Bizim de uykular korkunç asla bi rutinimiz olmadı instagramda görüyorum sürekli söyle böyle yok yani olduramıyorum. Derken ben de herkesi sildim hatta spamladım hahahaha Napiyim ya dedim benimki de istisna olsunTüm anneleri kaldırdım instagramdan bir rahat ettim size anlatamam. Size de çok öneririm. Herkesin anneliği kendine, yetti canıma. Birde kitap okuyup okuyup gelip kendisi uzmanmış gibi konuşmuyorlar mı ekstra sinir oluyorum.
Size 30 milyon kelime kitabını okumadıysanız onu öneririm. Onu okudum sonra hayatımdan gereksiz empoze edilmeye çalışılan herşeyi çıkarttım. Bu kitap gerçekten güzel. Birkaç kitap daha aldım onları okuyacağım birde. Sonra yolumu çizeceğim. Millete kalırsa yolum dönüp dolaşıp ancak kendimi sorgularım.
Ekran konusu da, yürüteç konusu da vs vs böyle konularda sadece uzmanları dinlemeye karar verdim
Bizim de uykular korkunç asla bi rutinimiz olmadı instagramda görüyorum sürekli söyle böyle yok yani olduramıyorum. Derken ben de herkesi sildim hatta spamladım hahahaha Napiyim ya dedim benimki de istisna olsun
Ya okul öncesi özel eğitim öğretmeni arkadaşım şu an konusma terapisine götürüyo adı her neyse yanlış söylemiş olabilirim. Yani bilsen de her şeyi gerçekten bir yere kadar.Uyku deme tüylerim diken diken oluyor
İyi yapmışsın. Bende çok mutluyum böyle. Güzel fikirler olabilirdi evet ama onlarda eksik kalsın. Anaokulu öğretmeni miyim anne miyim anlamadım.
Ya okul öncesi özel eğitim öğretmeni arkadaşım şu an konusma terapisine götürüyo adı her neyse yanlış söylemiş olabilirim. Yani bilsen de her şeyi gerçekten bir yere kadar.
Evet bir iki tane söz falan ögrenir 10.kadar sayı sayar o kadar.Açınca öğrenmiyor ki o da var
Cocuk nasilsa turkce ogrenecek. Ama yabanci diller zorlayici olabiliyor. Kucuk yastaki cocuklara mesela kuran dinletilir. Cocuk hafizlik yapacaksa eger su gibi akar gider ezberler. Yabanci dil de ayni sekilde. Kaliplara aşina oluyor cocuk.Ben şu olayi doğru bulmuyorum ya.Çocuga ingilize rusca mesela cizgi film koyalim o dile alışsın ögrensin.Sen evde hangi dille konuşuyorsan çocukta o dili ögrenicek normal olarak.Böyle çocugun kafası karışıyor önce kendi ülkesinin dilini ögrenmeli bence.Sonra artık tam mesela türk diline hakim olup konuşunca başka dil artık ögretile bilir.Böyle çocuk daha konuşmadan hadi bu dilde açta ögrensin diyenlere katılmıyorum kendi fikrim.
Youtube ta 9 da baslamiyor. Bebegimin uyku duzeni oturmadi maalesef henuz. Ugrasiyorum halaBizim evde gündüzleri hiç açılmaz belki akşam maç olursa eşim izler zaten oda uyku saatimize denk gelir odasında biraz oyun oynayıp uyuruz. Dizi izliyorum demişsiniz diziler 9dan sonra oluyor zaten bebişlerin en geç 9da uyuması lazım.
İlla birşeyler katmak istiyorsanız spotify dan açın karanlık ekran modu var biz hep oradan müzik dinleriz 23aylık bebeğim şuan arada bende izletiyorum ama 6aylık bebek için çok erken birşeyler izlemek.
Canım.6 aylık çocuk ne anlasın yabanci dilden kurandan yahu.Cocuk nasilsa turkce ogrenecek. Ama yabanci diller zorlayici olabiliyor. Kucuk yastaki cocuklara mesela kuran dinletilir. Cocuk hafizlik yapacaksa eger su gibi akar gider ezberler. Yabanci dil de ayni sekilde. Kaliplara aşina oluyor cocuk.
ayy katıliyorum size . Hepsi maşallah çok iyi çok bilgili bi cahil biziz sanki . sırf Para kazanmak için çocukları çocukları istedikleri kalıpları soktuklarını düşünüyorum artık.Tüm anneleri kaldırdım instagramdan bir rahat ettim size anlatamam. Size de çok öneririm. Herkesin anneliği kendine, yetti canıma. Birde kitap okuyup okuyup gelip kendisi uzmanmış gibi konuşmuyorlar mı ekstra sinir oluyorum.
Size 30 milyon kelime kitabını okumadıysanız onu öneririm. Onu okudum sonra hayatımdan gereksiz empoze edilmeye çalışılan herşeyi çıkarttım. Bu kitap gerçekten güzel. Birkaç kitap daha aldım onları okuyacağım birde. Sonra yolumu çizeceğim. Millete kalırsa yolum dönüp dolaşıp ancak kendimi sorgularım.
Ekran konusu da, yürüteç konusu da vs vs böyle konularda sadece uzmanları dinlemeye karar verdim
Çocuğa ana dil öğretilmeden yabancı dil öğretilmez. Bunu iyi araştırın. İnstagramda görmeyle hareket etmeyin. Ama önce kendi dilini öğretin. 2 yaşa kadar sıfır ekran olmalı. Ben oğluma hala izletmiyorum. Sadece siyah ekranda şarkı ya da tekerleme açıyorum. Bilişsel düzeyinin gerçekten çok ileri düzeyde olduğunu düşünüyorum.Kizim daha bebek. 6 aylik kadar oldu. Televizyondan uzak tutuyorum. Biz izlerken dahi ana kucaginda arkasi televizyona donuk sekilde oyuncaklariyla oynatiyorum. Sohbet ediyorum onunla. Ama akli hep televizyonda. Bir yerde de ingilizceyi cocuga bebekken ogretin felan diyolardi. Birkac gundur sadece ingilizce sarki acip beraber izleyip ve sarki söylüyoruz. Daha dogrusu ben soyluyorum. Bu yarim saat suruyor en fazla. Bir daha gun icinde televizyon yok. Zaten baska odalarda oluyorum onu da pesimden goturuyorum. Mutfaktaysam onunla beraber islerimi hallediyorum. Ne yaptigimi, neye dokundugumu soyluyorum. Camasirlari beraber topluyoruz, evi beraber supuruyoruz. O da beni izlemeyi tercih ediyor. Bazen tepki de veriyor. Kitap okuyoruz, ben ona kucuk tiyatrolar hazirliyorum vs vs. Yani elimden geldigince ilgilenmeye calisiyorum. Masallah galiba da basariyorum. Ama bu televizyon meselesinde kafam cok karisik. Esim eve geldiginde televizyon izlemek istiyor. Ben de dolayisiyla biraz dizi, film keyfi yapalim istiyorum. Ama kizimin da gozler hemen televizyona donuyor. İzletmiyorum tabii. Ama hic mi acmasak, nasil yapsak da uzak tutsak bilmiyorum. Telefona sadece goruntulu konusurken bakmasina izin veriyorum. Karsilikli iletisim var diye o da. Kararsizim. İngilizce çizgi film de mi izletmesem ne yapsam sizce?
Ama saatlerce hangimiz televizyon izledik ? Sabah birde öğlen olurdu. Onu da yakalayabilirsek. gerisi hep dışarıda geçerdiÇok garip küçükken tv yi tam dibinden izlerdiktabi o zamanki programlarla şimdiki programlar aynı değil . Yediğimiz içtiğimiz her şey etkili .
Abartmayın, bence şu anki düzeniniz gayet ideal. Hiç tv izletmemek diye bir şey günümüz dünyasında imkansız. Dikkat etmeniz gereken zombi gibi televizyona odaklanmasını engellemek. Ekranı hayatımızdan çıkarma şansımız yokKizim daha bebek. 6 aylik kadar oldu. Televizyondan uzak tutuyorum. Biz izlerken dahi ana kucaginda arkasi televizyona donuk sekilde oyuncaklariyla oynatiyorum. Sohbet ediyorum onunla. Ama akli hep televizyonda. Bir yerde de ingilizceyi cocuga bebekken ogretin felan diyolardi. Birkac gundur sadece ingilizce sarki acip beraber izleyip ve sarki söylüyoruz. Daha dogrusu ben soyluyorum. Bu yarim saat suruyor en fazla. Bir daha gun icinde televizyon yok. Zaten baska odalarda oluyorum onu da pesimden goturuyorum. Mutfaktaysam onunla beraber islerimi hallediyorum. Ne yaptigimi, neye dokundugumu soyluyorum. Camasirlari beraber topluyoruz, evi beraber supuruyoruz. O da beni izlemeyi tercih ediyor. Bazen tepki de veriyor. Kitap okuyoruz, ben ona kucuk tiyatrolar hazirliyorum vs vs. Yani elimden geldigince ilgilenmeye calisiyorum. Masallah galiba da basariyorum. Ama bu televizyon meselesinde kafam cok karisik. Esim eve geldiginde televizyon izlemek istiyor. Ben de dolayisiyla biraz dizi, film keyfi yapalim istiyorum. Ama kizimin da gozler hemen televizyona donuyor. İzletmiyorum tabii. Ama hic mi acmasak, nasil yapsak da uzak tutsak bilmiyorum. Telefona sadece goruntulu konusurken bakmasina izin veriyorum. Karsilikli iletisim var diye o da. Kararsizim. İngilizce çizgi film de mi izletmesem ne yapsam sizce?
Ya bilmem akşam olunca dedem haberleri izlerdi bende izlerdimAma saatlerce hangimiz televizyon izledik ? Sabah birde öğlen olurdu. Onu da yakalayabilirsek. gerisi hep dışarıda geçerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?