"Çocuk İstismarına HAYIR" Kampanyasına Destek Verelim

teşekkürler

çevremize yaymalıyız olabildiğince
bu çocuklar bizim
hepimizin

öyle yada böylee
çocukların tercihi değil bu dünyaya gelmek
bizlerin tercihleri
bu yüzden yaşanır bir dünya bırakmak zorundayıız
 
bende yolladım tamamdır. bidaha böyle iğrençliklerin olmaması dileğiyle.......
 
Son düzenleme:
ÇOCUK İSTİSMARI
Çocuk istismarı fiziksel ya da psikolojik olarak bir çocuğa bir yetişkin tarafından kötü davranılmasıdır. Ayrıca çocuklara kötü davranmak veya çocuk istismarı ve ihmali ile de çoğu zaman eş anlamı taşır. Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar: "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir."

Bu istismar ve ihmalin açıklanması konusunda bir çok ülke yönetimi kendi yasal tanımlarını yapmıştır; ve nelerin çocuklara kötü davranma olarak tanınması kendi yasa ve ceza kanunlarına değindir. 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre; "Ulusal yasalarca daha genç bir yaşta reşit sayılma hariç, 18 yaşın altındaki her insan çocuk sayılır".

Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde; %30'unun 2-5, %40'ının 6-10, %30'unun 11 - 17 yaş grubunda olduğunu görülmekte. Bir başka deyişle olguların %70'ini küçük yaş grubu oluşturmaktadır. İstismara maruz kalan çocuklarda kız/erkek oranı 3'tür. Yurt içi yayınlarda ise kız/erkek oranı birbirine yakın bulunmuştur. İstismarcıların %96'sı erkek, %80'i de çocuğun tanıdığı birisidir.

DİĞER ÜLKELERDE ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI TUTUM

Amerika Birleşik Devletleri'nde; Federal yönetim çocuk istismarı ve ihmalini bir tutar; 2005 kanunlarına göre de detaylı bir açıklaması bulunur. Bunun yanı sıra herhangi bir fiziksel istismar; yasalara göre suçtur.

Amerika gibi; Avustralya, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde de çocuklar için yardım kurumları bulunmaktadır ve bu kurumlara ulaşım olanırlığı öğrencilik hayatları başlamasıyla çocuklara öğretilir. Bu kurumlar çocukların bildirmeleri veyahutta herhangi bir kişiden aldıkları ihbar doğrultusunda çocukları koruma altına alırlar; çocuk da reşit yaşına gelinceye dek eski ailesinden maddi hali uygun ise tazminat alır.

TÜRKİYE'DEKİ ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI TUTUM

Türkiye'de çocuk istismarına ceza söz konusu olmasına rağmen; ihmali bir suç teşkil etmez. Bu vesile ile bir çok medeni toplumda olduğu gibi suç işleyen küçük çocuğun ailesi veya ebeveynleri suçlu sayılmazlar. Bunun yanı sıra; aileleri ve eğitim hayatları süresince kendilerine karşı işlenen istismarlar karşılıksız kalır. Aşırı istismara uğrayan çocuklar için aile bireyleri; istismarı işleyen aile reisi hakkında vasi tayini davası açabilir; veya yerel emniyet kontrolünde çocuk yeni bir aileye teslim edilinceye dek korunulur. Dünya'da çocuk istismarı %1 ila %10 arasında değişirken; ülkemizde bu rakam %10 ila %53 arasındadır.

Ancak; yasalarımız Dünya standartlarının oldukça altındadır. Türk Ceza Kanunu'nun 414. maddesine göre, 15 yaşından küçük bir çocuğa zor kullanarak, tehditle tecavüz edilmesi 10 seneden az hapis cezası verilemeyeceğini iletir; fakat bunları yapmadan tecavüz edilirse beş seneden az hapis cezası verilemeyeceğini bildirmektedir.
Bu nedenle bu kampanyaya destek vererek yasada bu konu ile ilgili ne gibi yenilikler olması gerektiğini belirleyebiliriz

ÇOCUK İSTİSMARI TÜRLERİ
Fiziksel istismar Fiziksel istismar çocuğun fiziksel zarar görmesiyle ortaya çıkar. Genelde ebeveynden zarar gören çocuğun tıbbi yardıma geç başvurulması ve eski yaraların çokluğu ile anlaşılabilir. Fiziksel istismarın yinelenme oranı %20'dir. hepsi yalan sakın inanmayın


Cinsel istismar Çocukların cinsel yollarla istismar edilmesidir. İntihar girişimi, okuldan kaçma, antisosyal davranış bozuklukları en önemli belirtilerdir.


Duygusal istismar Çocuğun duygusal olarak yokmuş gibi davranılması ve ihmal edilmesidir. Çocuğun aile ile bağları zayıftır, konuşma gecikir. Genelde çocuklar kirli ve dağınık saçlıdır.


Bilerek zarar verme Tipik olarak anneler sorumludur. Anne ya da babanın çocuğa bilerek isteyerek zarar vermesidir. Bu davranıştan sonra genellikle tıbbı yardım alırlar. Genelde belirlenmesi zor bir istismar tipidir.

ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME

Sebepleri
  • İstismarın yaşayan çocuğun ailesinin çatışması, mutsuz evliliği ve lü bir şiddetin mevcut olması.
  • Üvey anne ya da baba
  • Aİle içerisinde eşit karar alma dağılımının olmaması
  • Aİlenin yaşadığı ekonomiksel ve ani değişmeler etrafında doğan sıkıntılar.
  • Ailelerin toplumsal organizasyonlara karşı kayıtsız kalması.
  • Geleneksel aile yapısı ve fiziksel cezalandırmalar.
Yöntemler
Çocuk istismarını önleme yöntemi başlıca üç başlık altında toplanabilir.

İlk yöntem, topluma değin geniş bir yaptırıma geçmektir. Bu aktiviteler gelecekte çocuklarına istismar ve ihmalede bulunacak aileleri değiştirmeye değindir. Bu seviyede; halk eğitim aktiviteleri, toplumda aile eğitim sınıfları, ve aile destek programları altında toplanabilir. İlk seviyedeki yöntemin etkisini ölçmek zordur, lakin bir şeyi daha varolmadan önce engellemeye çalışırsınız ve etkisi belirsizdir.

İkinci yöntem; daha önceden çocuklarına karşı istismar ve ihmalde bulunmuş ailelere, genç ailelere, çocuklarına ilgi gereken ailelere, çocuk sahibi olan şahıslara (annesiz ya da babasız), ve düşük gelirli ailelere değindir. İkinci yöntem aile ve çocuk eğitimine değin yüksek riskteki aileleri eğitmeyi öngörür, ve çocuklarının özürlü veyahutta üvey evlat olmalarını gözardı eder.

Üçüncü yöntem ise resmi olarak ve devamlı bir şekilde çocuklarına karşı şiddet ve ihmal uygulayan ailelere değindir. Bu ailelerin daha önceden engellenmeleri yasalar ve mahkemeler doğrultusunda engellenmeleri öngörülmüştür.

ÇOCUKLAR NEDEN YAŞADIKLARINDAN BAHSETMEZLER

  • Kendilerinden inanılmayacağını düşünürler.
  • Başlarının belaya gireceğinden korkarlar.
  • İstismarcının tehdidinden korkarlar.
  • İstismarcıyı korumak isteyebilirler, istismarcıyı sevebilir ama yaptıklarını sevmezler.
  • Nasıl anlatılacağını bilmeyebilirler.
  • Cinsel davranışların yanlış olduğunu bilmeyebilirler.
  • Arkadaşları tarafından dışlanacağından korkabilirler.
  • Homoseksüel olarak adlandırılabileceklerinden korkabilirler.
  • Büyükleriyle (otorite ifade edenlerle) cinsel konuları konuşmaktan utanabilirler.
  • Gammaz olarak adlandırılmak istemezler.
  • İyi çocukların cinsellikle ilgili sözcükleri kullanmamaları gerektiği söylenmiş olabilir.
 







Çocuk istismara uğradığı yeri gösteriyor.




ARTIK "DUR" DİYELİM

Çocuk İstismarı Bildirme Hattı: 450 54 54
 
arkadaslar sıtede okadar gerksız konular acılıyor ve onların coguna yazıp destek verıyorsunuz buu konuya nasıl ılgısız kalıyorsunuz anlayamadım hepımızın evlatları var yarın bızım cocuklarımızın basına gelmeyecegınıde bılımıyoruz
 
Son düzenleme:
Çocuk İstismarına Son !!!

yerimsenibenkaydirigubbakcemile5
 
Arkadaşlar bu güzel bayram günün de bile dayak yiyen, taciz edilen, aç bırakılan, başkalarıyla kıyaslanan, örselenen çocuklarımız var ve biz onlara destek vermek, bu durumdan kurtarmak sorumluluğu altındayız, buna zorunluyuz. Lütfen... Lütfen duyarlı olalım.
 

bencede lutfen duyarlı olalım arkadaslar:enbuyukkk::enbuyukkk:
 
emeğinize sağlık , çok kıymetli bir paylaşım olmuş .GEçen hafta sonu Ayşe Arman'ın köşe yazısında okuduğum Aile içi taciz haberlerinden sonra çok daha fazla etkilendim..Allah karşılaştırmasın ama tabiki bizde bu konuda cesur ve dikkatli olmalıyız...
 
ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI
Çocukların yetişme sürecinde çevre ve özellikle baba ile kurduğu ilişkilerden çıkardığı sonuçlarla davranışlarını biçimlendirir.
Çocuk ihmali; çocuğun ruhsal ve bedensel gelişimi için gerekli olan ihtiyaçların karşılanmamasıdır.
Çocuk istismarı ise çocuğun bedensel ve ruhsal olarak gelişimini engelleyecek şekilde ebeveyn, diğer yetişkinler devlet ve toplum tarafından kasıtlı olarak ve olmayarak geliştirilen davranışlar bütünüdür.

Çocuk İhmali Davranışları Nelerdir?
1-Bakım ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmaması.
2-Gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmaması
3-Çocukların terk edilmesi ve yalnız bırakılması
4-Eğitim kurumlarına devamının engellenmesi ve devletin bu konuda takip yetersizliği

İhmal Türleri
1-Çocuğa sosyal imkânların sağlanmaması: eğitim, kurslar, sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler, oyun, kendi yaşıtları ile bir arada olmasının engellenmesi, aşırı korumacılık
2-Cinsel anlamda çevre ve kişilere karşı korunmaması; pornografik yayınlar, cinsel eğitim ve gelişime ilişkin bilgi verilmemesi
3-Çocukla sevgi, saygı, güven gibi duygusal yakınlık kurulmaması, kişilerle ilişkilerinde yalnız bırakılması
4-Çocuğun bebeklik yıllarından 18 yaş dönemine kadar olan süreçte fiziksel, ruhsal ve tıbbi ihtiyaçlarının karşılanmamasıdır.





Çocuk İstismarı Davranışları Nelerdir?
Çocuk ebeveyn veya diğer yetişkinlerden gelecek olan kasti olan veya olmayan davranışları neticesinde zarar görmesidir. (Kaza durumu hariç)
Çocuk ebeveyn veya yetişkin davranışlarından ötürü mutlaka zarar görür

İstismar Türleri
1-Şiddet; aileden, öğretmenlerden, yetişkinlerden kaynaklanır. Ülkemizde çocukların %65,72 si ebeveynleri tarafından fiziksel istismara uğramaktadır.
2-Çıkar amaçlı kullanma; suç işleme kastı ile kullanma, maddi çıkar sağlama amacı ile çocuğun çalıştırılması, dilencilik ve fiziksel güç gerektirecek işler yaptırılması ve televizyon ve sinema filmlerinde gelişimin olumsuz etkileyecek şekilde ve çocuğun fiziksel ve ruhsal yapısını etki edecek rollerde ve uzun süreler oyuncu olarak çalıştırılması
3-Cinsel istismar; çocuğu kullanmak ve kullanılmasına izin vermek. Yoğun olarak aile ve akrabalar arasında gerçekleşir.
4-Duygusal istismar; aile tarafından dışlanma, eleştirilme, beğenilmeme, başka çocuklarla karşılaştırılma.
5-Uyuşturucu madde kullandırılması
Bağımlılık yapan maddelere çocukların ulaşma şekilleri
Boyalar, temizleyiciler, ayakkabı ve deri fabrikaları, emaye, muşamba ve gübre imalatında kullanılan kimyasallar, yapıştırıcılar, basımevi ve boyahanelerde mobilya ve oyuncak imalatında kullanılan kimyasallar. Bu tür fabrika, atölye gibi yerlerde çalıştırılan çocuklar bu kimyasal maddelere çok kolay ulaşabilmektedir.
Bu maddelerin etkileri; konuşma algılama bozuklukları, bilinç kaybı, karaciğer yetmezliği, tümör, böbrek ve akciğer kanseri, lösemi ve ölüm.
Tehlike Altında Olan Çocuklar
1-Bir yetişkinin koruma ve bakımı altında olmayan çocuklar
—;anne babası ölmüş çocuklar
—;anne baba tarafından terkedilmiş çocuklar
2-İhmal edilen ve toplumsal tehlikelere, suça ve kötü alışkanlıklara karşı korumasız bırakılan çocuklar
—;sokak çocukları
—;suç örgütlerince kullanılan ve fuhuşa sürüklenen çocuklar
3-İstismar edilen çocuklar
4-Savaş ve terör ortamında bulunan çocuklar
5-Hayatta kalabilmesi için gerekli ihtiyaçların karşılanmasından yoksun bırakılan çocuklar (sağlık, eğitim, bakım ve barınma)
6-İşkence, zulüm ve insan onuruna aykırı davranışlara maruz kalan çocuklar
7-Yaşamakta olduğu ülkede yasal ve idari engel bulunan azınlıklara mensup çocuklar
8-Mülteci çocuklar

Çocuğu İstismar Edenlerin Hukuki Sorumluluğu
Türk Ceza Yasası, Çocuk Koruma Yasası ve Ailenin Korunması Hakkında Yasalarının ilgili hükümlerince cezalandırılırlar.
İstismar veya ihmal eden kişiler çocuğun vasisi ise vesayeti velisi ise velayeti kaldırılır.
Çocuğa her ne şekilde olursa olsun zarar veren tazminat ödemekle yükümlüdür.
Zamanaşımı; çocuğun 18 yaşını bitirdiği gün başlar

İhmal veya istismara uğrayan çocuk için yapılması gerekenler
—;Cumhuriyet Savcılıklarına, adli kolluğa
—;SHÇEK, valilikler ve baroların çocuk hakları merkezlerine durum bildirilmelidir.

TCY’;na göre 12 yaşın altındaki çocukların cezai ehliyetleri yoktur ve bu çocuklarla ilgili olarak sanık veya şüpheli sıfatı ile yargılama yapılamaz.
12–;18 yaş arasında çocuklar ise Çocuk Mahkemeleri tarafından yargılanırlar.
Bunun yanında tüm çocuklara mağdur, şikayetçi, şüpheli veya sanık olmaları durumunda barolar tarafından bir avukat (Hukuki.NET Avukat Arama) atanır.
Kaynak:1-Derya Kurtay-Sosyal Hizmet Uzmanı
2-İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi
 
cocuk istismarı ile ilgili rakamlar korkutuyo

Çocuklara yönelik istismar ile ilgili rakamlar korkutucu düzeylerde, Doç. Yorulmaz ‘Adli Tıp Kurumu’na her hafta 100 -120 çocuk getiriliyor’ diyor ve bu sadece buz dağının görünen yüzü

BURSA
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Yorulmaz, Adli Tıp Kurumu’na cinsel istismar yüzünden her hafta 100-120 çocuğun götürüldüğünü söyledi. Yorulmaz, “Bu rakamlar, buz dağının görünen yüzü, bütün olguların yüzde 10-20’si” dedi.
Doç. Yorulmaz, ebeveynlerin korkulu rüyası olan çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda şunları söyledi:
“Cinsel istismar, çocuktan büyük ya da fiziksel olarak daha güçlü birinin, gücünü veya otoritesini kullanarak ya da güveninden faydalanarak çocuğu cinsel aktiviteye dahil etmesidir. Cinsel aktivite, mutlaka cinsel ilişki anlamına gelmez. Cinsel amaçlı dokunma ve bakıştan, tecavüz gibi çok ağır cinsel saldırıya kadar uzanan bir eylemler zincirinden oluşan bir suçtur.”

Her hafta 70 rapor Doç. Yorulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yaşta çocuk, hatta bebekler bile istismara uğrayabiliyor. Çoğu zaman istismarcı, çocuğun ve ailesinin önceden tanıdığı bir kişi olabiliyor. Çocuk, istismarcının ‘tanınan’ bir kişi olması halinde, olayı genellikle ‘Suçlarsam ben suçlanırım’ düşüncesiyle saklıyor. İstismarın boyutunun ‘ürkütücü’ olduğu tahmin ediliyor. Cinsel istismar yüzünden, Adli Tıp Kurumu’na her hafta 100-120 çocuk getiriliyor. 70 olgu için cinsel istismara bağlı ruhsal travma raporu veriliyor. Bu rakamlar, buz dağının görünen yüzü, bütün olguların yüzde 10-20’si

İstismar anlaşılır’ Doç. Yorulmaz, çocuğun cinsel istismara uğradığının anlaşılabildiğini söyledi. Yorulmaz, bu belirtileri özetle şöyle sıraladı: “Okul başarısında ani düşüş, aile fertleriyle tartışma, içe kapanma, yaşıyla uyumlu olmayan resimler çizme, kelimeler, cümleler kullanma, mini etek giyme gibi seksüalite davranışları, sık sık tuvalete çıkma, idrar yollarıyla ilgili şikâyet, yalnız yatamama, karanlıktan korkma. Bazı çocuklarda cinsel yolla bulaşan hastalıklar bile görülebilir
 
Tacizden annesi kurtardı
9 yaşındaki kız az kalsın sapığın kurbanı oluyordu. CNA Muhabiri Ömer Yalçın'ın haberi

21.12.2008 15:25
ÖMER YALÇIN / MALATYA (CNA)

Malatya’da okul dönüşü evinin bulunduğu apartmana giren kıza tacizi son anda annesi önledi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti:
9 yaşındaki İ.K. adlı kız çocuğu, okul dönüşü Salköprü Mahallesi Başkatip Sokak’ta bulunan evine geldi. Zili çalan küçük kız, annesinin apartman kapısını açmasıyla binaya girdi. Ancak merdivenlerde küçük kızın karşısına çıkan 20-22 yaşlarındaki kişi, İ.K.’ye cep telefonundan bir şey göstermeye çalıştı. Şüpheli hareketlerde bulunan genç, kızını merak eden annenin daire kapısından bağırması üzerine kaçtı.

Ailenin şikayeti üzerine harekete geçen polis, kaçan kişinin yakalanması için çalışma başlattı.



Bir haber sitesindeki haberi paylaşmak istiyorum. 9 yaşındaki İ.K olayı kıl payı atlatmış. Gerçi annesi sesleninceye kadar neler yaşadığını bilemiyoruz. Size annesi seslenmeseydi neler olacağını yazayım.
1. Küçük İ.K yaşadığı olay karşısında korku ve şok yaşacaktı
2. olay jandarma veya karakola bildirilecekti
3. Küçük kızın ifadesi alınacaktı
4. Olay savcılığa taşınacaktı
5. Savcı küçük kızın ifadesini bir daha alacaktı ve kız olayı yeniden yaşamış gibi olacaktı
6. Sonunda olayın duruşmaları başlayacaktı ve kızın ifadesi duruşmada yeniden alıncaktı.
7. Kızın adli tıp kurumuna gitmesi istenecekti.
8. Küçük kız kolunda mühürle adli tıpa gidecek ve orada da olayı yeniden yaşayacaktı.
9. Küçük kız eğer ailesinin maddi imkanı varsa bu ağır olayı atlatmasına yardımcı olacak bir psikolojik tedavi görecekti ama eğer yoksa olayı hastanenin verdiği bir kaç ilaçla belli bir süre unutacak bu korkuyu ömür boyu yaşayacaktı.
Eğer kampanyada bu çocuklar için yapılacak tedavilerin bedava ve sürekli olması gerektiğini yazarsanız bu çocuk tedavi olabilecek ve ileride sağlıklı bir yetişkin ve ebeveyn olabilecek.
Ben tacize uğramış bir çocuk olmadım ama tacize uğramış çocuklarla çalışan bir bayan oldum. Bu çocukların neler yaşadıklarını gördüğüm bizzat şahit olduğum için bu kampanyaya önem veriyorum. Çünkü bu çocuklar gerçekten sadece yaşadıkları olayla kalıyorlar. Onlar için hiç bir şey yapılmıyor. Ayrıva ifadeleri tekrar tekrar alındığından çocuk olayı atlatmada daha fazla zorluk yaşıyor çünkü olayı her anlatışında olayı yeniden yaşamış oluyor ve olay anındaki tepkileri yineleniyor. Bu yüzdeen katılımı lütfen bu siteye üye olmayan arkadaşilarımıza da duyuralım ve bu çocuklar için en azından bir şeyler yapmış olalım. Sevgiler
 
Bu konuyu açan ve yazan herkese çok teşekkür ederim.Yapılan bütün kampanyalara,konu ile ilgili açılan tüm sayfalara imzamı attım,yorumumu yazdım ama daha fazlasını yapmak istiyorum aslında.Çünkü küçük çocukların başına gelenleri okuyup ağlamaktan boşboş vahvahlanmaktan bıktım...
 
yeni yılda çocuklarımız için daha çok gayret sarf etmemiz ve onları mutlu etmemiz dileği ile

dilerim 2009 da aile içe şiddete ve çocuk istismari ve ihmaline karşı kalıcı ve çocuklarımıza iyi bir gelecek verecek önlemler alırız, onların gülen yüzlerini soldurmaz geleceklerini karartmayız...

Şeniza.s.


 
Çocuk istismarının en karekteristik özelliklerinden biri çocuğa yönelik şiddetin hep artan dozlarda tekrarlamasıdır. Buna bağlı olarak giderek artan şiddet beklenmedik ölümlere yol açabilir. Kafa travmaları; fiziksel istismar olgularında başlıca ölüm nedenlerinden biridir. İstismara bağlı kafa travmaları çocuklarda 4-5 yaşa kadar görülmekle birlikte, en sık 1 yaş altı çocuklarda görülmektedir. İstismara bağlı ölen olguların %80’inde kafa travması görülür. Kafa travmaları çocukta erişkinden farklıklıklar gösterir. Çünkü çocukta beyin olgunlaşmaya devam eden ve gelişen bir organdır. İmmatür beyin dokusunda yırtılmalar kontüzyondan daha sık görülür. Miyelinizasyon azlığı ve akson boylarının kısa oluşu yırtılmaya zemin hazırlar. Boyun kaslarının zayıf oluşu da beynin akselerasyon ve deselerasyon kuvvetlerine daha fazla maruz kalışına neden olur. İstismara bağlı kafa yaralanmalarında gözlenen patolojiler; subdural kanama, subaraknoidal kanama, retinal kanama ve difüz aksonal zarardan oluşmaktadır. Çocuk istismarı şüphesi olan olgularda kafa yaralanmalarında görülen bu patolojiler yapılacak doğru örneklemeler ve bunların bu konuda deneyimli uzmanlarca değerlendirilmesi sonucunda saptanabilecektir. Çalışmada; ölümcül çocuk istismarı olgularında gözlenen kafa travmalarının bulguları sınıflandırılarak, bu olgularda otopside makroskobik ve mikroskobik değerlendirmede dikkat edilecek noktalar vurgulanmıştır.
-Alıntı-

Adli Tıp Kurumu'nun yapmış olduğu araştırmanın özetini sundum yukarıda. Bu araştırmadan da anlaşıldığı üzere çocuklar istismar edildiklerinde sadece ruhsal ya da fiziksel olarak örselenmiyorlar bizzat yaşamları ellerinden alınıyor.
*Çocuklar mal değildir.
*Ailelerinin istedikleri gibi kullanabilecekleri oyuncaklar değildir.
*Çocuklar İNSANdır.
Bu görüşe katılanlar, çocukları insan gibi görenler ancak bu kampanyaya destek verebilir. Ne kadar çok destek verirsek Bakanların dikkatini o derece çok çekmiş oluruz. Biliyorsunuz bir şeyleri değiştirmek istiyorsak emek vermeliyiz. Çocuklar onlar için vereceğiniz emekleri bekliyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…