• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Eğitimi Kitapları...

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
358
Anne olduğumdan itibaren çoğunlukla okuduğum kitaplar çocuk eğitimi ile ilgili...
Benim bilgilendiğim ve sizlerinde okuyup bilgilendiğiniz çocuk eğitimi kitap tavsiyelerimizi paylaşacağımız konumuz olsun...
Keyifli ve faydalı paylaşımlar hepimize :)

İlk olarak Ali Çankırılı'nın kitapları dikkatimi çekmişti bu alanda...
Benim Sağlıklı Bebeğim adlı kitabı aldığımda ilk çocuğuma henüz hamileydim...
Sadece çocuk hastalıkları değil, psikolojik ve bedensel gelişimi harmanlayan hala başucumda duran harika kitap...

prdimg.php

Son düzenleme:
Ali Çankırılı'nın kitapları ile devam ediyorum...

Şu an okuduğum kitap...
Çocuklara Söz Geçirme Sanatı...
$101636.jpg

Harika bir kitap aslında herşey karşımızdakinin çocuğumuzda olsa öncelikle bir birey olmasını kabul etmekle başlıyor...
Yazar bunu tamda anlayacağımız dilde yazmış...
Çoğu örnekte kendimi ve çocuklarımı gördüm...
Doğru yaptıklarımı ve doğru zannedip yaptığım yanlışları gördüm...
Anadolu pedagojisini güzel özetlemiş bence...

A' DAN Z'YE POZİTİF DİSİPLİN
her anne babanın okuması gereken bir kitap. disiplin için teknikler ve pratik fikirler var.

Haluk Yavuzer ve tabiki Sabiha Paktuna. Bütün kitapları yol göstericim...Kesinlikle mükemmeller... keşke her anne okusa anlasa... çocuklar çocukluklarını yaşardı.

ali çankırıli ının kitaplarından başladım ,ama ilk bebeğin küçükken yani yeni doğanlar için,emzirirken neler yapmalıyız,yada ilk mamaya başlıyacağı zaman yemediğinde nasıl tepkiler verebiliriz,bunla ilgili ali çankırılının kitaplarından okuyan tavsiye eden var mı acaba ?

kendisinin birde kızı var ,Ali Çankırılının sanıırm ,kızı ile okuldan kısa bir süreliğine aynı sınıftaydık,ismi sanırım nurdan dı :)neyse,eğer AliÇankıılının kitabı ile bugun tanıştım ,çocuklara söz geçirme sanatı ama kitap önerisi olan varsa yazarsa çok memnun oluruzzzzzz

çocuklara söz geçirebilme sanatı kitabını okudum ve çok faydalı buldum,tavsiye ederim...
birde çocuklar doğduktan sonra yemek yemeğe mamaya başladıklarında yemiyorlar,nazlanıyorlar vsvs bunun gibi bu konuda nasıl tepkiler verebileceğimiz ile ilgili kitap önerisi olan var mı

haluk yavuzerin kitapları cidden çok güzel, prof dr z. bengi semerci birlikte büyütelim kitabını da tavsiye ederim

kardeş kıskançlıkları ,çocuklarda yalan söyleme,söz dinletme vsvs gibi konularda kısa kısa anlatımda bulunmuş..kitap çok kalın değil,pratik bir kitap ;ama içindekiler aaaa neler yanlış yapılıyormuş detirdicek kadar iyi örneklemeler yok...

kitapta örneklerle birlikte vermiş,itabın yarısındayım ben çok beğendim kitabı tavsiye ediyorum ...
çocuk eğitiminde pratik bildigilere , tuvalet eğitimi,kıskançlık,kendine güven vsvs ...

Henüz böyle kitaplar okuyamadım.

Ama aletta Solter Öfke ve Ağlama nöbetleri gerçekten faydalı olabileceğini düşünüyorum.

anneler ve anne adayları incelemelisiiz :34:

ben en çok Haluk Yavuzer' in kitaplarını beğeniyorum.
hem anlatımı, hem örnekleri çok uygun. çağdaş eğitim modelinde öneriler veriyor. tüm kitapları var bende.

Bengi Semerci' nin Birlikte Büyütelim kitabını da beğenmiştim.

Ali Çankırılı' nın da 2 kitabını okudum ama Yavuzer' i çok daha başarılı buluyorum.

ben de bu aralar çocuk eğitimi ile ilgili kitaplara takmıl durumdayım.
leyla navaronun ali Çankırılının sabiha paktuna nın kitaplarını okudum şimdi de tarcy hogg bebek bakımı üzerine mucizevi çözümler kitabını okuyorum..

Back