Arkadaşlar bu konuyu iki bölüme birden açtım sanırım burası daha uygun. Diğer bölüm silinebiliğr ya da silinmeyebilir. Çünkü mümkün olduğunca duyulması çocuklarımızın yararına olacaktır. Çünkü maalesef istismara uğrayan çocuklar için doğru düzgün bir tedavi uygulaması yok. En azından katılımlarınızla da koşullar geliştirilebilir. Bir sitenin başlatmış olduğu bu kampanyaya destek verirsek çocuklarımız için bir şey daha yapmış olacağız.
Destekleriniz için linki veriyorum:
Çocuk İstismarına Son !!!
Şimdiden vereceğiniz destekler için teşekkürler a.s.
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar bu da çocuk ihmali ve istismarını önlemek için "Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu" tarafından başlatılan bir kampanya. Katılalım ve çocuklarımızı çektikleri ya da çekecekleri acılardan kurtaralım.
BEN HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLİYORUM
“Ben her şeyi Devletten bekliyorum.
Çünkü annem, babam, öğretmenim, komşum ve en yakınlarım bile beni istismar edebiliyor.
Türkiye BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesini imzalayan ülkelerden biri.. Yani Devletimiz, çocuklarını korumak için yıllar önce bir söz verdi. Biz bu ülkenin çocukları o sözün yerine getirilmesini ve Devletin bizim haklarımızı korumasını bekliyoruz.”
Çocukların ihmal ve istismar edilmelerine sebebiyet veren her tür risk gerçekleşmeden fark edilmeli ve önlenmelidir. BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi, Devletlerden her türlü çocuk ihmal ve istismarını önlemek üzere aktif bir sorumluluk üstlenmesini istemektedir.
Çocuklara yönelik ihmal ve istismarı önlemek aileden başlayarak toplumun her kesiminin ve her kurumun sorumluluğundadır. Ancak Devlet, bütün bu sorumlulukların yerine getirmesi için bilinç oluşturmak, politika geliştirmek, sorumluları görevlerini yerine getirirken desteklemek, sorumlulukların yerine getirilmesini izlemek ve boş bir alan kalmamasını güvence altına almak gibi kapsayıcı bir sorumluluğa sahiptir.
Bunun için yapılması gerekenlere ilişkin hazırlanan önerileri bu sitede bulabilirsiniz. Bu önerileri desteklemek için ise aşağıda bulunan boşlukları doldurarak desteğinizi belirtebilirsiniz.
Ayrıca siz de onleme.platform@yahoo.com adresine önerilerinizi yazarak, çocuk ihmal ve istismarını önlemek üzere bir eylem planı oluşturmaya destek verebilirsiniz.
Şu ana kadar 1143 kişi olduk.
Aşagıdaki adreste kampanyaya destek verebilirsiniz. Bu konu çok önemli arkadaşlar, çünkü çocuklarımız maalesef çoğu zaman yapılan eylemin farkında olmadan bu davranışlara maruz kalıyorlar. Çoğu zaman kendilerine zarar veren kişinin kendilerine kötü bir şey yapıp yapmadığını farkedemeyebiliyorlar. Ancak yaşları ilerlediği zaman yapılan eylemin ne olduğunu anlıyorlar ve acılar bu aşamadan sonra başlıyor. Evliliği sürdürememe, insanlarla iletişim kısıtlılığı, kabuslar, iştahta artma ya da azalma, ya da kendileri de istismara eğilimli bir yapıya bürünebiliyorlar.
Maalesef bunu yapanlar her yerde; sokakta, alışverişte, otobüste, hatta yaşanılan evin içerisinde. Lütfen duyarlı olalım ve bu insanlık dışı davranışlara dur diyelim.
www.cocukplatformu. org
Son düzenleme: