Uykuda arada dürtün uyanıyor mu bakın. Zaten dra da gitseniz bunu yapacak. Çok panik olursanız tomografi cekmek gündeme gelir ki bir de hiç yoktan anestezi alır. Gecmiş olsun. Gözünüzü üzerinden ayırmayın bu gece. Saat bası uyandırın bakın uyanıyor mu?

Çok geçmiş olsun. Yeğenim her düştüğünde yüreğim hopluyor. Anneleri düşünemiyorum bile. Rabbim korusun bütün çocukları.
Sorunuza cevap olarak yukarıdaki arkadaşların yazdıkları yeterli zaten.

Kusma falan yoksa getirmeyin diyor doktorlar. Gereksiz tomografi yapilip radyasyon almasin diye

Bu düşüşün şiddetine bağlı genelde evde gözlemlerim zaten Pandemiden dolayı zorda kalmadıkça gitmiyorum hastaneye

Ben sınıf öğretmeniyim, okulda neredeyse her gün biri düşüyor, çarpıyor. En kötüsü de koridorda çocuk koşarken, birden başka bir çocuğun kapıyı açması. Dediğiniz gibi yumurta gibi şişiyor alnı. İlk zamanlar bayılacak gibi oluyordum korkudan, şimdi buz koyuyoruz alıştık. Başın enseye yakın olan arkası önemliymiş, beyin kanaması gerçekleşmesi için. Ama dediğim gibi kafada, alında pinponlara alıştık biz :) geçmiş olsun

Kusma falan yoksa getirmeyin diyor doktorlar. Gereksiz tomografi yapilip radyasyon almasin diye
teşekkürler bekçisiyiz bugün o da uyandı durdu korkudan sanırım

Öyle bir anda çıktı ki bu konu karşıma. Oğlum yataktan düştü tabi yatağın yanında da komodin. Düşme ve ağlama sesine uyandim. Hemen sakinlestirdik tekrar uyumak istedi uyutmadik. İki saat olmak üzere ama gayet enerjik dinç. Gece gece aklım çıktı hala da tedirginim ama eşim pandemiden dolayi ve hareketlerinde bir anormallik olmadığı için götürmek istemiyor. Bekliyoruz bakalım üç saat dolunca uyutucam. Allah'ım korusun evlatlarımızı

Ödem oluşmuş çarptığı yerde. Şişlik hala duruyorsa müdahale edilmesi gerekebilir.

Bizimki kapidaki barfiks demirine carpmisti. Hemen arkadaş contractubex sürdü,sismedi bile.

Kızım merdivenden düştü kuzeni ittirmişti 12 inci basamakta babası tuttu ama aklımız çıktı buz koyarak direk hastaneye gittik oraya varınca tam inerken kustu aklım çıktı nasıl girdim bilmiyorum üstelik doğurmak üzereydim doktorlar elimden alıp bişi yok kendine gel yoksa doğuracaksın dediler sonra zaten mr a falan aldılar çok şükür birşeyi yoktu ama o korku bana yetti yani sizi çok iyi anlıyorum aniden şişti anında buz koydum şişen yerlere inmişti hemen kafası çocuk şok oldu ağlayamadı bile olduğu yerde düşünce buz koyup gözlemliyorum götürmüyorum ben ama uyutmuyorum da kollarını kaldırması önemliymiş öyle demişti doktor gözlerde kayma uyku hali bunları yapamazsa zaten acil gitmek gerek

Çok teşekkür ediyorum kızlar.. Çok şükür şimdiye kadar iyiyiz..Sadece düşmeye devam ediyor aynı yere darbe almasına özen göstermeye çalışıyoruz.. Şişlik ve hafif morluk hala var beklemedeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…