Koruyucu aile olunca devlet çocuğun tüm masraflarını karşılıyor. Aylık ödeme yaptığı gibi okul açılışında kırtasiye yardımı, mevsim geçişlerinde kıyafet yardımı yapiyor zaten. Üstelik bazı özel okullarda kontenjan oluyor çocuk esirgeme çocukları için, benim takip ettiğim biri bu şekilde çok güzel bir okula yolluyordu çocuğunu.
Benim her zaman sıcak baktığım bir şey ya koruyucu aile olmak. Bunun kocasizlikla bir bağı yok ki, eşi olmayan bir kadın da çocuğuna layıkıyla annelik yapabilir.
Örnek olarak derseniz
aynebilim ve güzel kizi çakıl var. Ama o kambocyada aileden evlat edindi çocuğunu .
Koruyucu ailelik şartlarına bakmak için
burayi tiklayabilirsiniz.
Bence harika bir uygulama. Çocuğu olmadı diye, gönlünce bir erkek bulamadı diye, en doğurgan yilllarinda boşandı diye bir kadın neden annelikten mahrum kalsın ki?
Ben 31 yasindayim,bekarım,koca adayım yok. Ama asla 'biyolojik saatim geciyor' panigine girmedim çünkü çocukluktan beri aklımın bir köşesinde var doğurmadan anne olmak.
Konu sahibine gelince, evlat edinme ile ilgili çok güzel
bir topik var kk'da,hatta daha bu hafta bir kadın kızına kavuştu .
Ama konu sahibi sizin yaşınız yazana göre 42.
Anne ile çocuk arasında maksimum 40 yaş olmali. Yani sizin başvuru yapacağınız çocuk işlemler bitesiye 5 yasinda falan olacak. Ama bebek dışı evlatlık Türkiye'de cooooook yavaş işleyen bir sürec diye duymuştum. Sizin yerinizde olsam koruyucu aile olurdum. Bu şekilde anne olan bir sürü kadın var, hatta en meshurlarindan bir tanesi
mutlu tonbekici
2013te Koruyucu anne oldugunda kendi 43,kızı 6 aylıktı. Şimdi on yaşında neredeyse genç kız,o gün bugundur
beraberler hatta ülke ülke geziyorlar. Bir gün bile ayrilmamislar.