Çocuk buyuturken televizyon izletmek hakkinda

Bizim de uykular korkunç asla bi rutinimiz olmadı instagramda görüyorum sürekli söyle böyle yok yani olduramıyorum. Derken ben de herkesi sildim hatta spamladım hahahaha Napiyim ya dedim benimki de istisna olsun

Bizim de uykular korkunç asla bi rutinimiz olmadı instagramda görüyorum sürekli söyle böyle yok yani olduramıyorum. Derken ben de herkesi sildim hatta spamladım hahahaha Napiyim ya dedim benimki de istisna olsun

Uyku deme tüylerim diken diken oluyor
İyi yapmışsın. Bende çok mutluyum böyle. Güzel fikirler olabilirdi evet ama onlarda eksik kalsın. Anaokulu öğretmeni miyim anne miyim anlamadım.

Uyku deme tüylerim diken diken oluyor
İyi yapmışsın. Bende çok mutluyum böyle. Güzel fikirler olabilirdi evet ama onlarda eksik kalsın. Anaokulu öğretmeni miyim anne miyim anlamadım.
Ya okul öncesi özel eğitim öğretmeni arkadaşım şu an konusma terapisine götürüyo adı her neyse yanlış söylemiş olabilirim. Yani bilsen de her şeyi gerçekten bir yere kadar.

Ya okul öncesi özel eğitim öğretmeni arkadaşım şu an konusma terapisine götürüyo adı her neyse yanlış söylemiş olabilirim. Yani bilsen de her şeyi gerçekten bir yere kadar.

Mükemmeli aramak çok normal de hırpalamak, zorlamak yanlış. İçine sinecek, mutlu edecek şeyleri yapmak lazım evet ama millet bunu yapıyomuş, bende yapayım dediğin noktada zorlama oluyor mutsuz ediyor gerek yok. Tabii birde yetkinlikler kısmı var dediğin gibi.

Bizim evde gündüzleri hiç açılmaz belki akşam maç olursa eşim izler zaten oda uyku saatimize denk gelir odasında biraz oyun oynayıp uyuruz. Dizi izliyorum demişsiniz diziler 9dan sonra oluyor zaten bebişlerin en geç 9da uyuması lazım.
İlla birşeyler katmak istiyorsanız spotify dan açın karanlık ekran modu var biz hep oradan müzik dinleriz 23aylık bebeğim şuan arada bende izletiyorum ama 6aylık bebek için çok erken birşeyler izlemek.

Cocuk nasilsa turkce ogrenecek. Ama yabanci diller zorlayici olabiliyor. Kucuk yastaki cocuklara mesela kuran dinletilir. Cocuk hafizlik yapacaksa eger su gibi akar gider ezberler. Yabanci dil de ayni sekilde. Kaliplara aşina oluyor cocuk.

Youtube ta 9 da baslamiyor. Bebegimin uyku duzeni oturmadi maalesef henuz. Ugrasiyorum hala

Cocuk nasilsa turkce ogrenecek. Ama yabanci diller zorlayici olabiliyor. Kucuk yastaki cocuklara mesela kuran dinletilir. Cocuk hafizlik yapacaksa eger su gibi akar gider ezberler. Yabanci dil de ayni sekilde. Kaliplara aşina oluyor cocuk.
Canım.6 aylık çocuk ne anlasın yabanci dilden kurandan yahu.
Hem kurani minik çocuk 3 4yaş bile olsa telefonda izlemekle ezber yapamaz zordur kuranın önce okumak harflerini ögrenmeli harflerinde hepsinin kendine özgu okunma tarzı var.Büyük çocuklar ögrene bilir kuran hocasindan böyle telefondan falan olmaz o işler.Çocuk bir dili tam şekilde ögrenmemiş kafasini kartıştırip başka dil ögretmeye çalışmayı dogru bulmuyorum bu benim fikrim.

Bir araştırmada bebeklerin ekrandan duydukları gördükleri şeyleri birbirleriyle bağdaştırmayı başaramadığı için tv izlemek ile herhangi bir dil gelişimi oluşmadığı görülmüş. Genel olarak bebekler sizinle yaşadığı o interaktif anlardan öğreniyor. O yüzden yarım saat bence zaten uzunca bir süre.

Tavsiyem o odadayken de açık olmasın. Sizin ilginizi çeken o güzel alete arkası şu anlık dönük ve bakamıyor ama çok yakında bakabilecek.

Açıkçası telefonla anneanne babaanneyle görüştürme işi bile baya sıkıntıya girmeye başladı bizde sanki. oğlum beş kaplan gücüyle telefona atılıyor başka bir şekilde kullanıldığını bilmediği halde. Bence önemli olan onla oynarken falan elinde telefonla kendi işinle ilgilenmemek, ve çocuğa odaklanmak. Yoksa hemen anlıyorlar. Ben beş dk elime alsam bakıyor. Tv de böyledir diye düşünüyorum.

ayy katıliyorum size . Hepsi maşallah çok iyi çok bilgili bi cahil biziz sanki . sırf Para kazanmak için çocukları çocukları istedikleri kalıpları soktuklarını düşünüyorum artık.

Ben çok severim ,TV,film YouTube izlemeyi.Su anda da en çok istedigimde trt2 de her akşam verilen filmleri,böyle çay demleyip ,yanına misir patlatıp izlemek.Ama yapmıyorum.Cunku TV çocukları kitliyor.Yoksa koy önüne tvyi,tableti, yemeğini yap ,temizliğini yap ,daha rahat.İngilizce de olsa Türkçe de olsa yok.İzlemedikce de insan alışıyor aslında ,siz de başlıyorsunuz yaptığınız etkinliklerden keyif almaya.

İsterseniz , buradaki uyaran eksikliği ve çocuğum otizm mi konularını okuyun, eşinize de okutun.Ondan sonra riskleri göze alabiliyorsaniz diyecek biseyim yok zaten.

4,5 aylık bebeğim .sırtı dönük olduğunda ben tv yi açıyorum şuan çok küçük dönüp bakmıyor . Çok değil 1-2 aya dönüp bakacak o zaman açmam asla . Şuan bile kucağıma aldığımda yada başka bir şey anlıkta olsa maruz kaldığında hemen gözler dikiliyor ona . Valla bizde çoğu zaman kapalı . Zaten eşim 3 vardiya çalışıyor genelde çocukla geçiyor zaman . Anca 8-4 te olduğu zaman onda da sırtı dönük bırakıyoruz izliyoruz . Yada akşamları erken yatarsa izliyoruz birlikte yada eşim telefondan izliyor . Aman ne olacak izlemiyorsak kayıp değil bence. Kaçırdığım dizileri gündüz uyuduğunda kaydıra kaydıra izliyorum

Çok garip küçükken tv yi tam dibinden izlerdik tabi o zamanki programlarla şimdiki programlar aynı değil . Yediğimiz içtiğimiz her şey etkili .

Çocuğa ana dil öğretilmeden yabancı dil öğretilmez. Bunu iyi araştırın. İnstagramda görmeyle hareket etmeyin. Ama önce kendi dilini öğretin. 2 yaşa kadar sıfır ekran olmalı. Ben oğluma hala izletmiyorum. Sadece siyah ekranda şarkı ya da tekerleme açıyorum. Bilişsel düzeyinin gerçekten çok ileri düzeyde olduğunu düşünüyorum.

Çok garip küçükken tv yi tam dibinden izlerdik tabi o zamanki programlarla şimdiki programlar aynı değil . Yediğimiz içtiğimiz her şey etkili .
Ama saatlerce hangimiz televizyon izledik ? Sabah birde öğlen olurdu. Onu da yakalayabilirsek. gerisi hep dışarıda geçerdi

Abartmayın, bence şu anki düzeniniz gayet ideal. Hiç tv izletmemek diye bir şey günümüz dünyasında imkansız. Dikkat etmeniz gereken zombi gibi televizyona odaklanmasını engellemek. Ekranı hayatımızdan çıkarma şansımız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…