• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi mi Okul Öncesi mi??

emreaydinfan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
570
23
318
33
Ankara
Kızlar ben hala bu ikisinin farkını anlamış deilim ikisinede puanım yetio terchlere çok az kaldı ltfen yardmcı olun hangisi dha ii iş imkanı atanması dha fazla ltfn yardm edinnn :(

Canım meslek lisesinde branş öğretmeni olmasam da kısa bir süreliğine de olsa çplde çalıştım. Yanlışım olursa düzeltirsiniz.

Çocuk gelişimi mezunu olursan sadece meslek liselerinde çalışırsın. ÇPL ve kız meslek lisesinde yani. birkaç sitede denk geldiğime göre söyülüyorum atama fazla değil.Çoğu öğretmen atanamamaktan şikayetçiydi.

Okul öncesi ise zaten biliyorsunuzdur artık heryerde yaygın. Atama gayet rahat. Fakat bunun için de son yılların puanlarına ve kontenjanlarına bakmanı tavsiye ederim.

Sana önerim önce Atamalardaki puanları ve kontenjanları araştır netten. Sonra kararını ver.

daha okula başlayacaksın mezun olacak konuma geleceksin o zamana kadar devlette atama sayıları değişir. şimdiki alım sayılarına güvenme derim.

ben kız meslek lisesinde çocuk gelişimi öğretmeniyim. önceden çocuk gelişimi mezunu olan atamalarda isterse anasınıfı öğretmenliğini seçebiliyordu. daha sonra bu iki branş tamamen ayrıldı. ancak 6 yaş zorunlu eğitime dahil edilecek olduğu için ve artık iki yıllık mezunların usta öğretici olması kaldırıldığı için sınıf arkadaşlarım yani çocuk gelişimi mezunları son atamada 45 puanlarda anasınıfı öğretmenliğine atandılar. belki bu alımlar bir kaç defa böyle olup açık kapandıktan sonra yine branşlar ayrılacak!.. yani çocuk gel. okuyan meslek lisesinde branş öğrt.( özel kreşlerde anasınıfı öğrt. ve engelliler kurumunda çocuk gelişimi uzmanı olarak), okul öncesi (anasınıfı öğrt) okuyanlar ise anasınıfı öğrt. olabilecek. bence ii düşünüp karar vermek lazım. çünkü 4 yıl okuyup atanamamak zor.

ben kız meslek lisesinde çocuk gelişimi öğretmeniyim. önceden çocuk gelişimi mezunu olan atamalarda isterse anasınıfı öğretmenliğini seçebiliyordu. daha sonra bu iki branş tamamen ayrıldı. ancak 6 yaş zorunlu eğitime dahil edilecek olduğu için ve artık iki yıllık mezunların usta öğretici olması kaldırıldığı için sınıf arkadaşlarım yani çocuk gelişimi mezunları son atamada 45 puanlarda anasınıfı öğretmenliğine atandılar. belki bu alımlar bir kaç defa böyle olup açık kapandıktan sonra yine branşlar ayrılacak!.. yani çocuk gel. okuyan meslek lisesinde branş öğrt.( özel kreşlerde anasınıfı öğrt. ve engelliler kurumunda çocuk gelişimi uzmanı olarak), okul öncesi (anasınıfı öğrt) okuyanlar ise anasınıfı öğrt. olabilecek. bence ii düşünüp karar vermek lazım. çünkü 4 yıl okuyup atanamamak zor.

kafamçokkarıştı

Back