• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Çocuk İstismarına HAYIR" Kampanyasına Destek Verelim

efsun12

Hayalim*1*Yumuşak*Yastık
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
205
3
316
Diğer
Cocukistismari_v1.gif

Arkadaşlar bu konuyu iki bölüme birden açtım sanırım burası daha uygun. Diğer bölüm silinebiliğr ya da silinmeyebilir. Çünkü mümkün olduğunca duyulması çocuklarımızın yararına olacaktır. Çünkü maalesef istismara uğrayan çocuklar için doğru düzgün bir tedavi uygulaması yok. En azından katılımlarınızla da koşullar geliştirilebilir. Bir sitenin başlatmış olduğu bu kampanyaya destek verirsek çocuklarımız için bir şey daha yapmış olacağız.

Destekleriniz için linki veriyorum:
Çocuk İstismarına Son !!!

Şimdiden vereceğiniz destekler için teşekkürler a.s.

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bu da çocuk ihmali ve istismarını önlemek için "Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu" tarafından başlatılan bir kampanya. Katılalım ve çocuklarımızı çektikleri ya da çekecekleri acılardan kurtaralım.

BEN HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLİYORUM

20081114133270.acilis_s.jpg

“Ben her şeyi Devletten bekliyorum.

Çünkü annem, babam, öğretmenim, komşum ve en yakınlarım bile beni istismar edebiliyor.

Türkiye BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesini imzalayan ülkelerden biri.. Yani Devletimiz, çocuklarını korumak için yıllar önce bir söz verdi. Biz bu ülkenin çocukları o sözün yerine getirilmesini ve Devletin bizim haklarımızı korumasını bekliyoruz.”

Çocukların ihmal ve istismar edilmelerine sebebiyet veren her tür risk gerçekleşmeden fark edilmeli ve önlenmelidir. BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi, Devletlerden her türlü çocuk ihmal ve istismarını önlemek üzere aktif bir sorumluluk üstlenmesini istemektedir.

Çocuklara yönelik ihmal ve istismarı önlemek aileden başlayarak toplumun her kesiminin ve her kurumun sorumluluğundadır. Ancak Devlet, bütün bu sorumlulukların yerine getirmesi için bilinç oluşturmak, politika geliştirmek, sorumluları görevlerini yerine getirirken desteklemek, sorumlulukların yerine getirilmesini izlemek ve boş bir alan kalmamasını güvence altına almak gibi kapsayıcı bir sorumluluğa sahiptir.

Bunun için yapılması gerekenlere ilişkin hazırlanan önerileri bu sitede bulabilirsiniz. Bu önerileri desteklemek için ise aşağıda bulunan boşlukları doldurarak desteğinizi belirtebilirsiniz.

Ayrıca siz de onleme.platform@yahoo.com adresine önerilerinizi yazarak, çocuk ihmal ve istismarını önlemek üzere bir eylem planı oluşturmaya destek verebilirsiniz.

Şu ana kadar 1143 kişi olduk.

Aşagıdaki adreste kampanyaya destek verebilirsiniz. Bu konu çok önemli arkadaşlar, çünkü çocuklarımız maalesef çoğu zaman yapılan eylemin farkında olmadan bu davranışlara maruz kalıyorlar. Çoğu zaman kendilerine zarar veren kişinin kendilerine kötü bir şey yapıp yapmadığını farkedemeyebiliyorlar. Ancak yaşları ilerlediği zaman yapılan eylemin ne olduğunu anlıyorlar ve acılar bu aşamadan sonra başlıyor. Evliliği sürdürememe, insanlarla iletişim kısıtlılığı, kabuslar, iştahta artma ya da azalma, ya da kendileri de istismara eğilimli bir yapıya bürünebiliyorlar.
Maalesef bunu yapanlar her yerde; sokakta, alışverişte, otobüste, hatta yaşanılan evin içerisinde. Lütfen duyarlı olalım ve bu insanlık dışı davranışlara dur diyelim.

www.cocukplatformu. org

Son düzenleme:
seve seve yolladım canım.artık çocuklarımıza yapılan bu tür iğrençliklerin son bulması umuduyla sevgiyle kal canım:1hug:

Destek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ama yine de daha duyarlı olunacağını düşünüyorum. Desteğin artması için sizden ricam kampanyayı kk dışındaki arkadaşlarınıza da iletmeniz. Çünkü bu çocuklar için gerçekten yapıcı çalışmalar yok. Çocuk yaşadığı olayla baş başa kalıyor. En azından çocuğun hayata adapte olabilmesi için psikoterapi hizmeti ücretsiz sağlanmalı. Hepinize sevgiler

226.jpg

cocuk-istismari-suruyor_o.jpg

istismar.jpg

221

7355-cocuk.jpg

axeko03.jpg

r_4t90pzh0o5ahj6b7mvv7.jpg

Son düzenleme:
bende şimdi farkettim bu kampanyayı işlem tamamdır yolladım umarım bir işe yarar

Destek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ama yine de daha duyarlı olunacağını düşünüyorum. Desteğin artması için sizden ricam kampanyayı kk dışındaki arkadaşlarınıza da iletmeniz. Çünkü bu çocuklar için gerçekten yapıcı çalışmalar yok. Çocuk yaşadığı olayla baş başa kalıyor. En azından çocuğun hayata adapte olabilmesi için psikoterapi hizmeti ücretsiz sağlanmalı. Hepinize sevgiler

Haklısın canım,sana katılıyorum.a.sBende hep dağıtırım MSN imden.Çünkü,çok etkili olduğuna inanıyorum.a.s.

Merhaba arkadaşlar, bu kulübün çok sayıda üyesi olduğunu ve üyelerin çoğunluğunun çocuk sahibi olan ya da olacak olan kadınlardan oluştuğunu ve dolayısıyla bu konuya duyarlı olabileceklerini düşünerek konuyu bu kulübe açmıştım. Herhangi bir maddi karşılık olmadan sadece parmaklarınızı bir düğmeye tıklatarak katılabileceğiniz ve belki de bu çocuklar için yapılabilecek başka fikirler de üretebileceğiniz bu kampanyada geleceği değiştirme, Atatürk ilkelerine göre kurulan bu ülkeyi geliştirmek, ilerlemek için ilgisiz kalmanız açıkçası beni üzdü.
Belki kampanyadan daha önce haberdar olmuş olabilirsiniz bilemiyorum tabi. Ama lütfen bu kampanyalardan sıkıldığınız ya da ilginizi çekmediği için ya da ümitsizlik nedeniyle katılmamazlık ediyorsanız gelecekte de sağlıklı yetişkinler olabilecek bu çocukların karşınızda sorunlu kişiler olarak durmasından şikayet etmemelisiniz ve bu ülkeye bu insanlara ne oluyor diye sormamalısınız. Çünkü bunu yapanlar bizleriz
.
İstismar edilen bu çocuklar, gelecekte istismar edeceklerdir. İstismar edilen çocukların olmaması için lütfen duyarlı olalım arkadaşlar.

Son düzenleme:
kampanyayı şimdi görüyorum ve çok teşekkür ediyorum. hemen katıldım ve sonrasında buraya yazıyorum. hepimizin evlatları var. onları her daim yanımızda tutmamız mümkün değil. okula, sokağa yalnız gönderemeyecekmiyiz?? tv de bu haberleri duydukça psikolojim bozuluyor resmen :((
bir manyağın, sapığın fantazileri uğruna ufacık çocuklarımız mahvoluyo, hep haberlerde duymamız hep başkasının başına gelecek demek değildir. bizde başkalarına göre başkasıyız. Allahım evlatlarımızı korusun.

sinem sular
istanbul

.B.M.M. Başkanlığı'na,
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na

Son zamanlarda çocuklara yönelik cinsel tacizler ve tecavüzler daha da artan ve kanımızı donduran gelişmelerle devam ediyor ve maalesef olan bitene hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tanıklık ettikçe suç ortaklığımız çoğalıyor ve bizler artık ne tanık ne de suç ortağı olmak istiyoruz.

Cinsel istismar ve tecavüz, yalnızca bedende değil, ruhsal yapıda da derin yaralar açar ve tedavi edilmezse ömür boyu sürecek psikolojik rahatsızıklara neden olur.

1923 yılında yayınlanan 'Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi'nde, çocukların "yaşama, gelişme, beslenme, yardım görme, istismardan korunma" hakları güvence altına alınmış ve Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından 1931 yılında imzalanmıştır.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'u Tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni de Türkiye de dahil olmak üzere yaklaşık 142 ülke imzalamış ya da onay ve katılma yoluyla taraf devlet durumuna gelmiştir. Türkiye, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 2 Ekim 1995'te uygulamaya başlamıştır.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre;

* 18 yaşına kadar herkes "Ç o c u k t u r ".
* Çocuk , yaşla ve olgunlaşma ile gelişen ihtiyaçlara sahip bi r "b i r e y d i r".
* Çocuk hakkında alınan her kararda çocuğun "g ö r ü ş ü" alınmalıdır.
* Çocukla ilgili her işlemde " çocuğun yüksek yararı " gözönünde bulundurulmalıdır.
* Çocuklar herhangi bir "a y r ı m c ı l ı ğ a" maruz kalmaksızın "e ş i t" olarak "d o ğ u ş t a n" haklara sahiptirler.
* Anne-baba "s o r u m l u l u ğ u" esastır. Devletler anne babanın bu sorumluluğunu yerine getirmesine destek olmalı, anne babanın sorumluluğunu yerine getirmedikleri durumlarda sorumluluğu devir almalıdırlar.

Ülkemiz, bu konuda taraf olmasına, gerekli imzaları atmasına rağmen maalesef gerekli düzenlemeleri yapamadığı gibi gerekli yaptırımı da uygulayamamaktadır.

Biz aşağıda imzası olanlar;

1- Cinsel taciz suçu yürürlükteki T.C.K'da şikayete bağlı suç unsuru olarak sayıldığından ve cezaların düşük tutulduğunu göz önüne alarak, bu insanlık dışı suçun, çağdaş ülkelerde olduğu gibi şikayete bağlı suç unsuru kapsamından çıkarılmasını, şikayetçi olunmasa da kamu davası niteliğinde değerlendirilerek, kanıtlandığı takdirde çocuklarımızın bedenen ve ruhen yaralanmaması için, gerekli yasal düzenlemelerin tarafınızca bir an önce yapılmasını ve yaşama geçirilmesini, yasaların bu tür sapkınlıkları en ağır şekilde cezalandırmasını;

2- Tacize, tecavüze ve her tür cinsel istismara uğrayan çocuklar için özel terapi merkezlerinin kurulmasını ya da var olan kuruluşlardaki bölümlerin açılmasını ve uzmanların yetiştirilmesini, mağdurların kendilerini güvende hissetmeleri, dolayısıyla yaşadıklarını deşifre edebilmeleri icin gerekli ortamın sağlanmasını;

3- Kreşlerden başlayarak tüm okullarda düzenli olarak bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını, çocukların bilgilendirilmesini, öğretmenlik eğitiminin içinde yer almasını;

4- Bu konuda denetim makamı olan kişi ve kuruluşların görevlerini eksiksiz ve objektif bir şekilde yerine getirmelerini talep ediyoruz.

Bir ülkede mağdur olan insanları kanunlar korur.

Kanuna inancımızı yitirmek istemiyoruz.

Saygılarımızla.

bende gönderdim canım
bu konuyu yeni fark ettim.
ellerine sağlık bana böyle bir mail geldi.

Arkadaşlar sizlerden bir şey daha rica edeceğim. Kampanyaya destek verirken lütfen "Bu çocuklar için artı olarak neler yapılabilir?" sorusunu bir kez daha düşünerek yeni katkılar da sağlayalım. sevgilerimlea.s.

yoladım efsun12 haber ıcın tesekkur ederım.katılım sayısı cok az arkadaslar lutfen hepımızın cocukları var belkı bu kampanyayla bırseyler duzelebılır

Back