Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocuk gelisimi mezunu bakici mi secmeliyim?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

pptpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
620
6
68
İstanbul
arkadaslar, fikre ihtiyacim var. kizim alti aylik. 15 gunlukten beri hafta ici gunduzlu bir bakici ablasi var, cocuk gelisimi mezunu. kizim daha cok kucuk ama ona sarkilar soyluyor oyunlar oynuyor, ek gidaya gecerken cok dikkat ediyor vb. ancak bakicimiz ozel sebeplerden dolayi haziran gibi ayrilacak yanimizdan, kizim yaklasik 9 aylik olacak. sizce yeni bakiciyi da egitimli mi almaliyim, ki egitimliler pek ev isine vb el surmuyor. yoksa klasik boyle anne teyze tipi, ev islerini de yapacak guvenilir birini mi bulayim? kararsiz kaldim, egitimli olmasi kizim icin daha iyi sanki ama hem pahalilar hem de temizlik icin ayrica birini almak zorunda kaliyorum boyle olunca. ne onerirsiniz?

arkadaslar, fikre ihtiyacim var. kizim alti aylik. 15 gunlukten beri hafta ici gunduzlu bir bakici ablasi var, cocuk gelisimi mezunu. kizim daha cok kucuk ama ona sarkilar soyluyor oyunlar oynuyor, ek gidaya gecerken cok dikkat ediyor vb. ancak bakicimiz ozel sebeplerden dolayi haziran gibi ayrilacak yanimizdan, kizim yaklasik 9 aylik olacak. sizce yeni bakiciyi da egitimli mi almaliyim, ki egitimliler pek ev isine vb el surmuyor. yoksa klasik boyle anne teyze tipi, ev islerini de yapacak guvenilir birini mi bulayim? kararsiz kaldim, egitimli olmasi kizim icin daha iyi sanki ama hem pahalilar hem de temizlik icin ayrica birini almak zorunda kaliyorum boyle olunca. ne onerirsiniz?

benim bebeğim 9 aylık ve teyze tipi bir bakıcım var 45 yaşında ve eğitimsiz. bu zamana kadar çok sorun yaşamadım ama biraz daha büyüdüğü zaman eğitimli birine ihtiyaç duyacağım, sende öyle birini tercih et bence. küçükken anlaşılmıyo, yemek içmek hep standart ama büyüdüğünde gelişim açısından birçok şeye ihtiyacı var.

Kesinlikle eğitimli alın. O dönemlerde sanıldıgı gibi sadece yemeğinin yedirilmesi altının değiştirilmesi gibi ihtiyaçları yok çocuğun. Sevgiye, ilgiye, takibe, konuşmaya, uyarılmaya vs de ihtiyacı var. Şuanki bakıcınızın yaptığı şarkı söylemek vs çok önemli. Bilinçli bir hareket. Çocuğunuzu düşünüyorsanız eğitimli birini almalısınız.

Back