• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk doğduktan sonra eş kalabilmek için yapılabileceklerin listesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Gün içinde 15 dakika bile olsa, eşinizle bebek dışındaki konularda sohbet etmeye vakit ayırın.
• Eşine sadece bebeğini ve getirdiklerini şikayet eden annelerden olmayın. Eşinizi bebeğinizle yaşadığınız keyifli zamanlara da dahil edin. Eşinize ailede kendine bir yer bulabildiğinden emin olun.
• Çoğu zaman çocuğuna yeterince ilgi göstermeyen babalarla değil, çocuğuna ilgi gösterilmesine izin vermeyen annelerle karşılaşılır. Eşinizin çocuğuyla zaman geçirebilmesi için ona fırsat tanıyın ve onlara yalnız kalabildikleri anlar yaratın. Yapacakları hatalarla ilgili onlara anlayış gösterin. Çocuklarının neye ihtiyacı olduğunu öğrenene kadar, babaların da anneler kadar hata yapma hakkı vardır.
• Erkekler ve kadınlar bebeğin doğumundan sonra bazen eşlerinin yaşadıklarına benzeyen, bazen de farklı kaygı ve duygu değişimleri yaşar. Yaşadığınız değişimleri, kaygıları, beklentilerinizi eşinizle paylaşmaya özen gösterin. “Anlaşılmadığınızı” hissetmeniz, sadece yeterince “anlatamadığınızı” gösteriyor olabilir.
• Çocuğun dışında kalabilen bir yaşantınız mutlaka var olmaya devam etsin. Eşinizle size özel olan ve çocuktan önce keyif veren eski alışkanlıklarınızın bir kısmına sahip çıkın. Bu arada değişime hazırlıklı olun. Kaybettiğinizi düşündüğünüz hazlar yerine yenilerini koymaya, yenilikleri denemeye istekli olun.
• Evliliğin en önemli beslenme kaynaklarından biri, cinsel ilişkidir. Cinsel yaşamın sağlıklı sürdürülmesi ilişkinin önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla cinselliği, cinsel kimliğinizi, kadınlığınızı ve eşinizin erkekliğini unutmayın.
• Her şeyi tek başınıza ve mükemmel yapamazsınız. Kendinizden ve çevrenizden beklentilerinizi mantıklı bir düzeyde tutmaya gayret edin. Bebeğinizin bakımıyla ilgili yakınlarınızdan yardım alın. Bu şekilde evin dışına çıkabilmek ve nefes alabilmek için fırsat yaratabilirsiniz. Sizin mutlu olabilmeniz, nefes alabilmeniz, duygusal olarak beslenebilmeniz bebeğinizi de, eşinizi de mutlu eder.
• Arkadaşlarınızla, sosyal çevrenizle ve keyif aldığınız aktivitelerle (kitap okumak, film/televizyon seyretmek, resim yapmak, örgü örmek, vs.) bağınızı kopartmayın. Anne olduğunuz için tamamen farklı bir insan olmanıza gerek yok.
• Anne olmanız ve hayatınızdaki diğer roller arasında denge kurun. Mükemmel anne ve mükemmel ev kadını olmaya çalışmayın.
• Anne ve baba olarak bebeğe gösterdiğiniz sevgi ve ilgiyi, birbirinize de gösterin. Örneğin; küçük sürprizler veya sevgi sözcükleri, eşlere bebeği de içine olacağı bir sevgi ortamının oluşumunu sağlar.
• Bir gözünüz her zaman evliliğinizde kalsın. Sorunlar çözülemez gözüktüğünde gecikmeden evliliğiniz için psikolojik destek alın.

çok doğru bir konu olmuş canım..
yeni tüm annelerimize yaralı olacak bilgiler.
genelde evlilikler zaten çocukların doğumundan sonra ilk çatırtılarını verirler..
Allah kimseyi yuvası ve ailesiyle sınamasın inşallah:nazar:

amin böcüküm amin inşaallah canım benim inşaallah

paylaşımın için saol cnm gerekli bilgiler...

saranurcum bu bebekler adamda sohbet ettirecek halmi bırakıyorlar...bazen kocişimi bi öpem diyorum..bizimki hemen çığlık çığlığa durmadan bizi takip ediyor yaramaz:)))

saranurcum bu bebekler adamda sohbet ettirecek halmi bırakıyorlar...bazen kocişimi bi öpem diyorum..bizimki hemen çığlık çığlığa durmadan bizi takip ediyor yaramaz:)))

:roflol::roflol::roflol::roflol:

canım vallla eşim le dediğin gibi niteliği değişti ilişkimizin kadından daha çok anenyima rtık

Gün içinde 15 dakika bile olsa, eşinizle bebek dışındaki konularda sohbet etmeye vakit ayırın.
• Eşine sadece bebeğini ve getirdiklerini şikayet eden annelerden olmayın. Eşinizi bebeğinizle yaşadığınız keyifli zamanlara da dahil edin. Eşinize ailede kendine bir yer bulabildiğinden emin olun.
• Çoğu zaman çocuğuna yeterince ilgi göstermeyen babalarla değil, çocuğuna ilgi gösterilmesine izin vermeyen annelerle karşılaşılır. Eşinizin çocuğuyla zaman geçirebilmesi için ona fırsat tanıyın ve onlara yalnız kalabildikleri anlar yaratın. Yapacakları hatalarla ilgili onlara anlayış gösterin. Çocuklarının neye ihtiyacı olduğunu öğrenene kadar, babaların da anneler kadar hata yapma hakkı vardır.
• Erkekler ve kadınlar bebeğin doğumundan sonra bazen eşlerinin yaşadıklarına benzeyen, bazen de farklı kaygı ve duygu değişimleri yaşar. Yaşadığınız değişimleri, kaygıları, beklentilerinizi eşinizle paylaşmaya özen gösterin. “Anlaşılmadığınızı” hissetmeniz, sadece yeterince “anlatamadığınızı” gösteriyor olabilir.
• Çocuğun dışında kalabilen bir yaşantınız mutlaka var olmaya devam etsin. Eşinizle size özel olan ve çocuktan önce keyif veren eski alışkanlıklarınızın bir kısmına sahip çıkın. Bu arada değişime hazırlıklı olun. Kaybettiğinizi düşündüğünüz hazlar yerine yenilerini koymaya, yenilikleri denemeye istekli olun.
• Evliliğin en önemli beslenme kaynaklarından biri, cinsel ilişkidir. Cinsel yaşamın sağlıklı sürdürülmesi ilişkinin önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla cinselliği, cinsel kimliğinizi, kadınlığınızı ve eşinizin erkekliğini unutmayın.
• Her şeyi tek başınıza ve mükemmel yapamazsınız. Kendinizden ve çevrenizden beklentilerinizi mantıklı bir düzeyde tutmaya gayret edin. Bebeğinizin bakımıyla ilgili yakınlarınızdan yardım alın. Bu şekilde evin dışına çıkabilmek ve nefes alabilmek için fırsat yaratabilirsiniz. Sizin mutlu olabilmeniz, nefes alabilmeniz, duygusal olarak beslenebilmeniz bebeğinizi de, eşinizi de mutlu eder.
• Arkadaşlarınızla, sosyal çevrenizle ve keyif aldığınız aktivitelerle (kitap okumak, film/televizyon seyretmek, resim yapmak, örgü örmek, vs.) bağınızı kopartmayın. Anne olduğunuz için tamamen farklı bir insan olmanıza gerek yok.
• Anne olmanız ve hayatınızdaki diğer roller arasında denge kurun. Mükemmel anne ve mükemmel ev kadını olmaya çalışmayın.
• Anne ve baba olarak bebeğe gösterdiğiniz sevgi ve ilgiyi, birbirinize de gösterin. Örneğin; küçük sürprizler veya sevgi sözcükleri, eşlere bebeği de içine olacağı bir sevgi ortamının oluşumunu sağlar.
• Bir gözünüz her zaman evliliğinizde kalsın. Sorunlar çözülemez gözüktüğünde gecikmeden evliliğiniz için psikolojik destek alın.

canım ellerine sağlık.bizim için çok yararlı bilgiler.

Aslında bunları ilk kez okuyorum ama düşünüyorum da mecburiyetten hepsini yapmışım :))) Çünkü eşim ben hamileyken bebekten çok korkuyordu ve hiç bu konudan bahsetmemi istemiyordu..Hamileliğimdeki herşeyi tek başıma yaşadım, bebekle ilgili alınacak şeylerin %95'ini kendim hallettim..Sonra oğlumuz doğdu ve ilginç bir şekilde kocam bebeği benden bile korumaya başladı :roflol: Oğluna kıyamıyor, dışarıda kucağından indirmiyor, babalığa alışmaya ve bundan keyif almaya çalışıyor. Bende "hamileyken benimle hiç ilgilenmedin" kaprisleri yapmıyorum. Çünkü bazı şeylerin eşimin elinde olmadığını da farkettim.

Şimdi akşamları geldiğinde bebeği kucağına veriyorum biraz mutfakta oyalanıyorum. Bebeği kendim uyutmak yerine ondan uyutmasını rica ediyorum. Bazen üçümüz birlikte eğleniyoruz :)) Sanıyorum şu an tek sıkıntım cinsellik..Eskiden birlikte olmak için her fırsatta eşime saldırırdım şimdi içimden gelmiyor, bazende yorgunluktan ve uykusuzluktan kolumu kaldıramıyorum. O da anlayış gösteriyor..Ama bu konuda zamanla düzene girecek sanırım çünkü şu an aldığım kiloların verdiği bir rahatsızlıkta var kendimi çirkin hissediyorum belki bu yüzden beraber olmak istemiyorum, eşimde bana biraz kilo versen iyi olur dedi tatlicadiarzu Galiba herşeyden önemlisi iyiniyetli davranmaya çalışmak..Bebeği aşırı sahiplenmemek..Hobiler konusunda da kitap okumaya devam ediyorum hala ama keyfimden değil girmek zorunda olduğum sınavlar yüzünden :roflol:

(Gün içinde 15 dakika bile olsa, eşinizle bebek dışındaki konularda sohbet etmeye vakit ayırın) şimdi benim eşim eve saat 17 de geliyor akşam olunca da saat 23 de işe gidiyor geri kalan zamanda sadece yemek yiyip pc d eoyun oynuyoruz bebegiğimiz acıktıgı için de mama veriyoruz ve ben biberonu onun eline veriyorum içir bakalım diyorum aslınd ailgili bir baba ama hamiliğimd eodun gibiydi ben bunu söylemekden kendimi alıkoyamıyorum elim de degil ne yapayım :sm_confused:

• (Eşine sadece bebeğini ve getirdiklerini şikayet eden annelerden olmayın. Eşinizi bebeğinizle yaşadığınız keyifli zamanlara da dahil edin. Eşinize ailede kendine bir yer bulabildiğinden emin olun.) logusalıgın vermiş oldugu psikoloji ile e biraz da oana kızgınlıgım sebebiyle pek ilk zamanla rbuna fırsat bırakmıyordum çocuk benim çocugum diyordum :roflol: oda bana yok ya diyordu ama şimdi hemen hemen 1 haftadır izin veriyorum kafamı kızdırırsa alırım gene çocuk nasıls abenim çocugumtatlicadiarzu

•( Çoğu zaman çocuğuna yeterince ilgi göstermeyen babalarla değil, çocuğuna ilgi gösterilmesine izin vermeyen annelerle karşılaşılır. Eşinizin çocuğuyla zaman geçirebilmesi için ona fırsat tanıyın ve onlara yalnız kalabildikleri anlar yaratın. Yapacakları hatalarla ilgili onlara anlayış gösterin. Çocuklarının neye ihtiyacı olduğunu öğrenene kadar, babaların da anneler kadar hata yapma hakkı vardır) aynı beni anlatmış valla naniknanik

valla söyledim içimdekileir bir bir oh beeeee rahatım canım kocam benim :))

dün bana bunu sordu aynene biz ne zaman ilişkiye gircez diye bend ededimki önc edr a gitcem dikişlerime baktırcam sonra da eger izin verirse gircem dedim e normal nerdeyse 1 senedir ilişkiye girmiyoruz canım da istemiyor ki ama benim yaCADIARZU

hım ayrıca zaten ben mükemmelim :roflol: olabildiğinc eyani bu yuzdne mükemmel bir anne olma kaygım yok ama çocugumu iyi buyutebilme kaygım var ......

hım ayrıca zaten ben mükemmelim :roflol: olabildiğinc eyani bu yuzdne mükemmel bir anne olma kaygım yok ama çocugumu iyi buyutebilme kaygım var ......

kız sen bu pc başında nasıl büyütüyon çoçuğuda nasıl ilgileniyon kocayla be:roflol: Allah cezanı vermesin oturup koca anotomisini inceliyon bide:roflol:

kız sen bu pc başında nasıl büyütüyon çoçuğuda nasıl ilgileniyon kocayla be:roflol: Allah cezanı vermesin oturup koca anotomisini inceliyon bide:roflol:

kız valla bende şaşırıyorum ne yalan söylim ne zaman kendimi görsem hep pc başındayımsositososito:roflol::roflol::roflol::roflol:

sen ilişkiyede ondan giremiyorsundur. pc kapat bak bi dene nasıl olucak korkma:roflol::roflol::roflol:

sen ilişkiyede ondan giremiyorsundur. pc kapat bak bi dene nasıl olucak korkma:roflol::roflol::roflol:

hayır banane sevmiyom kocayı ben:dilcikar::dilcikar::dilcikar: önce dr uma bir gideyim önlemimi alayım belki girerim kapıdan içeri:roflol::roflol::roflol::asigim:

hayır banane sevmiyom kocayı ben:dilcikar::dilcikar::dilcikar: önce dr uma bir gideyim önlemimi alayım belki girerim kapıdan içeri:roflol::roflol::roflol::asigim:

aaaa tabi doğum hediyesi almadı ondan sevmiyorsun. kız açılış parası al bari bu fırsatı kaçırmasırnaşık şey

ben şimdi annemdeyim biraz önce aradım onu çocugun mamasıydı beziydi derken dedimki para bitti metin ya göndersene dedim o da tamam dedi hahahahahahahah göndersin mannak hıh :dilcikar: :mymeka: istesemde artık giremem o kapıdan içeir sen neyle korunuyon kardelencim

ben şimdi annemdeyim biraz önce aradım onu çocugun mamasıydı beziydi derken dedimki para bitti metin ya göndersene dedim o da tamam dedi hahahahahahahah göndersin mannak hıh :dilcikar: :mymeka: istesemde artık giremem o kapıdan içeir sen neyle korunuyon kardelencim

kız ne kapısı ya anlamadım kocayımı terkettin yoksa doğum hediyesinden kızmıştın baya anneyemi kaçtınlaelaelaelaelae doğal yolla korunuyorum bacı:delphin: nedense hiç korkum yok hamile filan kalcam diye bağımlılık yaptı bana galiba zaten 2010 mayısa bidaha yetiştirmeyi düşünüyorum. yoksam 2009 mu yapyam vakit geçmişmidir aceplayhayhoy

Back