çocuk dünyaya getirmekten korkan var mı?

duru_mg

nilüfer
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
66
0
36
Bursa
merhaba herkese...aranıza yeni katıldım ve buradaki paylaşımlar çok samimi geldi.sizinle paylaşmak istediğim şeyler olabileceğini düşündüm.ben nişanlıyım 9 ay sonra kısmetse düğünüm olacak ve bana şimdiden çocuğum olacağını düşündükçe stres basıyor.çocukları çok seviyorum,doğumdan da korkmuyorum fakat sanki sağlıklı çocuk dünyaya getiremicekmişim gibi geliyor.önemli bir sorun bu sanırım şimdiden bunu düşündüğüme göre...benim gibi düşünen kimse var mı diye merak ettim açıkçası.

bende senin durumdayım ...evliliğimin 4. yılındayım ama hala bu korkumu yenemedim:35:herşey gittikçe kötüye gidiyor görüyoruz ...gazete okuyamaz oldum artık her yerde çocukların başına gelenler,cinayetler tacizler v.s paranoyak olmak üzereydim bir ara çok takıyordum :59:şuan biraz uzak kalmayı tercih ediyorum bu konulardan ruh sağlığım bozuluyor...çok iyi sorumlu bir anne olacağıma eminim etrafımda herkes öyle der tamam korurum kollarım,iyiyi kötüyü anlatırım ama nereye kadar kötü insanlar her yerde daha çocuğum olmadan korkuyorum olursa ne olcak bilmiyorum :18:
Allahım herkesin evlatlarını korusun tüm kötülüklerden :55:bu düşünceyi atamazsam karar vermem mümkün olmucak gibi hayırlısı :71:

ben de daha aylar var evlenmeme ama yine de bu korkuyu yaşıyorum.üstelik yaşım küçük de değil.küçücük insanlar doğum yapıyor.bu konuyu birileriyle paylaştığımda da herkesin çocuğu nasıl oluyorsa seninki de olur büyür şeklinde yorumlarla karşılaşıyorum.benim asıl korkum sağlıklı cocuk dünyaya getirememe korkusu.artık çocuk sahibi olmadan bi terapiye mi gitmem gerekiyor diye düşünmeye başladım açıkçası...belki de şimdiki bu korkularımız çocuğumuzu dünyaya getirdiğimizde sona erecek kimbilir!...eşin nasıl karşılıyor bu durumu?

ben de daha aylar var evlenmeme ama yine de bu korkuyu yaşıyorum.üstelik yaşım küçük de değil.küçücük insanlar doğum yapıyor.bu konuyu birileriyle paylaştığımda da herkesin çocuğu nasıl oluyorsa seninki de olur büyür şeklinde yorumlarla karşılaşıyorum.benim asıl korkum sağlıklı cocuk dünyaya getirememe korkusu.artık çocuk sahibi olmadan bi terapiye mi gitmem gerekiyor diye düşünmeye başladım açıkçası...belki de şimdiki bu korkularımız çocuğumuzu dünyaya getirdiğimizde sona erecek kimbilir!...eşin nasıl karşılıyor bu durumu?

sağlık durumu da ayrı tabi onuda çok düşünüyorum Allah korusun kimseye vermesin zor bir durum :26:eşim benden daha fazla korkuyor vurdumduymaz biri değildir çok iyi düşünmek gerek diyor oda çekiniyor hem olmasını istiyor ama karar veremiyor aynı durumdayız ...eşim kitaplar okudu bu konu üstüne bir türlü karar veremiyoruz çok kapsamlı düşünüyoruz bakalım hayırlısı ama bu gidişle süpriz olmazsa biz bilinçli kararı zor veririz gibi geliyor ikimizede :71: ikimizde eğitimli insanlarız,maddi durum koşullar herşey uygun bebek sahibi olmaya çevrede herkes siz yapmıycaksınızda kim yapacak diyor ,herkes kaç yıl oldu bebek yokmu diyor bunalıyorum bu düşünceleri kime nasıl anlatabilirsinizki ?anlatmaya kalkıncada delimisiniz büyür gider millet nasıl yapıyor diyolar öffff:83:

fazla ince düşünmekten ne geliyorsa başımıza geliyor zaten:1:vurdumduymaz olmak lazım arada ama yapı meselesi tabi...eşinle birlikte atlatırsınız bence siz bunu.bir bakmışsınız ummadığınız bir anda sürpriz yapıvermiş belli mi olur.herşeyin hayırlısı.kim ne derse desin ne şanslısın ki öyle bi eşe sahipsin...

Back