Davranış Bozuklukları Çocuk Dikkat Eksikliği Nasıl Giderilir?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

nazande89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
12
14
32
Sevgili anneler çoğumuz biliyoruz ki çocuklarımıza toz kondurmuyoruz ve onların dikkat eksikliği problemlerini gözardı ediyoruz yada bunu kabullenemiyoruz. Bir çok çocuk dikkat problemleri yaşamakta, peki nedir bu dikkat eksikliği çocuklarda ve yetişkinlerde etkisi nedir açıklayayım.

  • Dikkat eksikliği erken yaşlarda önüne geçilebilen bir rahatsızlıktır.
  • Dikkat eksikliği olmayan çocuklarda da muhakkak ki dikkat setlerinin kullanılması gerektiğiniz unutmayın. Bazı anneler ve babalar benim çocuğumda dikkat eksikliği yok diyerek bu setlerin kullanımlarıyla alakalı olumsuz yaklaşıyorlar.
  • Dikkat eksikliği yaşayan çocuklar ders başarısızlığı ve kaygı yaşarlar.
  • Tablet, telefon, pc gibi teknolojik aletlerin fazla kullanımından dolayı dikkat eksikliği daha çok artar.
  • Dikkatini verememekten kaynaklanan okuduğunu anlamama ve yorumlayamama gibi sorunlarla karşılaşırlar.
  • Sınavlarda ki başarıları düşer ve psikolojik olarak çöküşe girerler.
  • Dikkat eksikliği çocuklarda aktif ve pasif olarak 2 gruba ayrılır.
    Aktif: Aşırı hareketli olan çocuklardır. DEHB yani Dikkat Eksikliği ve Hiperkaktivite belirtileri yaşar.
    Pasif: Daha içe kapanık suskun ve konuşkan olmayan çocuklardır. Unutkanlık, eşyalarını kaybetme, uyum problemleri gibi sorunlar yaşarlar.

Yetişkenlerde Dikkat Eksikliği: Yetişkinlerde olan dikkat eksikleri genellikle vitamin eksikliği, günlük yaşamdaki sinir, stres gibi ruh hallerinin sürekli değişkenlik göstermesiyle olan durumlardır. Yetişkinler için dikkat setleri kullanımı maalesef çocuklarda ki gibi bir etki yaratmayacaktır. Sizler anne baba olarak çocuklarda ki beyin gelişimini ne kadar çok desteklerseniz, ileride daha başarılı olurlar ve beyin fonksiyonlarını daha faal kullanırlar.

Otizm, Down Sendromu Gibi Çocukların Tedavilerinde Kullanılmalı


Bu tür hastalığı olan çocukların muhakkak kullanması gereken setlerdir. Doktor tavsiyesi veya Rehabilitasyon merkezlerinin önerdiği setlerin kullanılması önerilir.

Hangi Dikkat Setleri Kullanılmalı?

Gelişen teknoloji ile anne ve babaların çocuklarına verdiği önem her geçen gün artıyor. DEHB, OTİZM, ÇOCUK GELİŞİMİ, gibi konulara anne ve babaların ilgi duyması bu pazarda ki gelişigüzel dikkat setlerinin hazırlanmasına da sebep oluyor. Bu konuda anne ve babaların kafaları çok karışık olsa da bu yazımın faydalı olacağını düşünüyorum.

  • Dikkat setleri kesinlikle bir psikiyatr veya psikolog tarafından hazırlanmalıdır buna dikkat ediniz. Her psikiyatr ve psikolog başarılı bir çalışma yapamayabilir bunu da unutmayınız.
  • Yazarı belli olan dikkat setlerini kullanın
  • Abartılı şişirilmiş ve yalan dolanlarla hazırlanmış reklam içeriklerine kanıp çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayayım derken zarar vermeyin.
  • Dikkat setlerinin içerikleri işitsel algı, dokunsal algı, görsel algı, kodlama gibi tekniklerle donatılmalı.
  • Grafik ve tasarım olarak çocuğa hitap etmeli, soru içerikleriyle de kültürümüzü yansıtması gerektiğini asla unutmayınız.
Bizim başarılı bulduğumuz firma kontrol yayıncılıktır. Firmayı araştırıp çocuğunuzun yaşına uygun dikkat seti alın yada daha önceden araştırıp aldığınız bir yayınevi varsa onlardan da destek alabilirsiniz.

Zekare görsel dikkat seti , Zekare işitsel dikkat seti, Dikkat ve hafıza seti şeklinde ürünleri mevcut girip bakabilirsiniz. Her çocuğun başarılı olduğunu asla unutmayın, önemli olan bu başarıları ortaya çıkarmalarında onlara destek sağlamak. Ne verirsen elinle o gelir seninle diyelim ve sözü sizlere bırakayım. Sizde daha önceden aldığınız dikkat setlerini ve faydalarını bize anlatın. Bizimde belki kaçırdığımız bir nokta vardır elbet :)
 
Son düzenleyen: Moderatör: